مشاوره افسردگی

مشاوره افسردگی چه کاری می کند؟

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

مشاوره افسردگی

مشاوره افسردگی یکی از خدماتی است که مراکز مشاوره به افراد دارای اختلالات عاطفی ارائه می دهند. این مشاوره ها عمدتا پیرامون تشخیص و درمان افسردگی در افراد است و بواسطه روش های مختلف و در بازه های زمانی متفاوتی انجام می شود. افراد افسرده عمدتا تمایلی به حضور در جمع و میان دوستان ندارند و این امر سبب می شود تا افسردگی آنان برای مدت های طولانی از دید دیگران پنهان بماند و سبب تشدید آن در فرد شود. مشاوره افسردگی می تواند وجود این اختلالات روحی را سریعا در فرد تشخیص داده و اقدام به جلوگیری از پیشرفت و شروع درمان آن کنند.

 

مشاوره افسردگی

افسردگی چیست؟

افسردگی یکی از رایج ترین بیماری های روحی و روانی است که به دلایل مختلفی در فرد ایجاد می شود و زمینه ساز آسیب های روحی و جسمی زیادی در فرد افسرده خواهد شد. افسردگی به دلایل مختلف مانند استرس های شدید و اضطراب های همیشگی در فرد ایجاد می شود و در صورت عدم رسیدگی به آن و تاخیر در شروع فرآیند درمان، می تواند زندگی فرد را با مشکلات بسیار زیادی مواجه کند. افسردگی ارتباط مستقیمی با سن و جنس دارد و ممکن است در سنین خاص و تحت تاثیر جنسیت، در یک جامعه انسانی با آمار های مختلفی ظهور پیدا کند. در زیر می توانید دیگر ویژگی های افسردگی را مشاهده فرمایید:

  • افسردگی در اثر گذر زمان در فرد ایجاد می شود و برای ایجاد آن معمولا حادثه و یا علل و عوامل خاصی مورد نیاز نیست.
  • در بیماری افسردگی فرد از انجام امور روزمره خود ناتوان می شود و این امر می تواند توانمندی او برای زندگی مستقلانه را کاهش دهد.
  • تنبلی و بی تحرکی از عوارض افسردگی است و سبب وخامت اوضاع فرد افسرده و فرو رفتن او در انزوا و طردشدگی اجتماعی بیشتر می شود.
  • افسردگی در موارد خفیف به راحتی و از طریق روش های شناختی قابل درمان است.
  • در موارد شدید افسردگی، متخصصان اقدام به انتخاب چند روش همزمان مانند دارو درمانی و روان درمانی به صورت تلفیقی می کنند.

رایج ترین نشانه های افسردگی چیست؟

افسردگی دارای نشانه ها و علائم خاصی است که به صورت مشترک میان تمام بیماران مشاهده می شود. نداشتن انرژی کافی برای انجام کارها و از دست دادن انگیزه برای رسیدن به اهداف از جمله نشانه های رایج افسردگی در افراد است. شناخت صحیح نشانه های افسردگی می تواند روان درمانان را در فرآیند درمان این اختلال عاطفی یاری کند و جلسات مشاوره افسردگی را با موفقیت بیشتری همراه سازد. در زیر می توانید علائم افسردگی در افراد را مشاهده فرمایید:

  • عدم استفاده درست از حافظه و نداشتن تمرکز کافی برای به خاطر سپاری اطلاعات
  • تجربه دائمی خستگی و درماندگی بی دلیل
  • تفکرات دائمی پیرامون اتمام زندگی و میل به خودکشی
  • نداشتن احساسات مثبت نسبت به خود و تخریب اعتماد به نفس
  • بیماری های جسمی دائمی و بدون منشاء واقعی
  • تجربه همیشگی درد و ناراحتی
  • بر هم خوردن نظم خواب و بروز بی خوابی های طولانی مدت
  • بدبینی و داشتن شک و تردید نسبت به نیت اطرافیان
  • بر هم خوردن نظم طبیعی میل به غذاها و ایجاد پر خوری و یا کم خوری مفرط

