ترک تریاک ؛ بررسی کامل روش‌های ترک اعتیاد به تریاک + علائم و عوارض

فراگیری معضل اعتیاد در جامعه

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

ترک تریاک ؛ بررسی کامل روش‌های ترک اعتیاد به تریاک + علائم و عوارض

ترک تریاک یکی از آرزوهای معتادان به این ماده مخدر است، تمام مواد مخدرها به شدت مغز انسان را دستخوش تغییر و وابستگی قرار می دهند و سبب نیاز روز افزون فرد به مصرف در نوبت های خاصی از شبانه روز می شود. تریاک یک ماده مخدر سنتی است که از گل خشخاش بدست می آید و ترک آن ملزم به سابقه اعتیاد مصرف کننده دارد. در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را با جوانب مختلف ترک تریاک آشنا کنیم و پیرامون تاریخچه آن و اقدامات لازم و روش های ترک در منزل یا در پایگاه های ترک این ماده مخدر اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم.

تریاک چیست؟                     

تریاک یا همان opium یکی از مواد مخدری است که معمولا از عصاره گل خشخاش بدست می آید. این ماده مخدر می تواند فرد را در بازه های زمانی ۱۰ تا ۱۲ ساعته تحت تاثیر خود قرار دهد و تاثیرات آن با رسیدن به این بازه زمانی کاهش می یابد. کاهش میزان جریان خون در مغز بواسطه مصرف تریاک سبب می شود تا فرد احساس سرخوشی و شادی کاذبی را احساس کند. اثبات شده که مصرف تریاک می تواند وابستگی های شدید روحی و روانی نسبت به سایر مواد مخدر برای فرد ایجاد کند.

انواع فرآورده های تریاک چه مشتقاتی هستند؟

تریاک ماده پایه ای است که برای تولید بسیاری از مواد مخدر دیگر بکار گرفته می شود. همینطور خود این ماده به تنهایی توسط بسیاری از افراد مصرف می شود. گاها استفاده از مصرف شده ی تریاک مانند شیره آن و یا سوخته آن نیز مرسوم است. مشتقات زیادی از تریاک گرفته می شود که از جمله آن ها موارد زیر است:

  • ناکوتین
  • پاپاورین
  • تبائین
  • نارسئن

روش های مصرف تریاک چه تاثیری بر ترک آن دارد؟

تریاک ماده افیونی است که از قدیم الایام به روش سنتی مانند استفاده از بافور و سیخ و سنجاق مورد استفاده قرار می گرفت. نوع مصرف تریاک بر روند ترک آن موثر است، این تاثیر از آن جایی نشآت می گیرد که میزان مصرف تریاک در هر یک از روش های موجود متفاوت است و در صورتی که در یک روش میزان کمتری از تریاک مصرف شود، روش آسان و سریعتری برای ترک آن انتحاب می شود. تریاک را به روش های مختلف دیگری نیز مصرف می کنند که از جمله آن ها موارد زیر است:

  • دود کردن یا تدخین تریاک
  • بلعیدن یا خوردن تریاک
  • تزریق تریاک در رگ

مصرف تریاک به صورت خوردن، تزریق کردن و دود کردن مرسوم است.

مطلب مرتبط: ترک تریاک چند روز طول می‌کشد؟

تاثیرات مصرف تریاک بر روی افراد چیست؟             

تریاک می تواند تاثیرات بسیار زیادی بر روی جسم و روح فرد بگذارد که این تاثیرات در هر زمان از مصرف آن متفاوت است. همچنین در صورتی که استفاده از تریاک بسیار طولانی مدت باشد این تاثیرات در فرد نهادینه شده و برای کنترل و تعدیل آن زمان بیشتری مد نظر قرار می گیرد. از جمله تاثیرات آنی و یا دیرینه ای که مصرف تریاک بر روی فرد می گذارد موارد زیر است:

  • وابستگی های جسمی شدید در فرد بواسطه مصرف تریاک ایجاد می شود.
  • عدم تحمل افراد معتاد به تریاک به نسبت سایر افراد کمتر است.
  • وابستگی های روانی شدید نسبت به ولع مصرف تریاک در افراد معتاد ایجاد می شود.

در کنار این موارد نباید از تاثیر تریاک بر چهره و بدن انسان گذشت فرد معتاد به تریاک بعد از گذشت چند وقت شاهد تغییر ماهیچه های صورت، خشکی پوست و خارش می شوند، معمولا افراد بعد از مدت زمان طولانی مصرف بویژه در کسانی که دوز مصرفی بالایی دارند پوست های تیره تری خواهند داشت.

