روش‌های ترک اعتیاد به مسکالین

ترک اعتیاد به مسکالین

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

روش‌های ترک اعتیاد به مسکالین

ترک اعتیاد به مسکالین اقدامی است که هر فردی پس از دیدن عوارض استفاده از آن، درصدد انجامش بر می‌آید. همچنین خانواده‌هایی که تمایل دارند عزیزشان مسکالین را ترک کنند، همواره از مشاوران ما می‌پرسند که روش‌های ترک این ماده روانگردان شامل چه مواردی است و چگونه می‌توان مسکالین را ترک کرد؟ مسکالین از جمله مواد مخدری است که از کاکتوس گرفته می‌شود و عوارض بسیار زیادی دارد. این ماده روانگردان سال‌های زیادی است که در میان مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد و اولین بار توسط بومیان آمریکایی مورد مصرف قرار گرفت. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی این ماده روانگردان بپردازیم و روش‌های ترک اعتیاد به مسکالین را به شما عزیزان ارائه دهیم. در ادامه با موضوعات زیر با ما همراه باشید:

مسکالین چیست؟

مسکالین (Mescaline) نوعی ماده روانگردان است که از کاکتوس‌های خاصی بدست می‌آید. این ماده مخدر در ابتدا خاصیت دارویی داشت و توسط بومیان آمریکایی کشف شد. پس از استفاده‌های مکرر و بیش از حد، مردم شاهد سرخوشی‌ها و تغییرات خلق و خویی این ماده بودند. به همین دلیل مسکالین برای ایجاد حالات سرخوشی و به صورت ماده روانگردان موضوعیت استفاده پیدا کرد. امروزه مسکالین در زمره مواد مخدر دسته بندی می‌شود و به یک توهم زای قوی شهرت دارد. در زیر می توانید سایر خصوصیات مسکالین را مشاهده فرمایید:

  • مسکالین ماده فعالی است که در کاکتوس پیوت وجود دارد.
  • از پودر کردن قسمت های انتهایی و سرشاخه‌های کاکتوس می توان مسکالین را تهیه کرد.
  • کاکتوس‌های نوع اچینو دارای این ماده مخدر در مقادیر بیشتر و قوی‌تر هستند.
  • ساختار مسکالین مشابهت بیشتری با آمفتامین دارد.
  • بلعیدن مسکالین روش رایج برای استفاده آن است.

عوارض اعتیاد به مسکالین

پس از استفاده طولانی مدت و مرتب از مسکالین، آسیب‌ها و عوارض زیادی فرد را احاطه می‌کند. مسکالین با اثرگذاری سریع بر روی مغز، زمینه‌های ایجاد وابستگی و تغییرات تعادلی را در فرد ایجاد می‌کند. همین امر سبب می‌شود در دراز مدت آسیب‌های روحی و روانی زیادی به فرد وارد شود. از رایج‌ترین عوارض اعتیاد به مسکالین موارد زیر است:

