همه چیز درباره نشانه‌های افسردگی

نشانه های افسردگی

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

همه چیز درباره نشانه‌های افسردگی

هر فرد ممکن است توانایی مواجه با کنش های روزمره، اتفاقات ناگوار و استرس های زندگی خود را از دست بدهد و دچار افسردگی شود و از آنجایی که تغییرات رفتاری و گرایشات فکری افراد افسرده معمولا با انسان های عادی تفاوت دارد و این تفاوت ها عمدتا به سمت بی هدفی و بی انگیزگی سوق پیدا می کند. افراد افسرده بر خلاف عموم مردم از شرکت در جمع سرباز می زنند و تمایل بیشتری به تنهایی و انزوا دارند. علاوه بر این افراد افسرده قدرت رویارویی با مشکلات و توانایی تحلیل سریع آن ها را ندارند. در این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را با نشانه های افسردگی آشنا کنیم و هر یک را به صورت مفصل و تخصصی مورد شناسایی قرار دهیم.

افسردگی چیست؟ 

یکی از اختلالات روحی که سبب عدم تمایل برای به سرانجام رساندن کارها و پرهیز از شرکت در اجتماع های دوستانه در افراد می شود، افسردگی است، این افراد نسبت به امور روزمره خود تمایلی ندارند و معمولا در برهه هایی از زمان و یا به صورت دائم با آن روبرو هستند لازم به ذکر است که در مراتب بالاتر افسردگی فرآیند درمان سخت تر خواهد شد.افسردگی به معنای بی احساسی و ناراحتی نیز قلمداد می شود. امروزه از میان هر ده نفر حداقل یک نفر مبتلا به افسردگی است و این آمار بالا متخصصان روان درمان را به این امر سوق می دهد که با معرفی نشانه افسردگی  به افراد و شناساندن شرایط آن در طی پروسه مشاوره افسردگی، از بروز و تشدید آن بکاهند.

انواع نشانه های افسردگی

افسردگی بیماری نیست که همچون سرماخوردگی از همان بدو شروع همراه با نشانه های بارز و آشکار باشد. افسردگی تغییرات خلقی است که در ابتدا خفیف و منطقی قلمداد می شود و در ادامه و پس از گذشت زمان در صورت تداوم این رفتار ها منجر به بروز مشکلات جدی و افسردگی در فرد می شود. زمانی که ذهن انسان بیمار باشد، تمامی دستگاه ها و اندام های بدنی نیز تحت تاثیر این عدم تعادل قرار می گیرند و علاوه بر تاثیرات منفی فکری، بیماری های جسمی نیز در فرد ایجاد می شود. در زیر  به انواع نشانه افسردگی در زمان شروع پرداخته شده است.

  • علائم و نشانه های افسردگی شدید یا ماژور: نشانه های افسردگی متناسب با نوع آن متفاوت است. شدید ترین حالت افسردگی ممکن است شامل برخی از نشانه ها باشد که در انواع دیگر مشاهده نمی شود. در نوع شدید افسردگی که با عنوان افسردگی های ماژور شناخته می شود، فرد نسبت به زندگی و تمامی جوانب آن بی توجهی نشان می دهد. در این مورد معمولا افراد ناامیدی شدید را نسبت به زندگی احساس می کنند و تغییرات شدید خواب و خوراک و داشتن حس پوچی و بی ارزشی را در سطح وسیع تجربه خواهند کرد. افسردگی ماژور معمولا طولانی مدت است و روند درمان آن بسیار سخت خواهد بود.
  • نشانه های افسردگی خفیف یا دیستایمیا: در این نوع از افسردگی معمولا افراد از عدم تمرکز و خستگی بی مورد رنج می برند. تکرار و تداوم این نوع از رفتار ها در صورتی که منجر به بروز مشکلات جدی در زندگی روزمره او نشود، از مصادیق افسردگی دیستایمیا محسوب می شود. ناتوانی تدریجی در انجام امور روزانه و فشارهای موقتی و گذرا از نشانه های دیگر این نوع از افسردگی است.
  • نشانه های افسردگی دوقطبی: افسردگی دو قطبی معمولا از شدیدترین انواع افسردگی است و در جریان آن فرد حالات شیدایی را تجربه می کند. منظور از حالات شیدایی تحریکات شدید اخلاقی و عدم کنترل رفتار و کنش های فرد نسبت به محرک های بیرونی است. افسردگی شیدایی معمولا در دوره های مشخصی از زندگی شدت می یابد و زندگی فرد را دستخوش مشکلات فراوان می کند.
  • نشانه های افسردگی دوره ای یا فصلی: برخی از افراد به علت وراثت یا ژنتیک معمولا در برخی از ماه های سال و یا در دوره های مشخص و منظمی دچار افسردگی می شوند. تغییرات فصلی و یا بروز عادات زندگی در فرد معمولا سبب اوج گرفتن نشانه های افسردگی در آنان و یا کاهش یکباره می شود. بالا رفتن وزن و یا کاهش شدید آن و همچنین احساس استرس و اضطراب بی مورد در برخی از زمان ها از مصادیق این نوع از افسردگی است.
  • نشانه های افسردگی آتیپیک: افسردگی آتیپیک نیز همانند افسردگی حاد یا ماژور علائم بسیار شدیدی دارد. علائم این نوع از افسردگی بر خلاف نوع شدید آن، تنها در برخی از زمان ها از سوی فرد قابل مشاهده است. احساس کرخی و بی حسی در اندام ها و یا تمایل شدید به پر خوری و یا کم خوری از نشانه های این نوع از افسردگی محسوب می شود.
  • نشانه های افسردگی سایکوتیک یا روان پریشی: از رایج ترین نشانه های افسردگی روان پریشی می توان به بروز برخی از رفتارهای نامعقول در فرد در دوره های مشخصی از زندگی اشاره کرد. به طور کلی افراد مبتلا به افسردگی سایکوتیک معمولا در برهه های مشخصی از زندگی دچار توقف و ایستایی می شوند و برای مدت معینی از این حالت خود خارج نخواهند شد.
  • نشانه های افسردگی گذرا: این نوع از افسردگی معمولا با نشانه های آشکاری همراه است. افراد دارای افسردگی گذرا معمولا با قرار گرفتن در شرایط سخت و طاقت فرسا مانند از دست دادن عزیزان و یا شکست های احساسی و عدم رسیدن به موفقیت دچار تغییرات رفتاری می شوند. این تغییرات رفتاری معمولا پس از مدتی از بین می روند و همه چیز به حالت عادی خود باز می گردد.