تشخیص انواع افسردگی در جلسه مشاوره درمان افسردگی

افسردگی دارای انواع و جوانب مختلفی است که معمولا در شرایط متفاوت و با ویژگی های خاصی بروز پیدا می کند. افسردگی می تواند بسیار شدید و ریشه ای باشد و یا این که در مدت زمان کوتاه تری ایجاد شده باشد و هنوز به صورت یک روند استرس و اضطرابی فرد را به خود درگیر کرده باشد. روان درمانان با استفاده از متدهای نوین روانشناسی، نوع افسردگی را در فرد تشخیص می دهند و اقدام به ارائه مشاوره های تخصصی در زمینه درمان بیماری افسردگی در افراد می کنند. در زیر می توانید تشخیص انواع افسردگی در جلسه مشاوره درمان افسردگی را مشاهده فرمایید:

  • افسردگی های معمولی: افسردگی های معمولی از جمله افسردگی هایی هستند که بر اثر استرس و اضطراب به صورت اختلالات جسمی و روحی در افراد دیده می شود و پس از برطرف شدن زمینه های اضطراب به خودی خود درمان می شوند. بروز اسهال و استفراغ در کودکان و زنان به دلیل استرس و ناراحتی از جوانب افسردگی های معمولی است.
  • افسردگی شدید: در این نوع از افسردگی اطرافیان فرد شاهد نشانه های شدید این بیماری در فرد هستند. فرد از انجام امور روزمره خود ناتوان است و واکنش های عصبی شدیدی نسبت به محرک های معمولی نشان می دهد. عدم کنترل فرد در شرایط سخت و بحرانی به منزله تشخیص درست افسردگی حاد و شدید است که غالبا توسط تست های روانشناسی در جلسات مشاوره مورد بررسی و تشخیص قرار می گیرد.
  • افسردگی دائمی یا ارثی: دیگر نوع افسردگی، دائمی است که در جریان آن فرد افسردگی را از والدین و یا وابستگان نزدیک به ارث می برد. در این نوع فرد معمولا همواره نشانه های ذکر شده برای افسردگی را با خود دارد و در سراسر زندگی با این شرایط همراه است. مشاوره های افسردگی می تواند کمک زیادی به افراد در این نوع از بیماری کند.
  • افسردگی های محرکی: در این نوع معمولا افراد به دلایل مختلفی افسردگی را در برخی از مراحل زندگی تجربه می کنند و با شدت یافتن محرک ها، میزان افسردگی در آنان نیز بیشتر می شود. روان درمانان معتقدند در جلسات مشاوره درمانی برای درمان افسردگی، افراد به خوبی می دانند که علت بروز افسردگی در آنان چیست و نسبت به روش های کاهش تنش های ناشی از آن اطلاعات کافی دارند.

تعیین علل بروز افسردگی در افراد بواسطه جلسات مشاوره درمانی

علل و عوامل مختلفی می توانند در بروز افسردگی و یا تشدید آن در افراد تاثیر گذار باشند. روانشناسان در جلسات مشاوره درمانی افسردگی می کوشند این علل و عوامل را به درستی تشخیص دهند و در جهت رفع آنان بکوشند. به همین دلیل ارائه اطلاعات کافی پیرامون حوادث و شرایطی که فرد در آن واکنش های اضطرابی خاص را بروز می دهد، کمک زیادی به فرآیند تشخیص و درمان می کند. در زیر رایج ترین علت افسردگی در افراد آورده شده است.

