افسردگی بعد از سقط جنین

برخی از زنان بعد از سقط جنین دچار افسردگی بعد از سقط می شوند.

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

افسردگی بعد از سقط جنین

ناراحتی و نگرانی ناشی از سقط جنین در بعضی از زنان به حدی است که آن ها را دچار افسردگی بعد از سقط می کند. معمولا زنانی که برای اولین بار مادرشدن را تجربه می کنند و یا زنانی که چندین سقط مکرر داشته اند بیشتر در معرض افسردگی بعد از سقط جنین قرار دارند. بیماری های جسمی و روحی، بی انگیزگی و احساسات متناقض نسبت به همسر از جمله پیامدهای افسردگی بعد از سقط است.این نوع از افسردگی در زنان هم مانند سایر افسردگی ها راه درمان دارد که در ادامه ی توضیحات به آن پرداخته شده است.

شرایط بروز افسردگی بعد از سقط جنین

فرزند آوری یکی از ویژگی های اصلی انسان هاست و این ویژگی سبب می شود تا هر انسانی در هر برهه ای از زندگی اش تمایل به زاد و ولد داشته باشد. به همین دلیل انسان ها تعلقات خاص روحی به فرزندان خود دارند و ثابت شده این امر را به عنوان یک افتخار بزرگ و دلیلی برای تلاش و استمرار دستیابی به اهداف می دانند. زمانی که یک زن متوجه وجود جنین در وجود خود می شود، احساسات او به صورت غریزی تشدید می شود و اشتیاق مادر شدن سبب می شود تا شور و نشاط مضاعفی در او پدیدار شود.حال اگر جنین به هر دلیلی سقط شود، احساسات فرد به صورت ناگهانی سرکوب شده و هم غم از دست دادن فرزند و هم تغییرات هورمونی و بدنی باعث وجود اختلالات عاطفی در مادر می شود.

نشانه های افسردگی زنان پس از سقط جنین

اختلالات عاطفی که در جریان سقط جنین در بانوان ایجاد می شود همواره دارای علائم و نشانه هایی است. این علائم از اندوه و غصه های ساده شروع می شود و تا جایی ادامه پیدا می کند که فرد قادر به ادامه زندگی و انجام امور روزمره خود نباشد. متخصصان بر این باورند که با شناخت دقیق از نشانه های افسردگی زنان پس از سقط جنین می توان اقدامات لازم برای درمان این اختلالات را آغاز کرد و در همان ابتدای بروز افسردگی ها روند درمانی را پیش رو گرفت. از جمله علائم افسردگی زنان به دلیل سقط جنین موارد زیر است:

  • پشیمانی و حسرت گذشته همواره در فرد وجود دارد.
  • از دست رفتن اعتماد به نفس و عزت نفس از نشانه های افسردگی است.
  • فرد همواره نسبت به خود و دیگران احساسات منفی دارد.
  • بی خوابی و یا کم خوابی در فرد به دلیل سقط جنین ایجاد می شود.
  • از دست دادن تمرکز و توجه از نشانه های افسردگی سقط جنین است.
  • تمایل به اندوه و نا امیدی از آینده در مادران دارای سقط جنین دیده می شود.
  • فرد تمایلی به باردرای مجدد ندارد.
  • اشتها و عملکرد سیستم گوارش بدن دستخوش تغییر قرار می گیرد.
  • فرد نسبت به امور لذت بخش گذشته، بی میلی نشان می دهد.
  • انرژی و انگیزه برای انجام امور روزمره از بین می رود.

تفاوت افسردگی و اندوه بعد از سقط جنین

بسیاری از بانوان پس از سقط جنین دچار احساسات ضد و نقیض می شوند که این احساسات در برخی از موارد ممکن است نشات گرفته از افسردگی و یا اندوه باشد. به طور کلی می توان گفت نداشتن حامی و عدم برخورداری از شرایط مناسب و مطلوب محیطی سبب می شود اندوه ناشی از سقط جنین در فرد منجر به افسردگی شود. در مقایسه میان افسردگی و اندوه می توان گفت افسردگی اندوهی طولانی و شدید است که در فرد به هر دلیلی درمان نشده و در مدت زمان طولانی سبب برهم خوردن آرامش و شادی درونی شده است. از دیگر تفاوت های افسردگی و اندوه ناشی از سقط جنین موارد زیر است:

  • افسردگی ناشی از سقط جنین ممکن است دوره ای و با خصوصیات متفاوت باشد.
  • اندوه ناشی از سقط جنین پس از مدتی با رسیدگی های محیطی برطرف می شود.
  • افسردگی ها ممکن است تا پایان عمر زندگی فرد را دستخوش تغییر قرار دهد.
  • در صورت بروز افسردگی، فرد با وجود بارداری مجدد و دستیابی به فرزند، باز هم اختلالات عاطفی را در خود احساس می کند.

