خوردنی های مفید برای ترک اعتیاد

غذاهای مفید برای ترک اعتیاد

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

خوردنی های مفید برای ترک اعتیاد

برای ترک اعتیاد چه بخوریم؟ این سوال یکی از رایج ترین سوالاتی است که افراد در زمان ترک و یا پیش از آن از مشاوران ما می پرسند تا روند ترک اعتیاد خود را به صورت صحیح و با کمک گرفتن از اصلاح سیستم تغذیه ای و تنظیم دستگاه گوارش بدن انجام دهند. به طور کلی مصرف برخی از فرآورده های غذایی و نوشیدنی ها و میوه ها در طول دوره ترک اعتیاد به مواد مخدر دیگر لازم و ضروری و یا قدغن و ممنوعه است و انتخاب آن برای هر فرد بخشی از فرایند مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر است. در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با پاسخ این سوال که برای ترک اعتیاد چه بخوریم آشنا کنیم و به معرفی تغذیه صحیح در زمان ترک اعتیاد بپردازیم.

بهترین غذاها برای ترک اعتیاد چیست؟

از جمله مهمترین موضوعاتی که هر فرد و یا وابستگان او در هنگام ترک اعتیاد می بایست نسبت به آن توجه ویژه داشته باشند، روش تغذیه و میزان بهره‌مندی فرد از مواد غذایی در طی این دوران است. چگونگی کیفیت تغذیه‌ای و ارتقاء سطح آن می تواند بدن را در فرایند سم‌زدایی حمایت کند و سبب بهبودی و تقویت بنیه بیمار در جریان ترک و یا پس از آن شود. استفاده درست از غذاهای مفید در طول زمان ترک می تواند علاوه بر سلامت جسمی بیماران به سلامت روحی آنان نیز کمک زیادی کند. در پاسخ به سوال برای ترک اعتیاد چه بخوریم و چه غذاهایی در این دوران مفید است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • غذاهای مناسب در دوره ترک اعتیاد شامل غذاهایی هستند که حاوی پروتئین‌های گیاهی و حیوانی مناسب باشند.
  • استفاده از گوشت حیوانات به صورت سفید و یا قرمز که شامل گوش ماهی، مرغ و گوسفند یا گوساله است در این دوران توصیه می شود.
  • گنجاندن تخم مرغ و حبوباتی که به درستی نفخ آن گرفته شده در برنامه غذایی فرد در این زمان مفید است.
  • استفاده از کربوهیدرات های ساده مانند نان های حاوی سبوس در این زمان موثر است.
  • تامین فیبر بدن با استفاده از جو و برنج قهوه ای می تواند سیستم گوارش را بهبود بخشد.
  • رفع یبوست با مصرف غذاهای حاوی سبزیجات برگ تیره و آبکی امکان پذیر است.

در نوا مشاور بخوانید: با نوشیدنی های مفید برای ترک اعتیاد آشنا شوید.

 

غذاهای مفید در دوران ترک

میوه های مفید در زمان ترک اعتیاد به مواد مخدر

میوه ها نقش مهمی در تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن در هر مرحله از زندگی فرد را دارند. مصرف میوه به میزان مطلوب در طی روز در دوران ترک مواد مخدر می تواند صدمات ناشی از فقدان مواد مخدر در بدن فرد را کاهش دهد و بازسازی مناسبی پیرامون وضعیت سلامتی برای فرد به ارمغان بیاورد. از جمله میوه های مناسب در زمان ترک اعتیاد و ویژگی ها و نحوه مصرف آن ها موارد زیر است:

  • مصرف میوه می بایست حتما یک ساعت پیش از وعده اصلی غذایی باشد تا ویتامین های آن به طور کامل جذب شود.
  • مصرف میوه هایی از جمله پرتقال، لیمو شیرین و نارنگی که در دسته مرکبات قرار دارند ویتامین سی مورد نیاز بدن را به صورت مطلوب تامین می کنند.
  • سیب با داشتن پرچم سلامتی، مصرف آن به میزان سه عدد در روز برای فرد بیمار توصیه می شود.
  • آناناس و کیوی به دلیل داشتن پتاسیم و ویتامین آ تضمین کننده سلامت سیستم ایمنی بدن هستند.
  • افراط در مصرف میوه های شیرین مثل موز و سیب می تواند سبب به خطر افتادن سلامت برخی از اندام ها از جمله کبد و قلب شود.

