مشاوره روانشناسی نوجوان | مشاوره نوجوانان

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

مشاوره روانشناسی نوجوان | مشاوره نوجوانان

مشاوره نوجوانان

نوجوانی سنی بحرانی است که در آن فرد شروع به اکتشاف حقیقت می کند. تغییرات نوجوان در جوانب مختلف زندگی او از جمله رشد جسمی، عوامل روانشناختی و مسائل عاطفی به وضوح نمایان است. علاوه بر این رویدادهای روانشناختی مختلف، نوجوان را با بحران هایی روبرو می کند.

متأسفانه بسیاری از والدین از مسائل مربوط به نوجوانان و نحوه رفتار صحیح با آن ها اطلاعی ندارند. همین امر موجب می شود مشکلات دوره نوجوانی در فرزند تشدید شده و تبعات ناخوشایندی در پیش داشته باشد. در واقع مشاوره نوجوانان در این سنین بسیار ضروری است.

در این مقاله می خواهیم مسائل مربوط به نوجوانان را به طور کامل بررسی کنیم. آشنایی با این دوره به والدین کمک می کند، فرزند خود را شناخته و بحران های او را بهتر درک کنند.

 

بحران نوجوانی

تغییرات رفتار در نوجوانان

رفتار اصولی والدین با نوجوان

نوجوانان و مواد مخدر

مشکلات مربوط به سلامت روان نوجوان

نوجوانان و عشق

مشکلات مربوط به مدرسه

نقش مشاوره نوجوانان

جمع بندی

بحران نوجوانی چیست؟

نوجوانی از ۱۰ سالگی تا حدود 19 سالگی را شامل می شود.
در این دوره بر اساس نظریه اریک اریکسون نوجوانان با بحران های اساسی زندگی روبرو می شوند.
درگیری های درونی نوجوانان در این سنین، هویت شخصی و پیشرفت آینده آن ها را تعیین می کند.
در این بین ۲ بحران اصلی در تمامی نوجوانان دیده شده است:

1. بحران هویت

بزرگترین بحرانی که نوجوان در این سن با آن مواجه می شود، بحران هویت است. سردرگمی هویت بنیادی ترین مسئله در این دوران است که نوجوان را برای کشف حقایق آماده می کند.

در این سنین نوجوان به دنبال “چه کسی بودن” و “چگونه درک شدن” است. در این میان بسیاری از آن ها هویت خود را شناخته و “خود” را با دیگران به اشتراک می گذارند. در نتیجه اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و تعاملات آسان تر خواهد شد.

اما نوجوانی که نتواند هویت خود را پیدا کند از ارتباطات اجتماعی فاصله گرفته و در دنیای ذهنی و پر سوال خود غرق می شود. در این نوجوانان انزوا بیشتر از پیش دیده شده و ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند.

در صورتی که والدین رفتار با نوجوان خود را ندانند، ابعاد بحران هویت و مشکلات آن بیشتر خواهد شد. بنابراین توصیه می شود، مشاوره نوجوانان را در این سنین حساس بیشتر جدی بگیرید.

2. بحران صمیمیت

این بحران معمولاً در اواخر سنین نوجوانی ظاهر می شود. نوجوانانی که با این بحران مواجه می شوند، تلاش می کنند که روابط و تعاملات با دیگران را تنظیم کنند.

در واقع صمیمیت در مقابل انزوا قرار گرفته و نوجوان سعی دارد بین ابراز محبت و پشتیبانی و دریافت آن تعادل برقرار کند.

نوجوانانی که نتوانند این بحران را با موفقیت پشت سر بگذارند، در آینده افرادی آسیب پذیر، وابسته و نیازمند عاطفه خواهند شد. در حالی که گذراندن این بحران، دستیابی به روابط متقابل عاشقانه را آسان تر خواهد کرد.

متأسفانه از آن جایی که اطلاعات والدین نوجوان در رابطه با بحران های این سن اندک است، اغلب رفتارهای نادرست موجب تشدید بحران ها می شود. عدم درک نوجوان و تعجب از رفتارهای غیر منطقی او، کمکی به حل بحران های این سن نمی کند.

بنابراین بهتر است، والدین با مراجعه به مشاوره نوجوان، اطلاعات بیشتری به دست آورده و الگوی رفتاری صحیح را بیاموزند.

تغییر رفتار در نوجوانی

دوره نوجوانی با شکل گیری هویت و استقلال همراه است. در نتیجه بیشتر نوجوانان برای اثبات استقلال خود قوانین والدین و خانه را نقض می کنند.

در این سن کنترل رفتارهای فرزند از طریق تنبیه، تشویق یا قانون گذاری ممکن نیست، چرا که نوجوان قوانین والدین را می شکند.

علاوه بر این کنترل بدنی نوجوان نیز غیر ممکن خواهد شد. در واقع در این دوره، رفتارهای نوجوان بر اساس مرزهای اخلاقی خود تعیین می شود.
در نتیجه اجبار و رفتارهای خشونت آمیز برای کنترل نوجوان سودی نخواهد داشت.