نشانه های اعتیاد به مصرف تریاک چیست؟            

افرادی که همواره در جریان مصرف تریاک هستند نشانه های آن را به صورت واضح تر از خود بروز می دهند. این افراد عمدتا به دلیل قرار گرفتن در معرض این ماده مخدر دارای نشانه ها و علائمی هستند که مهترین آن ها را می توانید در زیر مشاهده فرمایید:

  • تب و لرز های شدید و کاهش درجه حرارت بدن
  • مشکلات گوارشی و بروز اسهال و یا یبوست های شدید
  • نداشتن آرامش و تجربه دائمی بی قراری
  • بروز مشکلات روحی و افسردگی های شدید
  • کاهش میزان اکسیژن خون و خمیازه کشیدن های متوالی
  • کاهش میزان دید و اتساع مردمک چشم
  • تمایل شدید به مصرف دوباره و مجدد

علاوه بر این موارد زمانی که به هر دلیل فرد به مصرف مواد دسترسی نداشته باشد دچار خماری می شود و کنترل و تعادل خود بر رفتار و کردارش را از دست می دهد که این هم با علائمی خود را نشان می دهد، برای اطلاعات بیشتر در این باره پیشنهاد می کنیم مطلب علائم خماری تریاک را بخوانید.

اعتیاد خانمان سوز تریاک

مطلب مرتبط: علائم ترک تریاک

معرفی روش های ترک تریاک به صورت سنتی

اعتیاد به تریاک یکی از انواع اعتیاد هایی است که به دلیل تاثیر گذاری سریع آن بر روی سلول های مغزی، دشواری های خاص خود را دارد. ترک تریاک در منزل روشی سنتی برای رهایی از چنگال این ماده افیونی است. در این روش فرد مطابق با آموزه های قدیمی در محیطی محبوس می شود و اجازه مصرف تریاک را به خود نمی دهد. پس از مدتی به دلیل عدم رسیدن سرکوب کننده های عصبی، مغز فرمان تغییر سیستم شادی آور را به سلول‌ها القا می کند و ترک اعتیاد به تریاک رخ می دهد. از روش هایی که برای ترک سنتی تریاک می توان به آن اشاره کرد موارد زیر است:

  • ترک اعتیاد با داروهای گیاهی: استفاده از مشتقات گیاهی مانند نعناع یا فلفل برای ترک تریاک از قدیم موثر بوده است. افراد با جایگزین کردن این گیاهان در زنجیره مواد غذایی خود سعی بر کاهش میزان وابستگی به تریاک داشتند. این روش روش موثر و امن نیست و تنها برای کسانی که به میزان کم و با فواصل زمانی بسیار بیشتر اقدام به مصرف تریاک می کنند مفید خواهد بود.
  • ترک اعتیاد با قطع مصرف تریاک: یکی دیگر از روش های سنتی ترک تریاک، روش خانگی و حبس است. در این روش فرد در یک محیط بسته محبوس می شود و تا چند روز که معمولا ۷ تا ۱۰ روز خواهد بود، از مصرف تریاک منع می شود. این روش هجومی و یکباره نیز می تواند خطرات مختص به خود از قبیل فشارهای شدید عصبی و حملات قلبی و مغزی را برای افراد در بر داشته باشد.
  • ترک اعتیاد با استفاده از اسپند: از دیگر مواد گیاهی که برای ترک تریاک از قدیم مد نظر قرار می گرفته ، اسپند بوده است. برخی از افراد معتقد بودند که استشمام دو اسپند و یا بلعیدن دانه های آن به دلیل طبع بسیار گرمی که دارد می تواند سبب جایگزینی مناسب با تریاک شود. اما متخصصان معتقدند این روش نیز می تواند سبب اعتیاد فرد به این دانه خوراکی شود و زمینه های بازگشت به مصرف تریاک را پس از قطع استفاده از اسپند فراهم کند.
  • ترک تریاک با جایگزینی متادون: استفاده و جایگزینی از متادون برای ترک تریاک روش دیگری است که در صورت عدم نظارت و سرپرستی متخصصان این حیطه، منجر به اعتیاد به مصرف متادون در فرد خواهد شد. این روش تضمین شده و امن نیست و بهتر است در مراکز ترک اعتیاد و از طریق متخصصان پیگیری شود.

به دلیل باورهای اشتباه مبنی بر ترک تریاک با متادون معمولا شاهد هستیم افراد نه تنها اعتیاد قبلی خود را از دست نداده اند بلکه دچار اعتیاد به متادون هم شده اند، ترک تریاک با متادون زمانی موثر واقع خواهد شد که با دستور و تحت نظر پزشک انجام شود. اگر شما به دلیل چنین باور اشتباهی در حال حاضر در دام اعتیاد به متادون گرفتار هستید باید به دنبال ترک آن باشید ما در مقاله بهترین روش ترک متادون بدون درد به این موضوع پرداخته ایم.