  • بروز اختلالات ادراکی: از مهمترین آسیب‌های مسکالین بر روی افراد، بروز حالات و تصورات غیر حقیقی و خرافی در ذهن فرد است. افرادی که این ماده روان گردان را مصرف می‌کنند همواره نسبت به اطرافیان خود دارای دید منفی هستند و همه چیز را علیه خود می‌بینند. همچنین دیدن و شنیدن صدا ها و منظره‌های غیر واقعی نیز در این افراد به وفور دیده می‌شود.
  • نداشتن تمرکز: مسکالین می‌تواند روند و کارکرد طبیعی مغز را به صورت شدید و در حدود زیاد، تغییر دهد. همین امر سبب می‌شود تا فرد برای انجام کارهای ظریف تعادل و تمرکز کافی نداشته باشد. حتی در موارد گسترده‌تر به دلیل آسیب‌های بیشتری که به مغز وارد شده فرد توانمندی انجام امور روزمره و معمولی را نیز نخواهد داشت.
  • ازدیاد خطرآفرین فشار خون: بالا رفتن دمای بدن پس از مصرف مسکالین پدیده دیگری است که به دلیل فشار خون بالا و افزایش ضربان قلب ایجاد می‌شود. در اثر این رویداد، فرد خون بیشتری را در رگ‌ها به گردش در می‌آورد و قلب نیاز بیشتری به کارکردن پیدا می‌کند. در مدت زمان طولانی این امر می‌تواند منجر به سکته‌های قلبی و ایجاد فشار خون غیر طبیعی شود.
  • تخریب شخصیت: بسیاری از کسانی که مسکالین را مصرف می‌کنند همواره از نداشتن عزت نفس و توانمندی در گرفتن تصمیمات مهم رنج می‌برند. مسکالین می‌تواند فعالیت‌های مغزی را محدود کند و همین امر سبب می‌شود تا فرد در تصمیم گیری و انتخاب راه درست دچار اختلال شود.

طریقه مصرف مسکالین

مسکالین پودری است که از خشک شدن قسمت‌های فوقانی کاکتوس بدست می‌آید. متناسب با نوع کاکتوس و میزان برخورداری آن از موارد روانگردان و مست کننده، مسکالین می‌تواند تاثیرات متفاوتی داشته باشد. پودر سبز رنگ ناشی از خشک شدن قسمت‌های مختلف کاکتوس پس از فرآوری شدن، وارد کپسول‌های خوراکی می‌شود و به صورت بلعیدنی مورد مصرف قرار می‌گیرد. همچنین جویدن برخی از قسمت‌های کاکتوس، که نسبت به سایر اقسام آن دارای مواد روانگردان بیشتری می‌باشد، در بین برخی از افراد رایج است.

ترک اعتیاد به مسکالین

مطلب مرتبط: مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر 

مسکالین چطور اثر می کند؟

برای اثرگذاری مسکالین پس از مصرف، نیاز به سی الی شصت دقیقه زمان است. در این مدت موارد توهم زا از طریق روده بزرگ جذب خون می‌شود و اثرات روان گردانی آن تا ۱۰ ساعت فرد را درگیر خود می‌کند. با ورود مواد توهم زا به خون، هوشیاری و تمرکز فرد به شدت کاهش می‌یابد و فرد مصرف کننده قادر به کنترل رفتار و حرکات خود همانند شرایط عادی نخواهد بود. از دیگر مکانسیم‌های اثر گذاری مسکالین موارد زیر است:

  • پس از ورود مسکالین به خون، تعریق بیشتر می‌شود و فشار خون افزایش می‌یابد.
  • بروز دل درد‌های شدید تا خفیف پس از مصرف مسکالین به دلیل جذب این مواد از طریق روده بزرگ است.
  • پس از یک ساعت فرد حالات سرخوشی را تجربه می‌کند.
  • در نهایت با کاهش اثرات مسکالین، فرد شاهد سردرد های شدید و تهوع خواهد بود.

لزوم ترک اعتیاد به مسکالین

مسکالین تاثیرات منفی زیادی بر روی فرد و شرایط زندگی او می‌گذارد. در دراز مدت این ماده مخدر می‌تواند سبب ایجاد آسیب‌های بسیار شدید بر روی مغز افراد شود. لزوم ترک اعتیاد به مسکالین موضوعی است که مصرف کنندگان این ماده مخدر بیشتر از سایر افراد آن را درک می‌کنند. مسکالین سبب تغییر کلی زندگی فرد می‌شود. بروز افت‌های تحصیلی و یا از دست دادن شان و منزلت اجتماعی از جمله مهمترین مواردی است که ترک مسکالین را ضروری می‌کند. همچنین تغییر در ادراک و بروز مشکلات روانی نیز عامل مهم دیگری برای اقدام به ترک این ماده مخدر از سوی مصرف کنندگان و یا خانواده های آنان است.

