درمان افسردگی با ورزش

درمان افسردگی با ورزش

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

درمان افسردگی با ورزش

امروزه افسردگی یکی از رایج ترین اختلالاتی است که تمام افراد را درگیر کرده است. معمولا علائم افسردگی آهسته بروز می کند؛ به طوری که افراد به آنها عادت می کنند و با همان علائم به زندگی خود می پردازند. اولین راه درمان افسردگی، تخشیص درست علائم آن است که بعد از تشخیص افسردگی افراد از طریق راه های مختلف به درمان آن می پردازند. یکی از راه این راه ها، درمان افسردگی با ورزش است که در ادامه به صورت مفصل تر به آن اشاره خواهیم کرد.

تاثیر ورزش بر افسردگی

ورزش کردن یکی از بهترین روش های درمان افسردگی های خفیف است که با ترشح آندورفین و تولید پروتئین هایی که باعث بهبود عملکرد مغز می شوند علائم افسردگی را کاهش می دهند. هیپوکامپ مغز همان منطقه ‌ای است که به تنظیم خلق و خو کمک می ‌کند؛ در دوران افسردگی کوچک‌ تر می ‌شود. ورزش کردن به رشد سلول ‌های عصبی موجود در هیپوکامپ کمک می‌ کند و ارتباطات سلول‌ های عصبی را بهبود می ‌بخشد و از این طریق می ‌تواند افسردگی را درمان کند. همچنین ورزش کردن باعث حفاظت بدن از مبتلا شدن به بیماری‌ های قلبی و دیابت، بهبود خواب و کاهش فشارخون می شود.

بهترین ورزش های ضد افسردگی

طبق تحقیقات به دست آمده؛ افرادی که از نظر فیزیکی فعال تر هستند، کمتر به افسردگی مبتلا می شوند و همیشه احساس هیجان و شور بیشتری دارند. معمولا تمرینات هوازی، تمرینات ورزشی تمرکزی و خطرناک به صورت غیر مستقیم و مستقیم بر علائم افسردگی تاثیر می ‌گذارد و می‌ توانند موجب کاهش استرس شوند. انجام دادن منظم فعالیت های ورزشی باعث بهبود یافتن علائم افسردگی می شوند اما برخی از ورزش ها تاثیر بیشتری دارند و به عنوان بهترین ورزش‌ ها برای درمان افسردگی شناخته شده‌ اند. از بهترین ورزش هایی که باعث کاهش افسردگی می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اسب سواری

یکی از بهترین ورزش ها برای درمان افسردگی، اسب سواری است. این ورزش به افزایش ارتباط اجتماعی نیز کمک می کند زیرا اسب ها حیوانات عاقلی هستند که از درک زیاد تری نسبت به سایر حیوانات برخوردارند. انسان ‌ها در ارتباط با حیواناتی مانند اسب می‌ توانند بر روی حس ارتباط خود کار کرده و مهارت‌های ارتباطی خود را بازسازی کنند و به درمان افسردگی خود کمک کنند.

موج سواری

یکی دیگر از بهترین ورزش هایی که باعث کاهش انرژی های منفی و علائم افسردگی می شود، موج سواری است که قرار گرفتن در بین امواج دریا به مدت ۳۰ دقیقه می‌ تواند به کاهش افسردگی کمک کرده و رفتارهای تخریبی در انسان را کاهش دهد.

بولدرینگ

ورزش بولدرینگ نوعی صخره نوردی است که ورزشکار بدون حمایت از طناب، مسیر را طی می‌ کند و در این راه باید از مهارت‌ ها و تخصص خود استفاده کند تا زودتر به مسیر برسد. در این مسیر ذهن افراد باید آنقدر تمرکز کند تا بتواند مسیر درست را انتخاب کند وگرنه دچار سقوط می‌ شود و همین مسئله باعث شده تمرکز کند و از ناراحتی‌ های دنیای واقعی برای لحظاتی جدا شود.

سقوط آزاد

سقوط آزاد از ورزش‌ های کاربردی در زمینه درمان افسردگی است که با ترشح آندورفین می ‌تواند باعث افزایش اعتماد به نفس شود. بین سلامت روانی و پذیرش مرگ یک ارتباط مثبت وجود دارد و این ورزش می‌تواند این حس را در شما به وجود بیاورد.