اختلالات روانی – اجتماعی نیز در این سن بیشتر از دوران کودکی ظاهر شده و بسیاری از رفتارهای ناسالم در نوجوانی شکل می گیرد. در ادامه چند رفتار رایج در این سن بررسی خواهد شد:

ناسازگاری با خانواده و سرکشی

تغییر رفتارها در سن نوجوانی معمولاً با ناسازگاری آغاز می شود. کودکی که تا پیش از این تمام قوانین خانواده را رعایت می کرد، به یک باره سرکش شده و قوانین را زیر پا می گذارد. در واقع این رفتار بخشی از پروسه شناخت هویت در نوجوان است.

نوجوان در این دوره سعی دارد، هویت های مختلف را آزموده و هویت واقعی خود را از میان آن ها پیدا کند. به عنوان مثال ممکن است، پسر نوجوان شما برای مدتی لباس های عجیب بپوشد؛ موهایش را تیغ بزند و از لوازم تزئینی ناخوشایند استفاده کند.

در این بین والدین معمولاً ناسازگاری نوجوان را تحمل نکرده و سعی می کنند آن را به مسیر قبلی بازگردانند. اما این کار بی فایده است؛ چرا که نوجوان بعد از آزمودن تجارب مختلف با هویت واقعی خود آشنا می شود.

البته منظور این نیست که رفتارهای پر خطر نوجوان را نادیده بگیرید. رفتارهای پر خطر باید به روش اصولی ریشه یابی شده و به نوجوان کمک شود، هویت خود را پیدا کند.

در نتیجه بهتر است از افراد حرفه ای و روانشناسی نوجوان استفاده کرد تا نحوه برخورد با اشتباهات نوجوانان را آموخت. مشاوره نوجوانان رفتارهای به ظاهر عجیب فرزند شما را درک کرده و شما را در این مسیر راهنمایی خواهد کرد.

رفتارهای خشونت آمیز

درگیری های جسمی و زورگویی در دوره نوجوانی بسیار رایج است. رفتارهای خشونت آمیز در مدرسه و توسط همسالان تبلیغ شده و مشکلات بسیاری در مدرسه و خارج از آن ایجاد می کند.

رفتارهای خشونت آمیز نوجوانان به دلیل اختلالات رشدی گذشته، دسترسی به سلاح های سرد و گرم، فقر خانوادگی، استفاده از مواد مخدر یا عضویت در باندهای مدرسه ظاهر می شود.

مهم ترین عامل تشدید رفتارهای خشونت آمیز، عضویت در تیم هایی است که همسالان در مدرسه ایجاد می کنند. نوجوانان که به دنبال تجربه و کشف حقایق هستند، در کنار افراد همفکر قرار گرفته و باندهای خود مختار را تشکیل می دهند.

ممکن است، این باندها قوانین خاص خود را داشته باشد. به عنوان مثال از الفاظ خاصی استفاده کنند؛ لباس های مشخصی بپوشند و نمادهایی برای خود تعیین کنند.

در این میان والدین در صورتی که نحوه واکنش به رفتارهای خشونت آمیز فرزند را نشناسند، خشونت را در نوجوان تشدید می کنند. بنابراین مشورت با مشاوره نوجوانان در این شرایط ضروری است.

دوران نوجوانی با رشد شناختی و رشد عاطفی همراه است. احساسات نوجوان در هر زمان در حال نوسان بوده و این موضوع مشکلاتی را در خانواده ایجاد می کند.

در واقع نوجوان در گردابی از احساسات در حال تغییر قرار دارد. ممکن است لحظه ای مهربان و لحظه ای دیگر بی حوصله و خشن باشد.
نوجوان در این دوره کنار آمدن با موقعیت های جدید و نا آشنا را یاد می گیرد؛ بنابراین استرس ها و نوسانات خلقی، تعامل با او را سخت تر می کند.

کشف حقایق جدید و ناشناخته زندگی در کنار نیازهای جسمی و عاطفی، دوره نوجوانی را آسیب پذیر تر می کند.
نیازهای این دوره، نوجوان را با استرس بسیاری روبرو می کند که تا پیش از آن تجربه نکرده است.

کنار آمدن با استرس ها در این دوره بستگی زیادی به عوامل ژنتیکی و خلق و خوی فرزند دارد. نوجوانانی که نسبت به استرس های بیرونی حساس تر باشند، نوسانات خلقی بیشتری را تجربه کرده و مشکلات بیشتری در خانه دارند.

در این میان رفتار والدین، مهم ترین فاکتوری است که از نوجوان حمایت می کند. با شروع دوره نوجوانی از سن ۱۰ سالگی، والدین لازم است مسئولیت های کوچک را بر عهده فرزند بگذارند.
از جمله: انجام کارهای خانه، خریدهای بیرون، دخالت سلیقه فرزند در انتخاب وسایل و…

استقلال دادن به نوجوان کمک می کند هویت خود را سریعتر بیابد؛ درنتیجه مشکلات خانواده کاهش می یابد.
در صورتی که نوجوان از پس مسئولیت ها برآید؛ مسئولیت های بیشتری به او دهید تا پشتیبانی خود را نشان داده باشید.

نظارت والدین و احساس دلگرمی که نوجوان از آن ها دریافت می کند، مشکلات خانواده را کمتر خواهد کرد. علاوه بر این لازم است، والدین برای یادگیری رفتار اصولی با نوجوان خود، از جلسات مشاوره نوجوان استفاده کنند.