روش های ترک اعتیاد به مسکالین

برای ترک اعتیاد به مسکالین معمولا روش‌های پیچیده و مراقبت های شدیدی نیاز نیست. این ماده روانگردان سبب ایجاد وابستگی‌های سطحی در فرد می شود و همین امر روند ترک مسکالین را به نسبت سایر موارد مخدر راحت تر و سریعتر می‌کند. برای ترک اعتیاد به مسکالین می‌بایست فرد تحت نظر یک متخصص روانشناس اقدام به انجام این کار کند تا علاوه بر رفع آسیب‌های جسمی ناشی از ترک، سلامت روح و روان او نیز در این مسیر مورد بررسی و مراقبت قرار گیرد. از جمله روش‌های ترک مسکالین موارد زیر است:

  • روش شناختی یا CBT: در این روش فرد با عوارض و آسیب‌هایی که در جریان مصرف این ماده روانگردان به او می رسد آشنا می‌شود و شناخت درستی از موقعیت و مسیر استفاده و ترک آن در او ایجاد می‌شود. روش شناختی ترک مسکالین فواید و تاثیرات بسیار زیادی برای افراد دارد و می‌توان گفت بیش از ۹۰ درصد مسیر ترک، در این روش تضمین می‌شود.
  • روش ترک مصرف: در این روش فرد به صورت شخصی و یا با شرکت در کمپ‌ها اقدام به ترک مصرف به صورت یکباره متناسب با وضعیت جسمانی و روحی خود می‌کند. پس از یک هفته وابستگی‌های بدنی به این ماده مخدر به شدت کاهش می‌یابد و فرد آن را ترک می‌کند.
  • ترک تدریجی: افرادی که وابستگی زیادی به این ماده مخدر دارند می‌بایست از روش تدریجی ترک این ماده استفاده کنند. با کاهش میزان مصرف و طولانی کردن زمان میان دو مصرف می‌توان به تدریج این ماده مخدر را ترک کرد.

ترک اعتیاد به مسکالین چقدر طول می کشد؟

مدت زمان ترک اعتیاد به ماده مخدر مسکالین به عوامل مختلفی وابسته است. در بسیاری از موارد افرادی که تجربه مصرف طولانی مدت و زیاد این ماده مخدر را دارند، فرایند ترک طولانی‌تری را نیز شاهد خواهند بود. درگیری بیشتر مغز به مسکالین سبب طولانی شدن فرآیند ترک آن می‌شود.

کسانی که مدت زیادی از مصرف مسکالین آن‌ها نمی‌گذرد، با استفاده از مشاوره‌های روانشناسان و متخصصان ترک، به سرعت و با کمترین میزان درد و عوارض می‌توانند آن را ترک کنند. فاکتورهای مهمی که در تعیین مدت زمان ترک مسکالین مد نظر قرار می گیرد موارد زیر است:

  • سن افراد
  • میزان مصرف
  • طول دوره مصرف
  • میزان برخورداری از سلامت جسمی
  • انگیزه و روحیه فرد برای ترک

ترک اعتیاد به مسکالین

علائم ترک مخدر مسکالین

هنگامی که فردی اقدام برای ترک اعتیاد به مسکالین می کند، پس از مدتی شاهد علائم و نشانه‌هایی در خود خواهد بود. این علائم و نشانه‌ها عمدتا پیرامون تغییرات ذهنی و فکری و روحیه ای است. در صورتی که فرد مدت زمان زیادی از این ماده استفاده کرده باشد، علائم ناشی از ترک در او بیشتر و شدیدتر مشاهده می شود. در زیر می توانید علائم ترک مخدر مسکالین را مشاهده فرمایید:

  • اختلالات خواب
  • تهوع و استفراغ
  • بی اشتهایی
  • کاهش سطح انرژی بدن
  • تحریک پذیری شدید
  • سردرد و سرگیجه
  • لرزش اندام ها