نشانه های افسردگی

رایج ترین نشانه های افسردگی

افسردگی بیماری است که در جریان آن افراد واکنش ها و نشانه های خاصی نسبت به موضوعات و کنش های معمول زندگی از خود بروز می دهند. در زیر به علائم و نشانه های افسردگی پرداخته شده است.

  1. داشتن احساسات منفی و غیر طبیعی نسبت به کنش های طبیعی زندگی
  2. داشتن احساسات مبتنی بر غم و اندوه طولانی مدت و بدون دلیل
  3. بر هم خوردن ساعات خواب و استراحت
  4. تغییر سبک زندگی و تمایل به کم خوری و یا پر خوری شدید
  5. نداشتن انگیزه برای رسیدن به اهداف
  6. تجربه دائمی احساس پوچی و شکست
  7. تمایل به خودکشی و یا دیگر کشی
  8. بدبینی نسبت به اطرافیان و تمایل برای جدایی از دوستان
  9. تمایل به مصرف مواد مخدر و یا مشروبات الکلی
  10. خستگی و سرخوردگی از انجام امور روزانه

نشانه های افسردگی در کودکان و نوجوانان

کودکان و نوجوانان بواسطه شرایط خاص روحی که در دوران کودکی و نوجوانی تجربه می کنند ممکن است برخی از حالات و روحیات خاصی را از خود بروز دهند. شروع سن تحصیل و یا ورود به دوران بلوغ سبب پر رنگ تر شدن علائم وجود افسردگی در کودکان و نوجوانان می شود. افسردگی در کودکان و نوجوانان معمولا دارای ویژگی های زیر است:

  • بیش فعالی در کودکان
  • داشتن اختلالات یادگیری و عدم تمرکز 
  • نافرمانی و اختلالات اضطرابی شدید 
  • داشتن درد های جسمی دائمی و صحبت پیرامون آن ها
  • پرخاشگری و افت تحصیلی شدید در سن بلوغ
  • تمایل به زندگی به صورت جداگانه و یا فرار از خانه 
  • تمایل به خودکشی

نشانه های افسردگی در سالمندان

بروز افسردگی در سالمندان و افراد سالخورده به شکل های مختلف و متفاوتی نمایانگر می شود به همین علت خانواده ها و اطرافیان باید توجه کافی را به این عزیزان داشته باشند از جمله نشانه های افسردگی در سالمندان عبارت است از:

  • اختلالات حافظه و فراموشی های دوره ای
  • داشتن غم و اندوه با منشاء نا مشخص
  • داشتن فشار خون و سکته ها بدون مشکلات از پیش داشته جسمی
  • دلهره و استرس دائمی

نشانه های افسردگی

نشانه های افسردگی در مردان

 نشانه های افسردگی در مردان عمدتا با بروز رفتارهای زیر شناسایی می شود:

  • عدم تلاش برای دستیابی به موفقیت
  • تمایل به خودکشی و خاتمه زندگی
  • بروز انواع خیانت به دلیل اثبات شخصیتی
  • نداشتن اعتماد به نفس
  • شکاکیت و بدبینی

نشانه های افسردگی در زنان

زنان بواسطه داشتن روحیات ملایم تر در رویایی با مسائل و مشکلات بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند. از جمله نشانه های افسردگی در زنان می توان به این موارد اشاره کرد:

  • اضطراب و استرس شدید
  • بر هم خوردن نظم خواب و استراحت
  • تمایل به گریه و سوگواری بی دلیل
  • تمایل به آسیب رساندن به افراد خانواده و یا خود
  • داشتن تفکرات منفی نسبت به اطرافیان
  • عدم رضایتمندی از زندگی

در این مقاله سعی کردیم تا شما عزیزان را با جوانب مختلف افسردگی و نشانه های آن آشنا کنیم و پیرامون روند نشانه های افسردگی در زنان و مردان و سالخوردگان و نوجوانان اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم. همچنین به معرفی نشانه های افسردگی متناسب با نوع آن و شدت یافتن آن پرداختیم. در صورتی که پیرامون موارد فوق دچار ابهام و یا سوالی هستید و یا نیازمند به دریافت مشاوره های تخصصی در این زمینه اید می توانید با مشاوران و متخصصان ما در مرکز نوا مشاور تماس حاصل فرمایید. نوا مشاور پایگاه امن و اطلاع رسان دقیقی است که شما عزیزان را در دستیابی به سطح مطلوبی از سلامت روح و روان حمایت و هدایت می کند.

  • رایج ترین نشانه های افسردگی در افراد چیست؟
  • چند نوع افسردگی وجود دارد؟
  • نشانه های افسردگی در زنان چیست؟

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

همه چیز درباره نشانه‌های افسردگی

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

آخرین مقالات

پیمایش به بالا
Call Now Buttonتماس با مرکز مشاوره