رفتار با نوجوانان در دوران بلوغ

دوران بلوغ بخشی از دوره نوجوانی است که معمولاً بین سنین ۱۰ تا ۱۴ سالگی اتفاق می افتد.
این دوران که با تغییرات هورمونی در بدن آغاز می شود، تغییرات ظاهری بسیاری را به همراه دارد. رشد اندام های جنسی و موهای زائد، تغییر صدا و جوش های نوجوانی رایج ترین تغییرات ظاهری در فرزند است.

در کنار تغییرات ظاهری، هورمون ها خلق و خوی نوجوان را نیز تحت تاثیر قرار می دهند. در این سال ها توانایی تفکر انتزاعی در نوجوان بیشتر شده و به موضوعات اجتماعی علاقمند می شود.

تغییرات ظاهری پیش بینی نشده در دوران بلوغ، معمولاً نوجوانان را دچار انزوا می کند.
در صورتی که فرزند نوجوان شما اطلاعی از تغییرات خود در این دوره نداشته باشد، گوشه گیر شده و از حضور در اجتماع خجالت می کشد.
حتی در برخی موارد نوجوان دچار افسردگی دوران بلوغ می شود.

رفتار والدین در این دوران نقشی اساسی دارد که می تواند احساس حمایت را تقویت کرده یا موجب سرکوب نوجوان شود. در ادامه مهم ترین جنبه های روانشناسی نوجوانان در سن بلوغ آورده شده است:

آموزش خود و نوجوان

والدین در درجه اول باید اطلاعات کاملی از بحران های دوره بلوغ داشته باشند.
خواندن کتاب در این زمینه یا مراجعه به روانشناسی نوجوان به شما کمک می کند، فرزند خود را بهتر درک کنید. در کنار بالا بردن اطلاعات از دوران بلوغ، لازم است نوجوان نیز آموزش ببیند.

قبل از رسیدن به دوره بلوغ باید با دختران از قاعدگی و جنبه های مختلف آن صحبت کرد. تغییرات ظاهری و بدنی در پسران و جوانب بلوغ در آن ها، باید آموزش داده شود.

در صورتی که آموزش های مربوط به این دوره توسط والدین اتفاق نیفتد، منابع نامعتبر نقش شما را بر عهده می گیرند.

اطلاع نوجوان از تغییرات در دوران بلوغ، قبل از اینکه به آن برسد؛ احساس آرامش بیشتری در او ایجاد کرده و کنار آمدن با آن را آسان تر می کند.

احترام به حریم شخصی در دوران بلوغ

با رسیدن به سن بلوغ و تغییرات ظاهری و درونی، نوجوان با ابعاد جدیدی از زندگی شخصی خود روبرو می شود. در این دوران تنها انتظاری که فرزند از والدین دارد، حفظ حریم شخصی اوست.

متأسفانه والدین تصور می کنند باید هر لحظه بر رفتارهای نوجوان نظارت داشته باشند؛ اما این کار احساس استقلال را از نوجوان گرفته و نیازهای او را سرکوب می کند.

به عبارت دیگر، در دوره بلوغ اتاق نوجوان، نوشته ها، اطلاعات گوشی همراه و تماس های تلفنی او خصوصی است. نباید انتظار داشته باشید، نوجوان تمام فعالیت های روزانه خود را با شما در میان بگذارد.

البته این بدین منظور نیست که نوجوان را رها کنید، بلکه روش های اصولی برقراری ارتباط در این دوره را بیاموزید. زمانی که نوجوان به شما اعتماد داشته باشد، گفتگو میان شما آسان تر دنبال خواهد شد.

بنابراین بهتر است از طریق مشاوره نوجوانان، نحوه تعامل با فرزند در حال بلوغ خود را بیاموزید. اگر نمی توانید اطلاعات درستی از این دوره در اختیار او قرار دهید، مشاوره نوجوان به شما کمک خواهد کرد.

مشکلات سیگار، مواد مخدر و الکل در نوجوانان

مصرف انواع مواد مخدر در دوره نوجوانی، پاسخ به نیاز طبیعی رشد در این دوره است. در سنین نوجوانی، تجربه ریسک و جستجوی هیجان بزرگترین نیازهای نوجوان است که مواد مخدر آن را به فراهم می کند.

 با این حال حتی مصرف تجربی این مواد مشکلات جدی به همراه داشته و عواقب طولانی مدتی را ایجاد خواهد کرد.

الکل

مشروبات الکلی جزو رایج ترین مواد محرکی است که به دلیل دسترسی آسان توسط نوجوانان مصرف می شود.
بیشترین میزان مسمومیت ناشی از الکل در نوجوانان و دانش آموزان دیده شده است.
علاوه بر این، مصرف بیش از اندازه الکل موجب فعالیت های جنسی غیر منطقی و ناخواسته، تصادفات و رفتارهای پرخاشگرانه در نوجوانان می شود.

سیگار

در کنار الکل، سیگار رایج ترین ماده مخدری است که اکثریت نوجوانان حداقل یک بار آن را تجربه می کنند.
اعتیاد به سیگار در بزرگسالی، از دوره نوجوانی آغاز شده و ادامه می یابد.

سیگار کشیدن در نوجوانان معمولاً به دلیل داشتن والدین سیگاری یا الگوهایی است که آن ها انتخاب کردند. این الگوها می تواند دوستان و همسالان یا افراد مشهور باشد.

علاوه بر این استرس های دوره نوجوانی، مانند مشکلات مربوط به مدرسه یا دعوا بین همسالان، مصرف سیگار را در نوجوانان تقویت می کند. والدین بهتر است نحوه برخورد با نوجوانی که سیگار می کشد را پیش از هر گونه برخوردی بیاموزند.