ترک تریاک به روش پزشکی             

اما روش دیگری که برای ترک تریاک در برابر روش سنتی وجود دارد، روش پزشکی و نوین است. در این روش فرد تحت مراقبت تیم پزشکی و کارشناسان ترک اعتیاد اقدام به ترک تریاک می کند. امنیت و میزان دستیابی به موفقیت همواره در روش پزشکی بسیار بیشتر از روش سنتی است. از روش های پزشکی برای ترک اعتیاد موارد زیر است:

  • ترک تریاک با روش تدریجی: در این روش مدد جو برنامه مصرف تریاک خود را مطابق با دستور متخصص تغییر می دهد و میان دفعات مصرف فاصله بیشتر می اندازد و مقدار مصرف را به تدریج کاهش می دهد. در این روش فرد در محیط درمانکده بستری می شود و این بستری شدن زمانی حدود ۱۰ تا ۱۴ روز به طول می انجامد. کاهش میزان مصرف برای کسانی که بیشتر از ۵ گرم در روز استفاده می کنند روشی مناسب برای ترک تریاک محسوب می شود.
  • ترک تریاک با روش سریع: در این روش فرد با بستری در مرکز ترک اعتیاد به مدت سه روز اقدام به ترک تریاک می کند. داشتن شرایط سنی زیر ۴۰ سال و عدم استفاده از هر گونه داروهای قلبی و عروقی در این روش مبنای پذیرش افراد برای ترک است.
  • ترک تریاک با روش فوق سریع: یکی دیگر از روش های ترک اعتیاد به تریاک استفاده از روش فوق سریع است که در این روش فرد تحت مراقبت خاص کارشناسان ترک اعتیاد اقدام به تعویض خون و قرار گرفتن در محیط درمانی سریع قرار می گیرد. به این روش UROD نیز گفته می شود که بر اساس شرایط جسمی و روحی هر بیمار جوانب آن متغیر خواهد بود.

ترک تریاک

مطلب مرتبط: ترک تریاک با قرص ب 2

اقدام اولیه برای ترک تریاک                   

یکی از بزرگترین آرزوهای افرادی که درگیر اعتیاد به تریاک هستند این است که از این معضل رهایی یابند و بتوانند به نحو مطلوب و با حداقل درد و خماری و عوارض، آن را ترک کنند. به همین دلیل برخورداری از اطلاعات کافی می تواند در این زمینه یاری گر این عزیزان برای ترک باشد. اولین اقدام برای ترک اعتیاد به تریاک تصمیم درست و قاطع است. هنگامی که فرد هنوز آمادگی ترک را ندارد و یا ضرورتی برای این کار نمی بیند، در هر مرحله از فرآیند ترک ممکن است مسیر را بازگردد و از اقدام خود منصرف شود.

به همین دلیل یکی از مهمترین اقدامات اولیه، گرفتن تصمیم قطعی و داشتن پشتکار و اراده است. برای رسیدن به این طرز تفکر هر فرد باید بداند که تریاک می تواند زندگی او را طبق شرایط زیر تغییر دهد و دستیابی به یک زندگی مطلوب و سالم را با مخاطره مواجه کند:

  • مصرف تریاک وابستگی های شدید در فرد ایجاد می کند و سبب محدودیت او برای انجام بسیاری از امور روزمره می شود.
  • بسیاری از آزمایشات پزشکی تعیین کننده مصرف تریاک توسط فرد است که می تواند موقعیت های اجتماعی او را به خطر بیندازد.
  • هزینه ای که برای تهیه ماده مخدر پرداخت می شود بر روی کیفیت زندگی فرد تاثیر می گذارد.
  • محدودیت های زمانی برای فرد در جریان استفاده از تریاک ایجاد می شود.
  • عدم تعادل در رفتار و تصمیم گیری ها متناسب با وضعیت فرد پس از مصرف و یا قبل از آن وجود دارد.

بهترین روش ترک تریاک در مراکز ترک اعتیاد

افرادی که تریاک را به هر میزان مصرف می کنند باید بدانند متناسب با این میزان و فواصل زمانی مصرف، روش های بهره گیری از خدمات مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر و بکارگیری روش های آن متفاوت است. به طور کلی ترک اعتیاد به تریاک یک پروسه تخصصی است و نیاز به بررسی جوانب و شرایط هر فرد دارد که متناسب با این شرایط بهترین روش انتخاب می شود. از ویژگی های انتخاب بهترین روش ترک اعتیاد به تریاک که در مراکز ترک اعتیاد به کار گرفته می شود موارد زیر است:

  • برای کسانی که مدت های طولانی درگیر مصرف تریاک هستند، بستری شدن دو هفته ای لازم و ضروری است.
  • سم زدایی تدریجی برای کسانی که بیشتر از ۵ گرم در روز مصرف می کنند توصیه می شود.
  • سم زدایی سریع و یا فوق سریع تنها عوارض تریاک را از نظر جسمی کنترل و محدود می کند.
  • برخورداری از توانبخشی های روحی و بهره گیری از حمایت های روانپزشکان می تواند در این پروسه مثمر ثمر واقع شود.
  • استفاده از تجهیزات پزشکی برای کسانی که بیماری های قلبی و گوارشی دارند نیز لازم و ضروری است.