در نوا مشاور بخوانید: علائم افسردگی در زنان خانه دار

چه عواملی سبب شدت یافتن افسردگی به دلیل سقط جنین می شود؟

برخی از عوامل و محرک های بیرونی می توانند در شدت یافتن افسردگی در مادرانی که سابقه سقط جنین داشته اند، تاثیر بگذارند. این عوامل عمدتا پیرامون عدم حمایت های عاطفی از سوی اطرافیان و تفکرات غلط پیرامون فرزندآوری است. کسانی که پس از سقط جنین به هر دلیل تنهایی و سرزنش ها را از سوی همسر ویا اطرافیان تجربه می کنند، با شدت بیشتری مستعد ابتلا به افسردگی قرار می گیرند. در زیر می توانید عوامل تشدید کننده افسردگی به دلیل سقط جنین را مشاهده فرمایید:

  • فقدان حمایت از سوی اطرافیان: این عامل یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر روی بروز افسردگی در افراد است. کسانی که از حمایت عاطفی اطرافیان خود و مخصوصا همسرشان پس از سقط جنین برخوردار نمی شوند، بار سنگین عذاب وجدان و تخریب اعتماد به نفس را برای مدت طولانی به دوش می کشند. همین امر سبب می شود تا استرس و اضطراب ناشی از سقط جنین همواره در فرد باقی بماند و منجر به تشدید افسردگی در او شود.
  • نگرش منفی جامعه: از دیگر پارامترهای تاثیر گذار و شدت بخش برای افسردگی در زنانی که سابقه سقط جنین دارند، فرهنگ نادرست و غلط جامعه مبتنی بر مکروه دانستن سقط جنین و عدم ارزشمندی مادری است که موفق به فرزندآوری نشده است. طرد شدن از سوی دوستان و اطرافیان و عدم توجه به احساسات و عواطف مادرانه‌‌‌ای که در میانه مسیر سرکوب شده، می تواند تبعات بسیار سنگینی برای فرد به همراه داشته باشد.
  • عدم برخورداری از اطمینان: عامل محرک بعدی که می تواند بر روی بروز افسردگی های شدید در بانوان دارای سقط جنین موثر واقع شود، نداشتن اعتماد و اطمینان به خود برای اقدام برای بارداری مجدد است. معمولا زنانی که موفق به فرزند آوری برای چندین بار متوالی نشده اند نسبت به خود و توانمندی هایشان احساس ضعف می کنند. همین امر می توان شان و منزلت فرد را نزد خود کاهش دهد و سبب بروز افسردگی های شدید در او شود.

افسردگی بعد از سقط جنین

درمان افسردگی بعد از مرگ جنین

برای درمان افسردگی بعد از مرگ جنین روانشناسان یک سری از روش های درمانی را متناسب با نوع افسردگی و شدت آن برای بیماران در نظر می گیرند. این روش ها معمولا از روان درمانی آغاز می شود و تا مراحل دارو درمانی و بستری پیش می رود. در زیر می توانید عمده روش های درمان افسردگی به دلیل سقط جنین در افراد را مشاهده فرمایید:

  • روان درمانی : یکی از روش های رایج و متداولی که برای درمان افسردگی در مادران دارای سابقه سقط وجود دارد، روان درمانی است. در این روش متخصص مربوطه با ارائه راهکارها و روش های مقابله با افسردگی، نگرش فرد نسبت به خود و اتفاق پیش آمده را تغییر می دهد و می کوشد تا تبعات ناشی از سقط جنین را در فرد کم رنگ کند.
  • گفتگو درمانی: از دیگر روش های درمان افسردگی در افراد به دلیل سقط جنین، ایجاد جلسات گفتگو میان فرد بیمار و همسر و اطرافیان است. در بروز افسردگی های ناشی از سقط جنین عمدتا بیماران از سوی اطرافیان و مخصوصا همسر خود مورد سرزنش قرار می گیرند و این کدورت ها به عنوان عامل تشدید کننده بیماری فرد را مستعد ابتلا به افسردگی می کند. صحبت پیرامون احساسات درونی فرد و رفع سوء تفاهمات سبب می شود بار منفی وقایع ناشی از سقط جنین در فرد کاهش یابد.
  • دارو درمانی : دیگر روشی که برای درمان افسردگی به دلیل سقط جنین وجود دارد، دارو درمانی است. در این روش متخصص مربوطه به دلیل پیش روی و شدت یافتن افسردگی در فرد اقدام به تجویز داروهای مهار کننده چند حلقه ای می کند و میزان و شدت بیماری را در فرد کاهش می دهد. سپس با استفاده از سایر روش های درمانی، زمینه های بروز افسردگی در فرد را کنترل و مهار می کند.

در این مقاله سعی کردیم تا شما عزیزان را با جوانب مختلف افسردگی بعد از سقط جنین آشنا کنیم و پیرامون نشانه ها و عوامل تشدید کننده آن اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهیم. در صورتی که پیرامون موضوعات فوق دچار ابهام و یا سوالی هستید و یا نیازمند به دریافت مشاوره های تخصصی در این زمینه اید می توانید با مشاوران ما در مرکز نوا مشاور تماس حاصل فرمایید. نوا مشاور پایگاه امن و اطلاع رسان دقیقی است که شما را در رسیدن به سطح مطلوبی از آرامش و شادی در زندگی حمایت و هدایت می کند.

 

  • نشانه های افسردگی بعد از سقط جنین  چیست؟
  • چه عواملی باعث افسردگی بعد از سقط می شوند؟
  • راه های درمان افسردگی بعد از سقط چیست؟

 

 

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

افسردگی بعد از سقط جنین

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

آخرین مقالات

پیمایش به بالا
Call Now Buttonتماس با مرکز مشاوره