انواع دیگر مواد مخدر

در سال های اخیر علاوه بر سیگار، مصرف ماریجوانا نیز در نوجوانان رو به افزایش است. مصرف این ماده مخدر از دخانیات دیگر پیشی گرفته و نوجوانان را تحت تاثیر قرار داده است.

علاوه بر این، مصرف انواع قرص های مخدر و مسکن نیز به دلیل دسترسی آسان، روز به روز در حال افزایش است.

والدین چه کنند؟!

در صورتی که رفتارهای زیر را در نوجوان خود مشاهده کردید؛ لازم است درمان را از طریق مشاوره نوجوانان پیگیری کنید:

  • الگوهای رفتاری نامنظم
  • افسردگی شدید و نوسانات خلقی
  • تغییر دوستان
  • افت شدید عملکرد مدرسه
  • از دست دادن علاقه به سرگرمی ها
  • پیدا کردن مواد مخدر یا نشانه ها آن

مصرف مواد مخدر در نوجوانان با توجه به استرس های این دوره و بحران هایی که نوجوان با آن روبرو می شود، دور از ذهن نیست.
اما در صورتی که متوجه اعتیاد نوجوان خود شدید، بدون رفتارهای خشن و عجولانه، ریشه یابی اعتیاد را از طریق روانشناسی نوجوان پیگیری کنید. مشاوره نوجوانان در این شرایط رفتار اصولی با فرزند را به شما آموزش خواهد داد.

سلامت روان نوجوان

مشکلات روانشناختی در دوران نوجوانی بیش از هر دوره دیگری به سراغ فرد می آید.

افسردگی، اضطراب و انزوا رایج ترین مشکلاتی است که نوجوان با آن ها دست و پنجه نرم می کند.

افسردگی در نوجوانان که به همراه بحران هویت شکل می گیرد، افکار خودکشی را در نوجوان تقویت می کند. افسردگی در این دوره بسیار متداول بوده و در صورتی که نادیده گرفته شود، تبعات ناخوشایندی خواهد داشت.

افکار خودآزاری در برخی از نوجوانان دیده می شود و اعمالی مانند تیغ زدن دست در نوجوانان شایع شده است که والدین به دنبال علت آن و جلوگیری از آن هستند.
در واقع گذراندن بحران هویت در این سن فشار زیادی بر نوجوان وارد کرده و اگر حمایت و پشتیبانی خانواده را احساس نکند، دست به اقدامات خطرناکی خواهد زد.

اضطراب ها نیز از دیگر مشکلات این دوره است که با اختلالات رفتاری ظاهر می شود. اختلالات فکری که در آن نوجوان فانتزی را از واقعیت تشخیص نمی دهد، از رایج ترین مشکلات این دوره است.

در صورتی که اضطراب های این دوره به کمک مشاوره نوجوان مدیریت نشود، اختلالاتی همچون روان پریشی یا اسکیزوفرنی ظاهر خواهد شد. مصرف مواد مخدر به خصوص ماریجوانا نیز این اختلالات را تقویت خواهد کرد.

انزوا از دیگر اختلالات مربوط به سلامت روان در نوجوانی است که معمولاً به دلیل تغییرات ظاهری ناخوشایند یا سوالات بدون جواب ذهن ظاهر می شود.

نوجوان تا زمانی که نتواند با بحران هویت و صمیمیت کنار بیاید، قادر به تعامل سازنده با دیگران نیست.

اختلالات مربوط به سلامت روان، سهم بزرگی در دوره نوجوانی دارند. این مشکلات بنیادی لازم است به کمک فردی حرفه ای پیگیری شوند. مراجعه و جلسات منظم روانشناسی نوجوان، برطرف کردن بحران های ذهنی را تسریع می کند.

عشق در نوجوانان

دوران نوجوانی دورانی است که فرد با ابعاد جدید زندگی آشنا می شود؛ بلوغ و نیازهای جنسی در نوجوان شکل می گیرد و اغلب آن ها زندگی جنسی خود را در چارچوب یک رابطه عاشقانه آغاز می کنند.

عاشق شدن یک تحرک عاطفی است که در هر سنی اتفاق می افتد؛ با این حال مدیریت احساسات در دوره بحرانی نوجوانی سخت تر است. رشد عاطفی و ذهنی در این دوران سریع تر دنبال شده و خصوصیات ثانویه جنسی پدیدار می شود.

تغییرات هورمونی این دوران نیز نقشی اساسی در احساسات شدید جنسی و عاشقانه دارد.
تغییرات هورمونی تأثیرات چشم گیری بر خلق و خو و احساسات داشته و جذب جنس مخالف نیازی است که در این دوران به شدت احساس می شود.

علاوه بر هورمون های جنسی، هورمون های مربوط به سیستم پاداش دهی و استرس نیز در زمان عاشق شدن آزاد می شوند. نوجوان که در معرض بحران هویت و استرس های گوناگون قرار دارد، از عاشق شدن برای “خودسازی” استفاده می کند. در واقع روابط عاشقانه در این دوره به تکمیل هویت نوجوان کمک خواهد کرد.

علاوه بر این داشتن دوست دختر یا دوست پسر در نوجوانان، احساس اعتماد به نفس بیشتری ایجاد کرده و ارزش او را در میان همسالان بیشتر خواهد کرد.

