آیا تنبلی از نشانه های افسردگی است؟ – رابطه تنبلی و افسردگی

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

آیا تنبلی از نشانه های افسردگی است؟ – رابطه تنبلی و افسردگی

بین تنبلی و افسردگی مرزهایی وجود دارد. در واقع فرد مبتلا به افسردگی می تواند تنبل به نظر برسد اما این را بدانید که تنبلی و افسردگی هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. شخصی که با افسردگی دست و پنجه نرم می کند، تنبل نیست. ما در این مقاله سعی داریم تا شما را با افسردگی و تنبلی آشنا کنیم تا علائم آن ها را شناخته و متوجه تفاوت آن ها شوید.

تفاوت افسردگی و تنبلی

بین افسردگی و تنبلی شباهت هایی وجود دارد، اما تفاوت های اساسی بین این دو نیز وجود دارد. تمایز اصلی بین آن ها این است که مردم نمی خواهند احساس افسردگی کنند. اما این کاملاً از کنترل آن ها خارج است و آن ها کاری نکرده اند که باعث افسردگی شود. از طرف دیگر تنبلی یک انتخاب واضح و ساده است. چه آن را بپذیرند و چه آن را نخواهند، وقتی تنبل هستند، به سادگی انتخاب می کنند که در زندگی خود کارهایی انجام ندهند.

افسردگی نوعی بیماری است که در طی یک دوره زمانی برای افراد اتفاق می افتد. افراد متوجه دچار شدن به آن نمی شوند و پیش از متوجه شدن ذهنیت و زندگی افراد را در بر می گیرد.اما، تنبلی احساسی است که پس از چند روز از بین می رود. انگیزه افراد برمی گردد و می توانند کارهای لازم را انجام دهند. این یک انتخاب واضح است و هنگامی که احساس تنبلی می کنند به سادگی تصمیم می گیرند که کارهایی انجام ندهند. در واقع در تنبلی کردن افراد، کارهایی را که امروز می خواستند انجام دهند را به فردا موکول می کنند.

افسردگی چیست؟

افسردگی بالینی یک بیماری جدی است که بر نحوه تفکر، احساس و رفتار فرد تأثیر منفی می گذارد. افسردگی بالینی مداوم است و اغلب در توانایی فرد برای تجربه یا پیش بینی لذت، اختلال ایجاد می کند. همچنین، افسردگی به طور قابل توجهی در عملکرد در زندگی روزمره تداخل ایجاد می کند. علائم درمان نشده می توانند هفته ها، ماه ها یا سال ها ادامه داشته باشند.اگر به طور نامناسب درمان شود، افسردگی می تواند منجر به اختلالات مختلف شده و سلامتی افراد را به خطر انداخته و در برخی از موارد منجر به خود کشی افراد شود.

برخی از علائم و نشانه های افسردگی چیست؟

 افرادی که خودشان یا اطرافیانشان دچار افسردگی هستند، دارای علائمی می باشند. ما در ادامه مقاله برخی از نشانه های افسردگی را بیان کرده ایم. برخی از افراد علائمی خفیف را تجربه کرده و دارا می باشند اما برخی علائم و نشانه های شدید تری دارند که شامل موارد زیر می باشند:

علائم افسردگی خفیف، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • غم یا احساس پوچی
  • از دست دادن علاقه به سرگرمی ها
  • تحریک پذیری یا ناامیدی
  • ناامیدی
  • تغییر در الگوی خواب
  • تغییر در اشتها (افسردگی و افزایش وزن، کاهش وزن
  • اضطراب
  • خستگی، از دست دادن انرژی
  • عزت نفس پایین، احساس گناه

علائم افسردگی شدید ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • ناتوانی در تصمیم گیری
  • خودکشی وسواسی یا افکار مرگ.
  • درد جسمی مداوم و غیرقابل توجیه مانند سردرد، مشکلات گوارشی، درد مفاصل و عضلات.
  • ناتوانی در احساس لذت یا رضایت.
  • مشکل در تفکر و حافظه.

وقتی برای اولین بار از خود می پرسید “آیا من افسرده هستم؟” طبیعی است که احساس عدم اطمینان و گیجی کنید. تشخیص اینکه آیا شما افسردگی را تجربه کرده اید و اینکه در مورد آن چه باید بکنید، اولین قدم است.  به یاد داشته باشید که شما تنها نیستید و افرادی هستند که می توانند به شما کمک کنند. اگر فکر می کنید ممکن است لازم باشد در مورد سلامت روان خود به کسی مراجعه کنید، پزشک بهترین شخصی برای گفتگو است.