اهمیت مصرف آب در زمان ترک اعتیاد

آب بهترین نوشیدنی است که درتمامی مراحل زندگی و توسط تمامی افراد می بایست مد نظر قرار گیرد. آب سرمنشاء حیات است و این نوشیدنی می تواند به میزان کافی، عملکرد دستگاه گوارش و سایر اندام های بدن را بهبود بخشد. در زمان ترک اعتیاد آب به عنوان مایع حیاتی بسیار مهمی است که نقش اصلی در سم زدایی از بدن را ایفا می کند. مصرف حداقل ۸ لیوان آب در یک روز می تواند به سلامت پوست و برطرف شدن یبوست در فرد بیمار کمک زیادی کند.

بهتر است در صورت حساسیت به طعم آب، آن را با کمی عسل و لیوترش تازه طعم دار کرد و در طول روز مصرف کرد. همچنین خرد کردن میوه های طعم دار و خوشمزه و ریختن آن در بطری آب و نوشیدن آن در طول روز می تواند جایگزین مناسبی برای کسانی باشد که نسبت به نوشیدن آب ساده تمایل زیادی ندارند.

برای اطلاع از تاثیر آب در درمان و ترک اعتیاد پیشنهاد می کنیم مقاله آب درمانی ترک اعتیاد را با دقت مطالعه کنید.

تاثیر نوشیدن آب در ترک اعتیاد

نحوه استفاده از مولتی ویتامین ها برای ترک اعتیاد

از دیگر خوراکی های مفیدی که در زمان ترک اعتیاد می بایست مورد نظر افراد قرار گیرد، مولتی ویتامین ها هستند که نقش مهمی در تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن بیمار در زمان ترک اعتیاد را دارند. مولتی ویتامین ها معمولا شامل گروه های چهار گانه ای هستند که در زیر چگونگی مصرف آن ها به همراه معرفی موارد هر دسته را به شما عزیزان ارائه می دهیم:

  • ویتامین های گروه اول یعنی گروه سی C: در این دسته از ویتامین ها فرآورده هایی که دارای این ویتامین هستند قرار می گیرند. از جمله این فراورده ها می توان به انواع قرص های جوشان حاوی ویتامین سی و یا سایر داروهای تکمیلی و مکمل های ویتامین سی اشاره کرد. تامین ویتامین سی بدن در جریان ترک مواد مخدر ضامن کاهش درد عضلات و بهبود خلق و خو در فرد است.
  • ویتامین های گروه دوم یعنی گروه بی B: در دسته گروه بی معمولا ویتامین هایی قرار دارند که دستگاه گوارش را بهبود می بخشند و نقش مهمی در سم زدایی بدن دارند. ویتامین بی با تاثیر گذاری مستقیم بر روی روند کارکرد مغز میزان تمایل فرد به مصرف دوباره مواد مخدر را کاهش می دهند. ایجاد سلول های خونی و خونسازی بواسطه این گروه مکملی انجام می شود.
  • ویتامین های گروه سوم یعنی گروه E: ویتامین های گروه ای معمولا شامل طیف وسیعی از دانه های مغزی هستند که نقش سلامت پوست و مو را بر عهده دارند. با مصرف مولتی ویتامین های گروه E هر فرد می تواند عملکرد سلول های پوستی خود را بهبود بخشد و زخم ها و یا آسیب های پوستی ناشی از ترک اعتیاد را برطرف کند.
  • ویتامین های گروه چهارم یعنی گروه D: در این گروه توجه به کلسیم مورد نیاز برای تقویت استخوان ها مد نظر قرار می گیرد. ویتامین دی با داشتن خواص تنظیم کننده خلق و خو نقش مهمی در سلامت روح و روان دارد. همچنین پشیمانی فرد از مصرف دوباره مواد مخدر بواسطه تامین ویتامین دی در بدن ایجاد می شود.

داروهای مناسب در زمان ترک اعتیاد

از دیگر فرآورده های دارویی که برای دوران اعتیاد از سوی متخصصان برای فرد تجویز می شود، آمپول ها و مواد تقویتی ویتامینی است. از جمله این فرآورده ها آمپول نوروبیون و ب کمپلکس است. این آمپول می تواند قوای جسمانی فرد را تقویت کند و سبب ایجاد ویتامین بی در بدن او شود. تمامی این فرآورده ها می بایست زیر نظر متخصص مربوطه و به صورت نرمال و به دور از افراط و تفریط مصرف شود.

نوشیدنی های مجاز و غیر مجاز در زمان ترک اعتیاد

نوشیدنی ها به سبب ماهیت مایعی که دارند، نقش مهمی در سم زدایی از بدن بیمار در زمان ترک دارند. نوشیدنی ها از جمله مواد غذایی محسوب می شوند که می توانند به صورت آب و یا شربت ها و آب میوه ها مورد مصرف قرار گیرند. از جمله نوشیدنی های مفید و مضر در دوران ترک مواد مخدر موارد زیر است:

  • دم نوش های آرامش بخش به میزان دو فنجان در روز می تواند سبب بهبودی سیستم ایمنی و دستگاه گوارش فرد شود.
  • نوشیدن آب میوه و آب و عسل به میزان یک لیوان در طول یک روز سبب تامین مواد ویتامینی بدن می شود.
  • آب انار و آب هندوانه سبب سم زدایی سریع بدن می شود.
  • شیر می تواند سم های انباشته شده در خون را از بین ببرد.