نقش والدین در برابر نوجوان عاشق

ارتباط با جنس مخالف اتفاقی اجتناب ناپذیر در دوره نوجوانی است.برخورد والدین با نوجوانی که دوست پسر یا دوست دختر دارد باید چگونه باشد؟


والدین ترجیح می دهند با سرکوب نیازهای جنسی و عاطفی، ارتباط نوجوان را با جنس مخالف محدود کنند؛ اما این روش تربیتی صحیح نیست.

والدین باید مسائل جنسی را به نوجوان آموزش دهند. ابعاد مختلف رابطه جنسی و مشکلاتی که در اثر روابط پر خطر ایجاد می شود، توضیح داده شده و نوجوان را نسبت به سو استفاده های جنسی مطلع کرد.

جلسات مشاوره نوجوان نیز به والدین کمک می کند، روش اطلاع نوجوانان از مسائل جنسی را بیاموزند. آموزش جنسی نوجوان مهم ترین موضوعی است که باید پیش از این سن دنبال شود.

درس خواندن و مدرسه

استرس ها و مشکلات دوران نوجوانی معمولاً از نحوه عملکرد فرزند در مدرسه مشخص می شود. اختلالات یادگیری به دلیل بحران های هویتی در این دوره، بیش از گذشته ظاهر شده و درگیری های ذهنی نوجوان بیشتر می شود.

ترس از محیط مدرسه، غیبت یا فرار کردن از مدرسه و افت تحصیلی مهم ترین مشکلاتی است که در نوجوانان دیده شده است.

ترس از مدرسه معمولاً به دلیل اتفاقات ناخوشایند محیط مدرسه ایجاد می شود.
ترس از معلم ها یا دانش آموزان قلدر، نوجوان را از رفتن به مدرسه منصرف می کند.
سو استفاده های جنسی در مدارس نیز از مهم ترین دلایل ترس نوجوان است که نمی تواند آن را بیان کند.

کنجکاوی و کشف دنیای جدید، در کنار بحران های این دوره که با افسردگی و اضطراب همراه است، موجب افت تحصیلی بیشتر دانش آموزان می شود.
اختلالات یادگیری ممکن است در اثر مصرف مواد مخدر یا درگیری های خانوادگی نیز ایجاد شود.

شناسایی مشکلات مربوط به مدرسه از طریق مشاوره نوجوانان امکان پذیر خواهد بود. جلسات روانشناسی نوجوان اختلالات یادگیری را ریشه یابی کرده و راهکارهای کاربردی را در اختیار شما قرار می دهد.

اهمیت مشاوره نوجوانان

مشاوره نوجوانان در این دوره اهمیت ویژه ای دارد.
نوجوان در این دوره با پریشانی های عاطفی شدیدی مواجه می شود و مشکلات بسیاری را تجربه می کند. اختلالات رفتاری و یادگیری، سو استفاده های جنسی و مواد مخدر رایج ترین مسائلی است که نوجوان با آن دست و پنجه نرم می کند.

مشاوره نوجوانان و روانشناسی نوجوان (Adolescent psychology) به والدین و فرزندان کمک می کند رابطه بهتری را با یکدیگر شکل دهند و پریشانی های عاطفی و اختلاف نظرهای جدی را به شیوه صحیحی مدیریت کنند. 

در کنار مسائل بیرونی، احساسات منفی و سردرگمی هویتی نیز رشد عاطفی و اجتماعی نوجوان را با مشکل مواجه خواهد کرد. نوجوان در این سن نیاز به حمایت عاطفی والدین و پشتیبانی دوستان دارد.

در صورتی که مسائل دوره نوجوانی نادیده گرفته شده و والدین رفتار نامناسبی با فرزند خود داشته باشند، مشکلات حاد سلامت روان در آینده با فرد همراه خواهد بود.

بنابراین نوجوانان بیش از هر شخص دیگری نیاز دارند، مسائل آن ها به خوبی درک شده و مشکلات خود را با فردی با تجربه و دلسوز در میان بگذارند.
جلسات روانشناسی نوجوان به او کمک می کند با ابعاد جدید زندگی راحت تر کنار آمده و بحران های خود را برطرف کند.

علاوه بر این حضور والدین در جلسات مشاوره نوجوان رفتار صحیح را به آن ها آموخته و مشکلات خانواده را کمتر خواهد کرد.

کلام آخر

نوجوانی دوره ای بحرانی در زندگی است که رشد جسمی، عاطفی و اجتماعی را به همراه دارد.

بحران های مخصوص به این دوره افراد را با جنبه های مختلف و حقایق زندگی آشنا کرده و موجب بلوغ فکری آن ها می شود.

اما در صورتی که مشکلات مربوط به این دوره جدی گرفته نشود، نوجوان سرکوب شده و سلامت روان او تهدید خواهد شد.

بنابراین بهتر است این دوره را به کمک مشاوره نوجوانان پشت سر گذاشت تا سلامت فرزند شما تضمین شود.