چرا ماده مخدر تریاک زمینه را برای مصرف سایر مواد مخدر می بندد؟                        

تریاک با وجود داشتن مورفین های بسیار زیاد در خود، مناسبت بیشتری برای تاثیر گذاری بر روی مغز دارد. افیونی مانند تریاک می تواند فرد را نسبت به درد و تحمل محرک های بیرونی حساس تر کند و زمنیه های رسیدن به لذت و یا شدت یافتن درد ها را در او ایجاد کند. بنابر این در نبود ماده مخدر تریاک، بیماران وابسته به این ماده مخدر تصمیم به جایگزینی و استفاده از سایر مواد مخدری می کنند که سهولت بیشتری در استفاده داشته باشد و در دسترس تر نیز باشد. به همین دلیل تریاک می تواند عامل مهمی در گرایش فرد به مصرف دیگر مواد مخدر نیز باشد.

عوارض مصرف تریاک چیست؟                                 

مصرف تریاک دارای عوارض مختلفی است که از جمله آن ها بی قراری و درد عضلانی در زمان طولانی شدن فاصله میان دو مصرف می باشد. از جمله دیگر عوارضی که مصرف تریاک برای افراد دارد موارد زیر است:

  • در مصرف های سنگین و بیش از اندازه احتمال اوردوز تریاک و مرگ وجود دارد.
  • بی قراری و بی تابی بیش از اندازه
  • سقط جنین و یا تولد فرزند مرده در بانوان
  • نشان دادن واکنش های شدید نسبت به وقایع معمولی اطراف
  • اختلال در دوران پریودی برای بانوان
  • بروز افسردگی ها و بیماری های روانی
  • نیاز به دفع ادرار به صورت غیر واقعی
  • گرفتگی عضلات و تیک های عصبی
  • کاهش میزان دید و ضعف چشم
  • بروز تشنج و صرع
  • بیماری های کلیوی و کبدی
  • مشکلات قلبی و ریوی
  • تیرگی پوست لب و سایر نواحی بدن
  • بر هم خوردن نظم طبیعی خواب
  • ضعف بدن در برابر حملات میکروبی و ویروسی

 

در این مقاله سعی کردیم تا شما عزیزان را با جوانب مختلف ترک تریاک آشنا کنیم و روش های ترک تریاک در منزل و مراکز ترک اعتیاد را به شما معرفی کنیم. همچنین مضرات و آسیب هایی که مصرف این ماده مخدر بر روی افراد می گذارد را مورد بررسی قرار دادیم و نشانه های افراد معتاد به تریاک را ذکر کردیم.

در صورتی که پیرامون موارد فوق دچار ابهام و یا سوالی هستید و یا نیازمند به دریافت مشاوره های تخصصی و مرحله به مرحله در این زمینه اید به شما پیشنهاد می کنیم با مشاوران ما در مرکز نوا مشاور تماس حاصل فرمایید. نوا مشاور پایگاه امن و اطلاع رسان دقیق و تخصصی است که با استفاده از دانش و تخصص کارشناسان ترک اعتیاد خود، مسیر دستیابی به سلامتی و رهایی از اعتیاد را برای بیماران عزیز فراهم می کند.

 

 

  • اولین قدم برای ترک تریاک چیست؟
  • چه راهکارهای علمی و پزشکی برای ترک تریاک وجود دارد؟
  • روش سم زدایی تدریجی برای چه افرادی کاربرد دارد؟
  • نشانه های اعتیاد به تریاک چیست؟
  • عوارض مصرف تریاک چیست؟

 

برای دریافت مشاوره با نوا مشاورتماس بگیرید.

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

ترک تریاک ؛ بررسی کامل روش‌های ترک اعتیاد به تریاک + علائم و عوارض

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

2 دیدگاه دربارهٔ «ترک تریاک ؛ بررسی کامل روش‌های ترک اعتیاد به تریاک + علائم و عوارض»

    1. سلام
      ترک در منزل بدون اینکه کسی متوجه نشود
      مقدهری سخت است .
      ولی پیشنها ما به شما دوره درمان 40 روزه و کم کردن مصرف و رساندن ان به صفر است

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

آخرین مقالات

پیمایش به بالا
Call Now Buttonتماس با مرکز مشاوره