آسیب های ناشی از ترک ماده مسکالین

در برخی از افراد به دلیل وابستگی های شدیدی که به مصرف این ماده وجود دارد، در صورت بروز ترک ناگهانی و یکباره، برخی از عوارض و آسیب ها بروز پیدا می کنند. مغز این افراد به دلیل عادت به گرفتن مسکالین فرآیندهای تحریک پذیری خاصی را از خود ایجاد می کند که با قطع مصرف آن ممکن است تطابق پذیری مناسب با شرایط عادی ایجاد نشود و فرد دستخوش خطرات جانی قرار گیرد. در زیر می توانید آسیب های ناشی از ترک ناگهانی مسکالین را مشاهده فرمایید:

  • بروز واکنش های جسمی شدید
  • لرزش دست و اندام ها
  • تشدید مشکلات روحی و روانی
  • تشنج
  • استفراغ
  • تاکی کاردی

مقاومت در زمان ترک مخدر مسکالین

مسکالین ماده روان گردانی است که سبب تغییرات ذهنی و مغزی در افراد می شود. در مراتب استفاده از این روان گردان، فرد شاهد این موضوع است که پس از مدتی، تاثیرات اولیه این ماده کم تر از میزان مورد انتظار اوست. مقاومت به مصرف این ماده معمولا در ماه های دوم و سوم در فرد ایجاد می شود و فرد نیاز به مصرف بیشتر این ماده برای تجربه حالات سرخوشی مورد انتظار خود است. همچنین در زمان ترک این ماده نیز به دلیل باقی ماندن اثرات آن در بدن و در خون، مقاومت بیشتری برای ترک وجود دارد.

تاثیرات جسمی مسکالین معمولا پس از یک هفته از ترک، کاهش می یابند و در حدود دو هفته به کلی از بین می روند. اما مقاومت تاثیر این ماده در زمان ترک، بیشتر مربوط به تاثیرات مغزی است. مغز ممکن است تا سه ماه، نسبت به عدم دستیابی به این ماده واکنش های مختلفی از خود نشان دهد.

روش تشخیص مصرف مسکالین در افراد

مدت زمان ماندگاری مسکالین در بدن ارتباط مستقیمی با وضعیت جسمانی و برخورداری او از متابولیسم دارد. افرادی که دارای سیستم تغذیه ای مناسب در زمان ترک هستند، زودتر می توانند سم زدایی مسکالین را انجام دهند. داشتن بدن قوی تر و سالم تر شرط رهایی سریع از این ماده روانگردان است. اما پس از ترک تا سه روز می توان مسکالین را در ادرار تشخیص داد. همچنین در طی آزمایش های فولیکول مشاهده شده که تا سه ماه این ماده روانگردان در موی فرد باقی می ماند.

در این مقاله سعی کردیم تا شما عزیزان را با مسکالین و روش های ترک اعتیاد به مسکالین آشنا کنیم و پیرامون عوارض و آسیب های ناشی از مصرف آن اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم. در صورتی که پیرامون موارد فوق دچار ابهام و یا سوالی هستید و یا نیازمند به دریافت مشاوره های تخصصی در این زمینه هستید، می توانید با مشاوران ما در مرکز نوا مشاور تماس حاصل فرمایید. نوا مشاور پایگاه امن و اطلاع رسان دقیقی است که شما عزیزان را در دستیابی به سطح مطلوبی از سلامت جسمانی و روحی در فرآیند ترک اعتیاد به مواد مخدر و روانگردان ها حمایت و هدایت می کند.

برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره خانواده، افسردگی، زناشویی با نوا مشاور تماس بگیرید.

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

روش‌های ترک اعتیاد به مسکالین

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

آخرین مقالات

پیمایش به بالا
Call Now Buttonتماس با مرکز مشاوره