آن ها احتمالاً شما را به متخصصی مانند روانشناس ارجاع می دهند که می تواند به شما در مدیریت مشکلاتی مانند استرس، اضطراب و هراس کمک کند. مشاوران ما در نوا مشاور نیز می توانند به شما یاری رسانند.

تنبلی ناشی از افسردگی

مطلب مرتبط: مشاوره افسردگی

چگونه افسردگی تشخیص داده و درمان می شود؟

اولین مرحله برای تشخیص، مراجعه به پزشک برای ارزیابی پزشکی است. داروهای خاص و برخی شرایط پزشکی مانند اختلال تیروئید، می تواند علائمی مشابه افسردگی ایجاد کند.یک پزشک می تواند با انجام معاینه بدنی، مصاحبه و آزمایش های آزمایشگاهی، این احتمالات را رد کند. اگر پزشک یک بیماری پزشکی را با علت از بین ببرد، می تواند درمان را پیاده سازی کند یا بیمار را به یک متخصص بهداشت روان، ارجاع دهد.پس از تشخیص، افسردگی با روش های مختلفی قابل درمان است. پایه اصلی درمان افسردگی، هر یک از داروهای ضد افسردگی و روان درمانی است که می تواند به صورت ترکیبی نیز استفاده شود. بنا به میزان و شدت افسردگی افراد، پزشک و روان شناس درمتن را شروع کرده و به بهبود او کمک می کنند.

تنبلی و دلایل تنبلی چیست؟

تنبلی حالتی است که نمی خواهید کاری انجام دهید، شما کاملاً مایل نیستید انرژی خود را صرف انجام کاری کنید. وقتی فکر می کنید انجام یک کار برای شما بسیار دشوار و حتی غیرممکن است، این حالت به عنوان تنبلی شناخته می شود. این آرزوی شماست که هیچ کاری انجام ندهید و مانند یک بدن بی روح بیکار بمانید. شما بارها شنیده اید که انسان ذاتاً کاملاً تنبل است و این بسیار درست است. یک تنبل فقط می خواهد یک زندگی راحت و لوکس داشته باشد و او نمی تواند از انرژی بدنی خود استفاده کند.

تنبلی انتخابی است که شما انجام می دهید، زیرا ممکن است احساس کنید دوست ندارید کاری انجام دهید. این احساس، معمولاً به سرعت از بین می رود و فقط ممکن است به چند فعالیت مانند کارهای خانه محدود شود.

وقتی تنبل هستید علائم کسی را که دچار افسردگی است ندارید و داشتن روزهای تنبل کاملاً طبیعی است. اما اگر تنبلی مانع انجام کارهای روزمره و زندگی روزمره شما شود، ممکن است بخواهید بفهمید که چرا همیشه احساس تنبلی می کنید.

آیا این فقط به این دلیل است که این وظیفه را دوست ندارد؟ آیا از چیزی می ترسید؟ یا آیا این میزان تلاش زیادی است؟ وقتی دائماً زندگی شما را تحت تأثیر قرار می دهد، نمی توانید یک عصای جادویی تکان دهید تا دیگر احساس تنبلی نکنید. آن را درک کنید و تصمیم بگیرید که در مورد آن کاری انجام داده و آن را درمان کنید.

علت تنبلی و تنبل بودن افراد

تنبلی دلایل مختلفی می تواند داشته باشد و لازم است ابتدا علل آن را بدانید. این به شما کمک می کند تا بر این مشکل جدی غلبه کنید، زیرا تنها راه غلبه بر هر نوع مشکل این است که بفهمید دلیل آن چیست. بنابراین ما چند علت تنبلی را در ادامه برای شما بیان کرده ایم.

  • عدم انگیزه

اکنون، این اولین و رایج ترین دلیل تنبلی است زیرا، بدون انگیزه مناسب هرگز نمی توانید در زندگی به نتیجه ای برسید. شما فقط بی انگیزه هستید و نمی توانید کاری انجام دهید. این دلیلی است که همیشه مانع از پیشرفت شما در زندگی می شود. نداشتن انگیزه می تواند بزرگترین علت تنبلی باشد، زمانی که تمایلی به انجام کاری ندارید، دلیل آن نبود انگیزه در انجام آن کار ها می باشد.

