افسردگی زنان خانه دار و هر آنچه که باید درباره آن بدانید

افسردگی زنان خانه دار

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

افسردگی زنان خانه دار و هر آنچه که باید درباره آن بدانید

خانه داری یک استراحت و بیکاری نیست بلکه می تواند از نظر روحی به افراد آسیب های شدیدی بزند. استرس ناشی از کار خانه و فرزند پروری می ‌تواند باعث بروز مشکلات و اختلالات ذهنی مانند افسردگی یا استرس شود. استرس و افسردگی می توانند زمینه ساز بیماری های دیگر نظیر بیماری ‌های قلبی عروقی یا بیماری‌ های گوارشی شوند. متخصصان معتقدند که احتمال ابتلا به اضافه وزن، سکته مغزی یا قلبی در زنان خانه‌ دار به دلیل تحرک کم بیشتر است.

افسردگی زنان خانه دار

افسردگی یک اختلال ذهنی است که به دلیل نوسانات هورمونی، زنان بیش تر درگیر این اختلال می شوند. افسردگی در زنان خانه دار یکی از انواع افسردگی زنان است که با علائم خاموشی همراه است. این علائم پایدار هستند و به خودی خود بهبود نمی یابند. برخی از افراد سعی می کنند با افسردگی خود کنار بیایند و برخی سعی می کنند با آن بجنگند؛ در ادامه بهترین راه های تشخیص و درمان افسردگی در زنان خانه دار را توضیح خواهیم داد.

علت افسردگی زنان خانه دار

  • نداشتن استقلال مالی

یکی از شرایطی که سبب بروز افسردگی در زنان خانه دار می شود این است که این بانوان از نظر مالی استقلال ندارند. حس درخواست پول در ذهن برخی از بانوان مشکل ساز می شود به طوری که حس می کنند تا بیان نکنند نمی توانند نیاز مالی خود را برطرف کنند. همچنین زمانی که زنان به طور دائم در خانه بمانند؛ احتمال ابتلا به افسردگی افزایش می یابد.

  • مسئولیت بیش از حد

معمولا زنان خانه دار مسئولیت بیشتری به عهده دارند زیرا در این موقعیت همسر آنها به صورت شبانه روز کار می کند و زنان باید مسئولیت همه چیز را به عهده بگیرند. در زندگی مشترک کار ها باید تقسیم شوند تا فشار کمتری بر روی یک نفر باشد. در این شرایط زنان احساس تنهایی و افسردگی خواهند کرد.

  • از دست دادن شغل

در بعضی از موارد زنان شغل خود را به دلایل مختلف از دست می دهند. دور شدن از اجتماع یا نداشتن استقلال مالی باعث بروز افسردگی می شود. ماندن در خانه برای زنانی که در گذشته شاغل بوده اند؛ سخت است و چنین تغییری در زندگی برای آنها مشکل ساز است و نمی توانند با آن کنار بیایند.

  • از دست دادن عزیزان

زنان از نظر احساسی بسیار حساس تر هستند و با کوچک ترین مسئله دچار افسردگی می شوند. معمولا زنانی که عزیزان خود را از دست می دهند و هیچ شغلی برای خود ندارند بیشتر در معرض دچار شدن به افسردگی هستند. این افراد نمی توانند چنین بحرانی را به خوبی پشت سر بگذارند و سعی می کنند این شرایط را با ناراحتی طی کنند.

  • تجربیات کودکی

تمام اتفاقات کودکی در آینده افراد تاثیر می گذارد، به طوری که احتمال ابتلا به افسردگی در زنانی که در کودکی اتفاقات ناگواری را تجربه کرده اند، بیشتر است. این افراد کودکی خوبی را پشت سر نگذاشته اند و چنین شرایطی باعث می شود که در زندگی زناشویی زمان و حوصله زیادی برای خود و همسر و فرزندان خود نداشته باشند.

  • نداشتن هدف

نداشتن هدف یکی از مهم ترین علت افسردگی در زنان خانه دار است. معمولا زنان خانه دار هدف خاصی در زندگی ندارند که همین مسئله باعث کسالت و سردرگمی می شود. زنان خانه دار می توانند با ایجاد کردن هدف های کوچک به روحیه خود کمک کنند.