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

مشاوره روانشناسی نوجوان | مشاوره نوجوانان

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

115 دیدگاه دربارهٔ «مشاوره روانشناسی نوجوان | مشاوره نوجوانان»

  1. سلام
    حقیقتا مشکل پیدا کردن دوست دارم تو مدرسه
    بیشتر از دو ماهه ک اومدم تو این مدرسه ولی به دوستم پیدا نکردم . علاوه بر اون قبلا با داداشم خیلی صمیمی بودم ولی همش ازم فاصله میگیره . بهم میگه رو مخشم . دوست مجازی هم داشتم چندتا ولی با این اوضاع نت دیگه هیچی

    اعتماد بنفس اصلا ندارم . حالا شما فکر کنید من بخوام برم باشون حرف بزنم که باهام دوست شن .
    اول سال ک اومدم چندتا دوست قدیمی دیدم ، فکر میکردم میتونیم مثل گذشته باهم باشیم ولی اونا دوستای خودشونو پیدا کردن . و خیلی صمیمی اند. بیشتر از چند جمله باهاشون حرف نزدم . و همش ازشون میترسم و وقتی میبینم جایین فرار میکنم ازشون

    چند هفته پیش یه همکلاسی قدیمی ک تو این مدرسه بود اومد بهم گفت میخواد خودکشی کنه و من سعی کردم قانعش کنم ک نکنه . ولی دیدم چند روز نیومد مدرسه میری فکرش درگیرم بود . تا بلاخره اومد و گفت بیمارستان بوده و فلان
    سعی کردم کمکش کنم و با هم دوست بشیم ولی یارو بعد چند روز قشنگ منو یادش رفت
    مثل اینکه فقط یکیو میخواست تا باش حرف بزنه.
    همیشه جایگاهم این بوده
    هیچ وقت منو‌ نمیخواستن
    هیچ وقت اولویت اول کسی نبودم
    هیچ وقت منو به چشم دوست نمی‌دیدن
    واقعا از خودم متنفرم ک این شکلیم . خیلی خیلی خیلی زیاد به خودکشی یا فرار فکر میکنم
    تنها چیزی ک تو این دنیا می‌خوام فقط یه نفر بود . از بین بالای ۷ میلیارد آدم ، یعنی حتی یه نفرم پیدا نمیشه ؟

  2. با سلام
    من امشب تو کشو لباسای خواهر ۱۷سالم کاندوم دیدم.گوشیشو از دستش گرفتم و مجبورش کردم باز کنه، دیدم با مربی باشگاهشون که ۵۰سال سن داره ارتباط عاطفی دارن ،ولی چیزی از رابطه جنسی داشتن ندیدم،گفتم کاندوم دیدم و اون گفت تو مدرسه با دوستش باد میکردن برا مسخره بازی،وخواستم همون موقع تماس بگیره که گرفت و خواستم طوری که مشخص نباشه بپرسه ،و دیدم درست میگفت.
    ولی بعدش گفدم چرا با مربی همچین صحبتایی کردین، اونم با اصرار من توضیح داد و اغراق کرد که با هم دوستن و بهش وابسته هست،من گفتم از خطرات این رابطه و گفتم میخوام کمکش کنم،گفتم دیگه باشگاه و بیرون رفتن تعطیله(خیلی آزاده و پدرمون از بچگی نیست و مادرم معلمه و همیشه در گیر کار،من هم چن سالی هست که خوابگاه زندگی میکنم و دورم)
    به من گفت با اون مرد صحبت کنم ،من هم گفتم حضوری بیاد ،این مرد از معتمدین ما بودن
    قرار شد اگه زیر همه چی بزوه،خواهرم فراموشش کنه .
    رفتیم صحبت کردم و زیر همه چی زد ،همونجا طوری که نفهمیدم فرار کرد خواهرم،بعد از چن ساعت به خونه برگشت .اون مرد میگفت پیش من نیست ،ولی اخر شب که برگشت رفتم پیش خواهرم و باش صحبت کنم که زیر همه چی زد و گفت دروغ گفته،صدای ویبره اومد متوجه شدم یه گوشی دیگه داره تا اینکه پیدا کردم و متوجه شدم فرار کرده و با اون تماس گرفته بره دنبالش و اون چن ساعت پیش همون مرد بوده،در حالیکه هر دو انکار میکردن.
    به مادرم گفتم اما پیره و هیچی ونمیدونه.
    من باید چکار کنم ؟هیچی به من نمیگه زیر حرفاش زده ،مبترسم بخودش اسیب بزنه

  3. سلام خسته نباشید

    من یه دختر ۱۵ ساله هستم پدر و مادرم دارن جدا میشن و اصلا من رو درک نمیکنن درسته که خودشون مشکلات توی زندگی زیاد دارن اما بالاخره منم یه نوجوون هستم و توی دوران حساس زندگیم دارم داغون میشم از من مثل طوطی استفاده میکنن خودشون با هم حرف نمیزنن من این وسط بینشون حرف رد و بدل میکنم مادرم بخاطر مشکلات زندگی خیلی عصبی شده در حدی که خودزنی میکنه بعضی اوقات و منو به صورت جدی تهدید به قتل میکنه و پدرم هم فعلا توی این دوره که در حال کارای طلاق هستن رفته شهرستان پیش مادرش و منم پیش مادرم توی خونه اصلا حس امنیت ندارم همش منو کتک میزنه و بهم توهین میکنه و تهدید. میخواستم بدونم راهی هست بعد اینکه جدا شدن من پیش عمو یا یه فامیل بمونم و اونا حضانت منو بگیرن؟ چون مادرم حتما یه بلایی سرم میاره حالش اصلا خوب نیست