  • هدف خاصی از زندگی وجود ندارد

این دومین دلیل مهم تنبلی است، زیرا اگر عملاً فکر کنیم، این کاملاً مشخص است که اگر شخصی در زندگی خود هدفی برای رسیدن به آن نداشته باشد، پس آن کار ار انجام نخواهد داد.بنابراین کاملا واضح است که او تنبل بوده و کاری را انجام ندهد. اهداف زندگی افراد همیشه انگیزه آن ها را برای ادامه کار در زندگی، بیشتر می کند. همچنین اگر افراد هدف خاصی نداشته باشند، مطمئناً تنبل خواهند شد.

  • ترس از مسئولیت و پاسخگویی

بیشتر مردم همیشه از مسئولیت پذیری می ترسند، زیرا خود را برای هیچ چیز خوب نمی دانند. آن ها فقط نمی خواهند مسئولیتی را بپذیرند زیرا هر مشکلی پیش می آید، پس مجبورند برای همان مشکل پاسخگو باشند.آن ها فقط نمی توانند با سوال روبرو شوند، به همین دلیل است که اکثر مردم تمایلی به انجام یک کار ندارند. زیرا، می ترسند مسئولیت نتیجه کاری را که انجام داده اند را بر عهده بگیرند و خود را در قبال آن مسئول بدانند.

  • داشتن سبک زندگی ضعیف یا نادرست

بیشتر مردم سبک زندگی بدون برنامه ریزی و کاملاً بی دقتی را دارا بوده و با آن زندگی می کنند. آن ها مرتباً کارهایی را انجام می دهند که اصلاً مهم نیست مانند: گپ زدن در شبکه های اجتماعی، تماشای فیلم و پیام کوتاه.بیشتر افراد فعال در شبکه های اجتماعی می توانند اعتراف کنند که ساعت ها می گذرد بدون اینکه حتی آن ها متوجه گذر زمان شوند.رسانه های اجتماعی تمایل دارند که افراد زمان زیادی را صرف آن کنند. در واقع رسانه های اجتماعی افراد را مشغول می کنند و از انجام آنچه واقعاً برای افراد مهم است، باز می دارند.اگر شما هم قربانی این مسئله شده اید، ذهن شما به استراحت کافی احتیاج دارد. در صورت عدم موفقیت، رسانه ها به طور چشمگیری بر توانایی شما برای انجام وظایف، به طور موثر تأثیر می گذارد.

  • ترس از شکست

بیشتر مردم به دلیل ترس از شکست، از انجام هر کاری می ترسند. ترس از شکست می تواند دلیل واقعی تنبلی باشد. این افراد به دلیل ترس به خاطر از دست دادن چیزی در زندگی، آماده نیستند که ریسک کنند. اما واقعیت این است که بدون خطر کردن، ما نمی توانیم چیز جدیدی را امتحان کنیم. ما باید چیزی را امتحان کنیم و برای رسیدن به آن در زندگی خود ریسک کنیم.

  • افسردگی

افسردگی همچنین می تواند دلیل تنبلی کردن افراد باشد. در این حالت روحی، مردم نمی خواهند کاری انجام دهند و فقط می خواهند در یک اتاق تاریک زندگی کنند. در واقع آن ها انرژی کار کردن را احساس نمی کنند و فقط بیکار می مانند. آن ها احساس افسردگی و ناامیدی می کنند و این باعث تنبلی آن ها می شود.

  • بلاتکلیفی

زندگی، همه تصمیماتی است که افراد در آن می گیرند. ذهنیت بعضی از افراد قابل جبران نیست به عبارت دیگر آن ها نمی توانند تصمیم بگیرند که چه کاری انجام دهند و این می تواند آن ها را به سمت تنبلی سوق دهد. در واقع افراد روز خود را بدون داشتن برنامه و تصمیم برای انجام کار، می گذرانند و روز خود را هدر می دهند. اگر شما نیز نمی توانید در زندگی تصمیم بگیرید، این بزرگترین دلیل تنبلی شماست.

  • حواس پرتی

وقتی هنگام کار موارد نامرتبطی را در ذهن خود مرور می کنید، به این معنی است که حواس شما پرت می شود. هرچه بیشتر حواس شما پرت شود، کمتر می توانید وظیفه ای را که به شما داده شده است انجام دهید.شایع ترین دلایل حواس پرتی در این دوران رسانه های اجتماعی، دوستان پرحرف، معاشرت زیاد و تفکر در مورد رویداد های مهیج آینده است.