نوشیدن قهوه در دوران ترک اعتیاد توصیه نمی شود چون سبب اختلال در روند درمان می شود. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله آیا قهوه برای ترک اعتیاد مفید است؟ را بخوانید.

 

چه داروها و ویتامین هایی برای ترک اعتیاد موثر است؟

 

معرفی انواع غذاهای مفید برای ترک انواع مواد مخدر

مواد مخدر شامل طیف وسیعی از فرآورده هایی هستند که سبب وابستگی در فرد می شوند. رایج ترین این فرآورده ها شامل الکل، تریاک، متادون، هروئین و … است. در زیر بهترین مواد غذایی برای ترک این مواد مخدر را به شما عزیزان معرفی می کنیم:

  • مواد غذایی مناسب برای ترک الکل: با گنجاندن مواد غذایی که دارای ویتامین های گروه ب باشند می تواند میزان کمبود این ویتامین را در بدن جبران کرد و بدن را در این دوران حمایت کرد.
  • مواد غذایی مناسب برای ترک تریاک: استفاده از مواد غذایی سالم و غذاهای ساده و غنی از فیبر و پروتئین در زمان ترک تریاک توصیه می شود.
  • مواد غذایی مناسب برای ترک متادون: استفاده از غذاهای حاوی کربوهیدرات و پروتئین و سبزیجات برای ترک متادون بسیار مفید است.
  • مواد غذایی مناسب برای ترک هروئین: استفاده از مواد غذایی حاوی فیبر بالا برای از بین بردن یبوست ناشی از فقدان هروئین در بدن مفید است.

نکات مهم تغذیه ای در جریان ترک مواد مخدر

در طی فرآیند ترک مواد مخدر هر فرد و یا اطرافیان او می بایست توجه ویژه ای به تغذیه داشته باشند. استفاده از تمامی گروه های مواد غذایی و داشتن برنامه غذایی که بتواند سبب سم زدایی سریع و مناسب در فرد شود می تواند کمک زیادی به درمان و سرعت بخشی به فرآیند ترک مواد مخدر در فرد بیمار شود. انجام اقدامات زیر به عنوان نکات مهم تغذیه ای در فرآیند ترک مواد مخدر لازم و ضروری است:

  • در برنامه غذایی فرد بیمار می بایست تمامی مواد غذایی از تمامی گروه ها در نظر گرفته شود.
  • غذاها می بایست سالم و تازه باشند و از مصرف کنسرو ها و یا غذاهای چرب و فرآوری شده خودداری شود.
  • مصرف شیرینی و قند های مصنوعی می بایست در این زمان با محدودیت و یا قطع کامل روبرو شود.
  • آب نقش مهمی در سم زدایی از بدن دارد و افراد بیمار می بایست حداقل ۸ لیوان آب را در طول یک روز بنوشند.
  • انجام دادن فعایت های ورزشی در کنار سبک صحیح تغذیه ای سبب تکمیل پروسه ترک و موفقیت در آن می شود.

در این مقاله سعی کردیم تا شما عزیزان را با جوانب مختلف اهمیت تغذیه در دوران ترک اعتیاد آشنا کنیم و به سوال رایج برای ترک اعتیاد چه بخوریم؟ پاسخ کاملی بدهیم. همچنین به معرفی مکمل ها و غذاها و نوشیدنی هایی پرداختیم که می توانند در این مسیر یاریگر فرد باشند. در صورتی که پیرامون موارد فوق دچار ابهام و یا سوالی هستید و یا نیازمند به دریافت مشاوره های تخصصی در این زمینه اید می توانید با مشاوران ما در مرکز نوا مشاور تماس حاصل فرمایید. نوا مشاور پایگاه امن و اطلاع رسان دقیقی است که شما عزیزان را در دستیابی به سطح مطلوبی ازسلامت جسم و روح و روان حمایت و هدایت می کند.

 

  • چه غذاهایی برای ترک اعتیاد بهتر است؟
  • مصرف چه میوه های در دوران ترک پیشنهاد می شود؟
  • چرا مصرف آب در زمان ترک بسیار مهم است؟
  • چه مواد غذایی برای ترک هروئین مناسب است؟

برای دریافت مشاوره با نوا مشاورتماس بگیرید.

 

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

خوردنی های مفید برای ترک اعتیاد

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

آخرین مقالات

پیمایش به بالا
Call Now Buttonتماس با مرکز مشاوره