  4. سلام خسته نباشید من ۱۷ سالمه و خیلی خانواده سختگیری دارم و بخاطر این موضوع همیشه تو هر موردی محدودیت هایی داشتم مخصوصا بیرون رفتن و من تا الان بیرون تنها نرفتم اگه هم تنها برم فقط تا سرکوچه بوده و من باشگاه ثبت نام کردم ولی نمیدونم چرا خیلی استرس دارم و نمیتونم برم میترسم گم بشم با اینکه راهو بلدم و یا همش چرت و پرت بگمو نتونم درست حرف بزنم و من بشدت استرسی و مودی ام نمیدونم باید چیکار کنم خسته شدم میترسم از تنها بیرون رفتن و این منو عذاب میده دوست دارم همیشه تنها باشمو جایی نرم

    1. با سلام ممنون با توجه به شرح حال باید از نظر اختلالsocial phobia باید بررسی شوید از یک روانشناس متخصص کمک بگیرید

  5. سلام من یه دختر 13 ساله هستم
    من وقتی که کودک بودم تک فرزند بودم و کسی باهام بازی نمی کرد راستش بیشخر تو خونمون دعوا بود .
    پدرم شکاکه و از نوزادی تو خونه دعوا بوده ومن اصلا حس خوبی به زندگیم ندارم و میخوام بمیرم وضع مالیمون بده و من هر خواسته ایی که دارم ارزوم میشه ولی پدرم تا پولی گیرش میاد برای خودش خرج میکنه نه پدرم نه مادرم هیچکدوم منو درک نمیکنند از وقتی که خواهرم به دنیا اومده هیچ محبتی رو حس نکردم و فقط دادو دعواشون رو برای من گذاشتن ولی تمام محبتا برای خواهرم هست من وقتی بچه بودم کسی بام بازی نکرد والانم بازی نمیکنند راستش من اصلا کودکی نکردم و الانم پرخاشگر شدم و حس می کنم کسی دوسم نداره امروز خواستم موهامو فرکنم ولی پدرم و مادرم بهم گیر دادن ولی بقیه دوستام هر کاری بخان می تونن بکنن ولی من انگار برده ها زندگی میکنم تی دوران کروناهم که بدتر شده حالم لطفا کمکم کنید

    1. باسلام با توجه به شرایط سنی شما در دوران بلوغ می باشید وبخاطر تغییرات هورمونی حساس ، زود رنج وپرخاشگر شده اید چون در این دوران معمولا نوجوانان به دنبال رسیدن به خواسته هاشون هستند وخانواده نگران اسیب های موجود پس تنش معمولا به وجود می اید بهترین کار این است افکار منفی را از خود دور کنید زیرا خشم درونی شما را بیشتر می کند وبا ارامش وبا دید منطقی با خانواده سریک سر مسائل به توافق برسید

    2. سلام .من مامان یک پسر ۱۳ ساله هستم .به تازگی فهمیدم که پسرم فیلمهای مبتذل می بینه .ما باهم خیلی دوست هستیم وقتی بهش به صورت غیر مستقیم توضیح دادم که چه عوارض و ضررهای داره و چقدر بده دیدن فیلمها ی بد .بعد امروز خودش بهم پیامک داده و گفته که حضوری روم نشد بهت بگم که من از این فیلمها می بینم واصلا دوستندارم ادامه بدم کمکم کن مامان .الان نمی دونم چیکار کنم چطوری کمکش کنم .گوشی نداشته باشه ایا راه حلشه ؟اصلا هنگم نمی دونم چیکار کنم

      1. باسلام عکس العمل شما بسیار خوب بوده است وباعث بوجود امدن حس اعتماد در پسر شما شده است چون در دوران نوجوانی می باشد وبه دلیل ترشح زیاد هورمونهای جنسی تمایل به کنجکاوی جنسی بیشتر می شود قبل از هرچیزی روی محرک کار کنید برای استفاده از گوشی همراه قوانین ومقرارتی بگدارید وهمچنین سطح تخلیه هیجانی واضطراب ایشان باید بررسی شود

  6. سلام من مادر یک دختر نوجوان ۱۷ ساله هستم و از بعضی از رفتارهای دخترم نگرانم و خواستم تا باشما مشورت کنم دخترم وضعیت درسیه خوبی داره و به فکر درسش و آیندشه و برنامه های خوبی واسه آیندش داره و از این نظر خیالم راحته ولی یک مشکلی هست که من و پدرش رو خیلی نگران میکنه اون هنوز انگار تو حال و هوای بچگیشه در طول روز دوسه ساعت حتما برای خودش برنامه میزاره میره تو اتاقش در رو میبنده و صدای ضبط رو زیاد میکنه ومیرقصه یا بازی میکنه مثل خاله بازی بچگیاش تو توهمات خودش عروسی میگیره یا مراسم عزاداری میگیره
    و حتما باید لباس بیرون بپوشه حتی گاهی اوقات لباسای من رو میپوشه و آرایش میکنه و میره بازی هر چقدر بهش میگیم که لااقل صدای ضبط رو کم کنه گوش نمیده و حتما باید با صدای زیاد بازی کنه نمیدونم که اصلا مشکلیه این کار یانه ؟
    و یا این که باید باهاش چکار کنیم ایرادی نداره این مدل بازی برای این سن؟؟؟البته این رو هم بگم که قانون گذاشتم که موقع بازیش نباید گوشی رو تو اتاقش ببره و این قانون هم اجرا میکنه و مشکلی بااین کار هم نداره
    ممنون میشم اگر راهنماییم کنید