  • کار یا فعالیت خسته کننده

هر کار یا فعالیتی حتی اگر فعالیت ذهنی باشد، به انرژی، اشتیاق و ذهن پاک نیاز دارد. وقتی خسته شدیم، ذهن ما به روشی دیگر شروع به کار می کند و نمی توانیم به درستی کار کنیم. دلیل دیگر ممکن است این باشد که گاهی اوقات ما خیلی سخت کار می کنیم و احساس خستگی می کنیم.از طرف دیگر، افراد تنبل خود را با انجام کارهای غیر مهم مانند: چت در کل روز، مهمانی و بازی های ویدئویی خسته می کنند. به همین دلیل، کارهای مهم خود را لغو می کنند.

تنبلی ناشی از افسردگی

  • تغذیه ضعیف

آنچه می خورید به تعیین سطح انرژی و فعالیت مغز شما، کمک می کند. رژیم غذایی که روزانه می گیرید برای کارهای روزمره شما بسیار مهم است.

اگر شما یک رژیم غذایی متعادل نداشته باشید، بدن شما به درستی کار نخواهد کرد. بنابر این کار نخواهید کرد و مطمئناً در پی آن، تنبل خواهید شد.

  • به تأخیر انداختن

به تعویق انداختن انجام کاری زمانی است که فرد همیشه کارهای مهم را به تعویق می اندازد. در واقع آن ها کاری را که باید اکنون انجام شود را انجام نداده و زمان انجام آن را به بعد موکول می کنند.

تنبلی معمولاً ناشی از به تعویق انداختن کاری است که باید انجام شود.
ممکن است فوری باشد یا نه اما چرا باید آن را به تعویق انداخت در حالی که اکنون می توانید این کار را انجام دهید؟ اگر جواب این سوال را بفهمید، هیچ وقت انجام کاری را به تعویق نمی‌اندازید.

به تأخیر انداختن، فقط کارها را دشوارتر می کند و باعث تنبلی می شود.

  • عدم ارزش خود

اگر فقط به خودتان اعتقاد داشته باشید، در این صورت می توانید در زندگی خود با هر وظیفه ای روبرو شوید. اما افراد تنبل هرگز ارزش خود را نمی فهمند و این باعث تنبلی و بی انگیزگی بیشتر آن ها می شود.

از طرف دیگر، کسانی که برای خود ارزش قائل نیستند، هرگز به بهداشت فردی خود اهمیت نمی دهند. آن ها در خانه های کثیف زندگی می کنند و لباس های کثیف می پوشند. زیرا، نمی توانند برای تمیز کردن آن ها تلاش کنند و فکر می کنند که لیاقت چیز بهتری را ندارند.

  • زندگی وابسته

گاهی اوقات تنبلی زمانی پیش می آید که، فردی به افراد یا شخص دیگر، وابستگی دارد. وقتی شخصی نمی تواند خودش زندگی کند و همیشه احساس وابستگی به شخص دیگری می کند، او نمی تواند کار خود را انجام دهد، این باعث ایجاد حس تنبلی او می شود. اگر در زندگی خود یک سیستم حمایتی دارید و به دیگران وابسته هستید، پس هر گز نمی توانید در زندگی خود موفق شده و به خود متکی باشید. همین امر باعث می شود که هر روز تنبل تر از روز گذشته شوید.

  • انجام بیش از حد

وقتی هر شخصی همزمان کارهای زیادی را برای انجام دادن داشته باشد، مغز او گیج شده و کند می شود. فرد همچنان خود را متقاعد می کند که به راحتی نمی تواند این کار را انجام دهد.وقتی فرد متقاعد می شود که وظیفه انجام شده برای او بیش از حد اس، حتی دلیلی برای شروع کار نمی بینند و منجر به تنبلی می شود.

  •  انرژی کم

شایع ترین علت تنبلی، کم انرژی بودن افراد است. همچنین، ممکن است به دلیل کمبود خواب، رژیم غذایی نامناسب، عدم استراحت و ورزش، انرژی افراد کم باشد. اگر به درستی غذا نمی خورید یا نمی خوابید، انرژی کمتری در بدن خود تجربه خواهید کرد. این کمبود انرژی باعث می شود نتوانید کار های خود را انجام داده و شما را به سمت تنبلی سوق می دهد. اگر شما هم به دلایل مختلف دچار تنبلی شده اید برای رفع این مشکل با مشاوران ما در نوامشاور تماس حاصل فرمایید.

 

  • برخی از علائم و نشانه های افسردگی چیست؟
  • چگونه افسردگی تشخیص داده شده و درمان می شود؟
  • علت تنبلی و تنبل بودن افراد چیست؟

 

 

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

آیا تنبلی از نشانه های افسردگی است؟ – رابطه تنبلی و افسردگی

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

آخرین مقالات

پیمایش به بالا
Call Now Buttonتماس با مرکز مشاوره