  • تغییر کارکرد مغزی و اختلال در ترشح دوپامین و سروتونین به دلایل مختلف
  • حوادث تلخ و غیر قابل کنترل
  • از دست دادن عزیزان
  • خاطرات تلخ قدیمی
  • مشکلات حل نشده دوران کودکی
  • ناتوانی در ارائه احساسات درونی به دیگران
  • محرک های بیرونی مانند فشار های عصبی و عدم درک شدن در ارتباط با سایرین
  • مصرف الکل و روان گردان ها
  • ابتلا به بیماری های مختلف جسمی
  • تجربه مراحل مختلف زندگی مانند دوران پریودی، بارداری و زایمان و یائسگی در زنان
  • از دست دادن همسر در سنین پیری برای مردان
  • تنهایی و نداشتن دوست و همدم

روش‌های درمان افسردگی در دوره مشاوره افسردگی

همانطور که به آن اشاره کردیم، در جلسات مشاوره درمان افسردگی روان درمانان اقدام به تشخیص نوع و شدت افسردگی در افراد می کنند و سپس بهترین روش یا روش های مورد نیاز را برای کاهش آسیب های آن و برطرف کردن کلی آن بکار می گیرند. درمان افسردگی عمدتا از سه روش کلی انجام می شود و در این مسیر ممکن است متخصص مربوطه اقدام به استفاده از جوانب هر روش به صورت مجزا و تلفیقی کند. از جمله روش های درمان افسردگی در دوره مشاوره افسردگی موارد زیر است:

  • دارو درمانی: درمان افراد افسرده بواسطه دارو می تواند در مواردی که فرد افسردگی شدید دارد و نیاز است تا در شروع فرآیند درمان، تاثیرات قاطع و سریع در فرد ایجاد شود، توسط مشاوران افسردگی انتخاب می شود. با استفاده از داروهای ضد افسردگی، بازدارنده های مونو اکسیداز، زولرسو، اسپراواتو و مهار کننده ها می توان ظرف مدت زمان معینی، آثار افسردگی در فرد را به شدت کاهش داد و در ادامه با رسیدن به وضعیت مطلوب، از سایر روش های درمانی در جلسات مشاوره درمانی افسردگی استفاده کرد.
  • روان درمانی: از دیگر روش های درمان بیماری افسردگی روان درمانی است. در این روش متخصص مربوطه پس از تشخیص شدت و زمان شروع بیماری در فرد که در جلسه مشاوره انجام می شود، اقدام به ارائه متدهای نوین فکری و کاهش زمینه های نامطلوب تفکری در فرد می کند. استفاده از یک سبک درست و اصولی برای اندیشیدن، داشتن مهارت خوش بینی، انعطاف پذیری، توسعه حرفه ها و تمایل به پیشرفت از مهارت هایی است که روان درمان در جلسات مشاوره ی افسردگی به فرد یاد می دهد. عمدتا این روش درمانی درکنار دارو درمانی کمک زیادی به از بین بردن افسردگی در افراد می کند.
  • شوک الکتریکی: روش نهایی درمان اختلالات اضطرابی در افراد شوک الکتریکی است. در این روش عمدتا بیماران به دلیل شدت بیماری در آنان مورد هجوم امواج و شوک های الکتریکی قرار می گیرند که این امواج مستقیما بر روی مغز تاثیر می گذارد. پیش از انجام این روش درمانی فرد بیهوش می شود و توسط متخصص مربوطه مورد اصابت شوک برای دو الی سه بار در هر جلسه قرار می گیرد. در افسردگی های بسیار شدید فرد با استفاده از ۱۰ الی ۱۳ بار می توانند تا حدود بسیار زیادی سلامت روان خود را بازیابد اما ممکن است آسیب های جانبی نیز در طی این روش درمانی متوجه فرد شود.

مشاوره افسردگی

جلوگیری از افسردگی با تکنیک های روانشناختی

جلسات مشاوره روانشناختی برای درمان و یا جلوگیری از افسردگی عمدتا با آموزش یک سری از نکات و راهکار ها به افراد دارای افسردگی و یا کسانی که در شرایط حساس برای بروز این اختلالات عاطفی زندگی می کنند، همراه است. بالا رفتن دانش فرد نسبت به شرایط روحی خود و دانستن نحوه مقابله با مشکلات از جمله دانستنی هایی است که می تواند در مسیر جلوگیری از افسردگی موثر واقع شود. نکات و راهکارهای زیر در جلسات مشاوره افسردگی به افراد آموزش داده می شود:

  • شناخت شرایط بیرونی و درونی فرد به صورت واضح و همه جانبه
  • در نظر گرفتن تفریحات سالم در زمانبندی های مشخص
  • داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب
  • عدم گرایش به مواد مخدر و روانگردان ها

جوانب مشاوره درمان افسردگی به صورت حضوری

مشاوره های افسردگی با انجام اقدامات فردی و جمعی کمک بزرگی به بیماران دارای افسردگی می کند. توجه به تمامی عواملی که سبب بروز افسردگی در افراد می شود و ایجاد محدودیت برای کنترل و رفع زمینه های ایجاد افسردگی در جلسات مشاوره درمانی برای افراد در نظر گرفته می شود. از جمله این اقدامات موارد زیر است:

  • درمان های فردی در جلسات مشاوره حضوری افسردگی: ارائه تصور درست پیرامون وضعیت فکری و روحی هر فرد به خود او و اطرافیانش می تواند از طریق درمان شناختی یا درمان های CBT انجام شود. در این بخش روان درمان اقدام به ارائه الگوهای نوین فکری و روش های برتر تفکری به فرد می کند و زمینه های تاریک و بسته شده ذهن او را تغییر می دهد.
  • ارائه آموزش های خودیاری برای درمان افسردگی در جلسات مشاوره: مشاوران در جلسات خودیاری که به صورت حضوری با فرد انجام می شود اقدام به ارائه تکنیک های نوین کنترل فردی و تغییر عادات و سبک زندگی در فرد می کنند و به صورت معمول و غیر هجومی وارد مقابله با افسردگی می شوند. توصیه برای ورزش و خواب و خوراک مناسب در این بخش انجام می شود.
  • بررسی تعادل مغزی با انجام آزمایش های حضوری: بررسی وضع سلامت مغز و توجه به بافت سلولی و اندازه هر قسمت از مغز از مهمترین اقداماتی است که برای مشاوره های افسردگی مد نظر قرار می گیرد. عصب درمانی و استفاده از نوروتراپی برای تنظیم بافت مغزی می تواند مفید واقع شود.

مشاوره افسردگی آنلاین

شرایط درمان افسردگی در مشاوره آنلاین افسردگی

در مشاوره های آنلاین افسردگی معمولا متخصص مربوطه با توجه به شرایط، در صدد تشخیص نوع و شدت افسردگی در فرد با انجام چند اقدام اولیه می کند. پرسش از فرد پیرامون نگرانی ها و حالات روحی اش و بررسی واکنش های او نسبت به محرک هایی که مشاور به او ارائه می دهد، از جمله راهکارهایی است که مورد استفاده قرار می گیرد. منشاء یابی برای بی قراری ها و استرس های فرد و فهم صحیح شرایط بیمار در مشاوره آنلاین افسردگی می تواند زمینه درمان را به سرعت هموار کند. در زیر می توانید از جمله تکنیک های مورد استفاده در مشاوره افسردگی آنلاین را مشاهده فرمایید:

  • بررسی علل بی قراری در فرد: مشاوران افسردگی آنلاین همواره می کوشند تا زمینه های ایجاد استرس و اضطراب را در فرد تشخیص داده و پس از بررسی تمامی جوانب اقدام به تغییر و یا کنترل این شرایط می کنند.
  • تعیین سطح خستگی: با پرسش های مختلف از فرد بیمار، یک مشاور درمان افسردگی متوجه سطح بروز بیماری در فرد می شود و میزان تمایل فرد به انجام امور و کارها را با ارتباط مستقیم اختلالات عاطفی می سنجد.
  • موشکافی مشکلات جسمی: افسردگی در فرد می تواند منجر به بروز بیماری های جسمی شود. مشاوران با پرسیدن سوالاتی پیرامون وضعیت سلامت فرد می توانند پی به شرایط دقیق افسردگی او ببرند.
  • سطح اجتماعی بودن: زمانی که افسردگی در فرد اوج می گیرد، ارتباطات اجتماعی فرد به شدت کاهش می یابد. بررسی وضعیت ارتباطی فرد با دنیای بیرون و اطرافیان بیانگر دقیق افسردگی در او است.