    1. گروه روانشناسی سلام

      باسلام تک فرزند هستند؟؟ چند مدت است که گرایش به این بازیها دارد؟؟ دوران کودکی وی چه جوری گذشته؟؟ مهارت ارتباطی ایشان در چه حدی است؟؟؟ باید به این سوالها وسوالات دیگر پاسخ داده شود توصیه می شود از یک روانشناس متخصص کمک بگیرید

  7. سلام من یع دخترع ۱۴ ساله هستم که کلا نابود شدم
    البته خودم این حسو دارم
    از وقتی ک با فضای مجازی اشنا شدم
    یه وابستگی هایی نسبت بهش پیدا کردم
    با چند نفر تو فضای مجازی ب شدت صمیمی شدم
    بیشتر از خانوادم
    اون موقع خانوادم از این وابستگی من ک باعث ناراحتی و اشک ریختنم میشد خبر نداشتن
    واقعا برای خودم متاسفمـ
    اون موقع خیلی ساده بودم ک بخاطر حرفای چهارتا ادم ک معلوم نیس کیه ن و چیه ن خودمو اذیت میکردم
    گریه میکردم
    اخه برام مهم بودن
    ب شدت وابسته شدم
    وابستگیم هم ب جنس مخالف بود هم ب همجنسم
    اونا سنشون از من ک اون موقع ۱۳ سال داشتم بیشتر بود تقریبا ۱۷ ۱۸ بودن
    ب دلایلی ازشون دور شدم
    خودشون این کارو کردن
    منو از خودشون دور کردن
    خیلی بد بود،اون روزا فقط اشک میریختم.
    تا بعد از پنج ماه برگشتم
    رفتار هیچکدومشون مثل قبل نبود
    قشنگ یه زدحال خورد بهم
    رفتار منم ک یع دختربچه ساده بودم سریع عوض شد
    افسرده شدم
    کلا زندگیم رنگ سیاه ب خودش گرفت
    باهاشون مثل خودشون برخورد میکردم
    تا وقتی ک یکی از همونا اومد بهم گفت چقد زدحال شدم =|
    اتفاقای خیلی عجیبی اونجا افتاد
    که منو ۳۶۰ درجه عوض کرد
    هم تو فضای مجازی هم تو دنیای واقعی
    الان یک ماه از اون موقع میگذره
    تازه میفهمم چقد الکی اشک ریختم چقد بی ارزشن بعضیا
    چقد من زودباورم
    چقد من زود صمیمی میشم
    چقد از پشت بهم خنجر زدن
    همونایی ک همه فکر و ذکرم بودن دلمو وحشتناک شکوندن
    رفتم مثل پنج ماه پیش
    رفتم تا دیگه این بی معرفتیارو نبینم
    رفتم تا اگه شد اگه شد اگه خدا خواست
    وقتی قوی شدم محکم شدم
    بزرگتر شدم عاقل تر شدم
    برگردم
    و همونایی ک پرتم کردنو …
    نع
    نع انتقام نمیگیرم
    فقط گذشته رو فراموش میکنم و ادمای بی ارزشو از زندگیم بیرون میکنم
    کاره سختیه
    دلم بدجور شکسته اما باید فراموش کنم
    و شما میتونین راه فراموش کردن و دور شدن از اینجور ادمارو ب من نشون بدید.؟؟

    1. گروه روانشناسی سلام

      باسلام با توجه به مطالب عنوان شده این که شما به این نتیجه رسیده اید که کارهای گذشته تان درست نبوده است وتصمیم برای تغییر سبک زندگیتان دارید مهمترین گام را برداشته اید واین جای تحسیین دارد سعی کنید با مرور کردن انها احساس گناه در خودتان به وجود نیاورید وانرژی مثبت از شما گرفته نشود شما باید به گذشته فقط بادید کسب تجربه نگاه کنید نه وسیله ی برای سرزنش خودتان سعی کنید با استفاده از تکنیکهای رفتاری اعتماد به نفس خود را بالاببرید ودر کنار ان تعیین هدف وبرنامه ریزی برای رسیدن به اهداف ،این دو راهکار خیلی به شما کمک خواهد نمود

      1. سلام من نرگسم من دخترعمه وقتی۱۱ سالش بود با دختردایی اش بازی های بدی میکردن البته بالباس ۴بار به طوری ک فقط روی هم بودن تکون میخوردن چهارمین بار داییش دید از اون موقع همش گریه میکنه خیلی دخنره خوبیه خیلی نماز میخونه و هکش گریه میکنه میتر سه اگ خانوادش بدونن چطور باهاش برخود میکنن گفتم ک بهتون بگم

        1. گروه روانشناسی سلام

          باسلام الان دختر عمتون چند سالشه ؟؟؟ اگر نشخوار ذهنی داره ومداوم در گذشته سیر می کنه باید از نظر اختلال ocD بررسی شود در غیر اینصورت می تواند در مورد کاری که انجام داده با دایی صحبت نماید وبه وی اطمینان دهد که دیگر این اشتباه را تکرار نمی کند واز ایشان بخواهد که مسئله را با خانواده اش مطرح نکند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

آخرین مقالات

پیمایش به بالا
Call Now Buttonتماس با مرکز مشاوره