علائم افسردگی در زنان خانه دار

یک موضوع مهمی که در خصوص علائم عمومی افسردگی در زنان خانه دار مطرح است؛ این است که اغلب آنها احساس پوچی دارند. یعنی معتقد هستند که کاش درس می خواندند یا حرفه خاصی را یاد می گرفتند و این موضوع روی ذهن این افراد نقش بسته و تبدیل به یک باور می شود. گاه شخص به قدری دچار وسواس می شود که بارها یک منطقه از منزل خود را تمیز می کند و گاه نیز به قدری بیحال است که تا مدت ها برای نظافت اقدام نمی کند. توجه داشته باشید که افسردگی می‌تواند با علائم جسمانی نظیر کاهش میل جنسی، بی‌ اشتهایی، اختلال خواب و کاهش وزن نیز خود را نشان داده شود. در صورت جدی نگرفتن علائم افسردگی احتمال تشدید شدن آن افزایش می‌ یابد.

افسردگی زنان خانه دار

درمان افسردگی زنان خانه دار

  • برنامه ریزی کردن

زنان با برنامه ریزی کردن می توانند علاوه بر رسیدگی بر امور خانه و تربیت فرزندان، زمان‌ هایی را نیز به خود اختصاص دهند. در این زمان‌ ها می‌توانند هر فعالیتی که به آن علاقه دارند را انجام دهند و یا از این زمان‌ها برای مطالعه و پیشرفت شخصی استفاده کنند. انجام دادن فعالیت های لذت بخش باعث افزایش هورمون سروتونین در بدن می شود.

  • هدف ‌گذاری کردن

زنان هنگام برنامه ریزی کردن باید به اهداف خود نیز توجه داشته باشید. سعی کنید با توجه به شرایط و علاقه‌ مندی‌هایتان اهدافی را برای خود در نظر بگیرید و سپس برای رسیدن به این اهداف تلاش کنید. انجام دادن فعالیت هایی مانند: یادگیری یک کار هنری، یادگیری یک زبان جدید یا ادامه تحصیل که باعث افزایش انگیزه افراد می شوند.

  • افزایش ارتباط اجتماعی

معمولا خانه ماندن باعث کاهش ارتباطات اجتماعی می شود که در پی آن تنهایی و افسردگی رخ می دهد. برقراری ارتباط با افرادی که شرایطی مشابه شما دارند می ‌تواند احساس مثبتی از درک شدن و همدلی را برای شما ایجاد کند. با شرکت در کلاس های مختلف می توانید ارتباط اجتماعی خود را تقویت کنید.

  • مراجعه به روانشناس

زنان خانه دار بعد از تشخیص علائم افسردگی، حتما باید به روانشناس مراجعه کنند زیرا افسردگی اختلالی نیست که به‌خودی‌ خود بهبود پیدا کند، بی‌ توجهی به درمان آن می ‌تواند باعث افزایش شدت یا مزمن شدن آن بشود. این اختلال تمام جنبه های زندگی از جمله کیفیت ارتباط با همسر و تربیت فرزندان یا رسیدگی به امور خانه را تحت تاثیر قرار می‌ دهد.

کلام آخر

افسردگی در زنان خانه دار یکی از معضلاتی است امروزه زنان را درگیر خود کرده است. خانه دار بودن به تنهایی منجر به بروز مشکلات سلامت روان نمی‌ شود بلکه اگر با احساس ناکارآمدی و وابستگی زیاد به همسر همراه باشد می‌تواند مشکل‌ ساز شود. همانطور که گفته شد؛ این نوع افسردگی با علائم زیاد اما خاموشی همراه است که افراد نمی توانند آن را تشخیص دهند. مراجعه به کلینیک های روانشناسی می تواند کمک شایانی در این زمینه به زنان کند. در صورت داشتن هرگونه سوال در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا شماوران ما در مرکز نوا مشاور در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.

  1. افسردگی زنان خانه دار چیست؟
  2. داشتن استقلال مالی در افسردگی زنان تاثیر دارد؟
  3. از دست دادن عزیزان چگونه در افسردگی زنان خانه دار تاثیر می گذارد؟
  4. علائم جسمانی افسردگی زنان خانه دار چیست؟

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

افسردگی زنان خانه دار و هر آنچه که باید درباره آن بدانید

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

آخرین مقالات

پیمایش به بالا
Call Now Buttonتماس با مرکز مشاوره