پس از تمامی اقداماتی که از آن ها یاد کردیم، یک مشاور آنلاین افسردگی بهترین روش درمانی را برای فرد در نظر می گیرد و بر آن اساس فرآیند درمان را آغاز می کند. مشاوره های آنلاین افسردگی می توانند بسیار مفید واقع شوند و این امر به دلیل آن است که سهولت بیشتری برای فرد در جریان دریافت کمک های روحی و خدمات درمانی وجود دارد.

تاثیرات مشاوره تلفنی افسردگی بر روی افراد

بسیاری از افراد به دلیل ترس های دنباله دار و یا فوبیا های ایجاد شده از زمان کودکی و خردسالی، مستعد ابتلا به افسردگی در سنین جوانی و میانسالی می شوند. یک مشاور تلفنی افسردگی می تواند با پرسش پیرامون واکنش فرد پیرامون قرار گرفتن در موقعیت های رعب آور، میزان افسردگی او را تخمین بزند. بررسی میزان و نوع افسردگی و یا ابتلا به فوبیا ها از طریق مشاوره تلفنی افسردگی به راحتی انجام می شود و مشاوران با تکنیک های نوین روانشناسی می توانند در مدت زمان کوتاهی و با فعالیت های بهینه در این زمینه، افسردگی را در فرد کشف و اقدام به درمان آن کنند. مزایای استفاده از مشاوره تلفنی افسردگی موارد زیر است:

  • سهولت در برخورداری از خدمات روانشناسی
  • استفاده راحت و عمومیت برای تمامی افراد در هر موقعیتی
  • هزینه مناسب نسبت به سایر روش ها
  • عدم احساس شرم در بیان احساسات از طریق تلفن
  • دسترسی آسان به مشاور همراه
  • دسترسی به مشاوران با تجربه در هر کجای کشور

مشاوره افسردگی

ویژگی های یک روان درمان با تجربه

 

مشاوران افسردگی دارای صفات و توانمندی های خاصی هستند که این ویژگی ها سبب موفقیت در مسیر درمان افسردگی در افراد می شود. در صورتی که یک متخصص درمانی در روش های مشاوره افسردگی حضوری و یا تلفنی و یا حتی آنلاین، بتواند احاطه و تسلط خود را بر روی شرایط فرد نشان دهد، سرعت و کیفیت بیشتری در جریان درمان بیماری افسردگی در فرد ایجاد می شود. از جمله ویژگی های یک روان درمان با تجربه که در جلسات مشاوره افسردگی می بایست لحاظ شود، موارد زیر است:

  • توانمندی در برقراری ارتباط درست با فرد بیمار
  • شنوایی کامل و صبر و حوصله در فهم شرح حال بیمار
  • پرسش های کلی و جزئی از بیمار برای احاطه بیشتر بر شرایط خاص او
  • شناخت کامل انواع روش های درمان اختلالات عاطفی

در این مقاله سعی کردیم تا شما عزیزان را با جوانب مختلف مشاوره افسردگی آشنا کنیم و پیرامون انواع آن که شامل مشاوره تلفنی افسردگی، مشاوره آنلاین افسردگی و مشاوره حضوری افسردگی است، اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم. در صورتی که پیرامون موارد فوق دچار ابهام و یا سوالی هستید و یا نیازمند به دریافت مشاوره های تخصصی در این زمینه اید می توانید با مشاوران و کارشناسان سلامتی ما در مرکز نوا مشاور تماس حاصل فرمایید. نوا مشاور پایگاه امن و اطلاع رسان دقیقی است که شما عزیزان را در دستیابی به سطح مطلوبی از سلامتی روح و روان حمایت و هدایت می کند.

 

  • مشاوره افسردگی چیست؟
  • افسردگی چند نوع است؟
  • روش های درمان افسردگی چیست؟
  • مزایای مشاوره تلفنی افسردگی چیست؟

 

                      

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

مشاوره افسردگی

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

آخرین مقالات

پیمایش به بالا
Call Now Buttonتماس با مرکز مشاوره