بدنسازی

بدن سازی و فیتنس می‌توانند علائم افسردگی را کاهش دهند و علاوه بر مزایای جسمانی بسیاری از منافع روحی را به فرد ببخشد. این ورزش با قدرت بخشیدن به بدن افراد باعث افزایش اعتماد به نفس آنها می شود. قدرت در واقع نوعی تسلط و کنترل است و این امر می‌تواند به توجه و تمرکز کامل فرد کمک کند.

یوگا

یوگا یکی دیگر از بهترین ورزش ها برای درمان افسردگی است که باعث افزایش انعطاف پذیری و پاکسازی افکار منفی در ذهن می شود. این ورزش باعث تعادل قدرت و کنترل می شود.

درمان افسردگی

روش های زیادی برای مقابله با برخی از علائم افسردگی وجود دارد که شامل دارو های تجویزی نیستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان افسردگی بدون دارو کلیک کنید. یکی از بهترین راه های درمان افسردگی، تغییر سبک زندگی است که در ادامه بهترین راه های تغییر سبک زندگی را شرح می دهیم:

استراحت کافی: خوابیدن تاثیر بسزایی در خلق و خو دارد به طوری که خوب نخوابیدن سبب بروز افسردگی می شود و برعکس ؛افسردگی تاثیر زیادی در کیفیت خواب می گذارد. بنابراین استراحت کردن باعث افزایش ترشح سروتونین می شود که خلق و خو افزایش می یابد.

مصرف ویتامین: با توجه به اینکه کمبود ویتامین ها نقش بسزایی در افسردگی دارند، پس برای جلوگیری و درمان افسردگی مصرف ویتامین های مختلف ضروری است.

حفظ رژیم غذایی: مواد غذایی تاثیر شایانی در ترشح هورمون سروتونین دارند به طوری که اگر افراد به رژیم غذایی خود توجه نداشته باشند دچار افسردگی می شوند یا افسردگی آنها شدت می یابد. مصرف مواد غذایی هایی که در ترشح هورمون سروتونین تاثیر دارند عبارتند از: چربی های امگا 3 موجود در ماهی و آجیل، پروبیوتیک های موجود در ماست، شکلات تلخ و ترشی.

کاهش استرس: استرس می تواند سطح یک ماده شیمیایی مغزی به نام کورتیزول را افزایش می دهد که این ماده شیمیایی با سرکوب کردن سروتونین در بدن باعث تشدید افسردگی می شود. برای درمان افسردگی ابتدا باید استرس خود را کنترل و کاهش دهید.

پرهیز از مصرف مشروبات الکلی: مصرف الکل به خودی خود منجر افسردگی می شود. الکل باعث اختلال در خواب تشدید دیگر علائم افسردگی می شود که برای درمان افسردگی باید از مصرف این ماده پرهیز کنید.

کلام آخر

انجام دادن فعالیت های ورزشی علاوه بر مزایای جسمانی همچون داشتن اندام مناسب و اعتماد به نفس باعث کمک کردن به سلامت روانی می شود. روانکاوان ثابت کرده‌اند که ورزش باعث جوانه زدن و احیای سلول‌ های مغزی می‌ شود و به این ترتیب افسردگی و استرس را از بین می‌ برد. ورزش کردن باعث تقویت آندورفین می شود که این هورمون باعث بهبودی خلق و خو و درمان افسردگی می شود. از مزایای جسمانی ورزش کردن می توان به دست آوردن اعتماد به‌ نفس، افزایش تعامل اجتماعی و افزایش ارتباط اجتماعی اشاره کرد. تمرین های ورزشی به صورت صد در صدی باعث درمان افسردگی نمی‌شود بلکه افراد حتما باید به روانشناس مراجعه کنند. در صورت داشتن هرگونه سوال در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشیم. همچنین می توانید برای دریافت مشاوره با مرکز نوا مشاور تماس حاصل فرمایید.

  1. آیا ورزش کردن باعث درمان افسردگی می شود؟
  2. تاثیر ورزش بر افسردگی چگونه است؟
  3. تاثیر بدن سازی بر افسردگی چگونه است؟
  4. آیا استرس باعث افسردگی می شود؟
  5. تاثیر خواب کافی بر افسردگی چگونه است؟

 

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

درمان افسردگی با ورزش

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

آخرین مقالات

پیمایش به بالا
Call Now Buttonتماس با مرکز مشاوره