ترک هروئین؛ روش‌ها و مراحل ترک اعتیاد به هروئین

ترک هروئین

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

ترک هروئین؛ روش‌ها و مراحل ترک اعتیاد به هروئین

ترک هروئین یکی از فرآیندهایی است که لازم است به صورت دقیق و زیر نظر متخصصان انجام شود تا تضمین کامل برای ترک درست و بدون خطر و همچنین عدم بازگشت افراد به مصرف دوباره در این مسیر ایجاد شود. ترک ماده مخدر هروئین معمولا نیاز به داشتن اطلاعات کافی در مورد این ماده مخدر و مراحل سم زدایی آن دارد. هروئین یکی از مشتقات تریاک است که پس از یک بار مصرف، علائم وابستگی شدیدی در فرد ایجاد می کند.

به منظور آسان سازی مراحل و روند ترک هروئین مرکز مشاوره نوا مشاور با برخورداری از متخصصان و کارشناسان مجرب در حوزه اعتیاد، بهترین و تخصصی ترین خدمات مشاوره ترک اعتیاد به ماده مخدر هروئین را به شما عزیزان ارائه می دهد. نوا مشاور با ارائه روش های مدرن و تخصصی ترک ماده مخدر هروئین، به بهبودی جسمی و روانی شما کمک کرده و با شرکت دادن شما در جلسات مشاوره فردی و گروهی، ترکیب درمان های دارویی و روان درمانی، حمایت اجتماعی و راهنمایی در مدیریت استرس سبب تضمین ترک سالم و بدون بازگشت می شود. در ادامه مقاله با موضوعات زیر با ما همراه باشید تا ذهنیت شفاف تری از روند ترک هروئین کسب کنید.

چرا ترک هروئین مهم است؟

هروئین نوعی ماده مخدر است که از تریاک، گرفته می شود. روش های استفاده از هروئین متفاوت است و معمولا شامل تزریق، استنشاق پودر، استشمام بخار و یا کشیدن به صورت سیگار می شود. هروئین سبب ایجاد اعتیاد در فرد می شود و پس از مصرف علائمی نظیر حس لذت و آرامش را در فرد ایجاد می کند. وجود این احساسات موقتی است و با کاهش تاثیر آن سریعا تبدیل به دلهره، افسردگی و وابستگی می شود. هروئین یکی از عوامل اصلی مرگ و میر، بیماری و بروز جرم و جنایت در جامعه است.

اعتیاد به هروئین یا اختلال استفاده از افیون یک اختلال است که شامل تغییرات در مغز و رفتار به دلیل مصرف هروئین است. افراد معتاد به هروئین نمی توانند از مصرف آن دست بکشند، حتی با وجود پیامدهای منفی یا تلاش های مکرر برای توقف. اعتیاد به هروئین ممکن است با مصرف داروهای دردناک قانونی شروع شود که پس از یک عمل جراحی یا آسیب دیدگی دیگر تجویز می شوند. این داروها نیز به همان روش هروئین بر روی مغز عمل می کنند. اگر فرد معتاد به این داروها نتواند آن ها را تهیه کند، ممکن است به سمت هروئین گرایش پیدا کند.

انواع روش های ترک هروئین

روش های مختلفی برای ترک اعتیاد به هروئین از سوی متخصصان به افراد ارائه می شود. اما به طور کلی بهترین روش  درمان اعتیاد به هروئین شامل مجموعه ای از رویکردها و تکنیک های مرتبط با مشاوره و درمان اعتیاد است که با همکاری متخصصان و تیم درمانی، به فرد کمک می کنند تا از وابستگی به هروئین رهایی یابد. استفاده از چند روش ترکیبی به همراه برخورداری از خدمات روانشناختی سبب ایجاد سهولت و سرعت در فرآیند ترک اعتیاد به هروئین می شود. همچنین ممکن است متخصصان متناسب با نوع توانمندی جسمی و روحی هر فرد، روش خاصی را برای عدم مصرف دائمی هروئین معرفی کنند. بهترین روش های درمان اعتیاد به هروئین شامل موارد زیر است:

  • ترک هروئین با درمان دارویی: استفاده از داروهای کمکی می تواند علائم جانبی و وابستگی به هروئین را کاهش دهد و روند ترک را آسان تر کند. آسیب ها و عوارض ناشی از قطع مصرف هروئین با در نظر گرفتن درمان دارویی می تواند بسیار محدود شود. درمان داروئی یک روش علمی و مؤثر برای درمان اعتیاد به هروئین است که با استفاده از داروهای خاص، عملکرد مغز و رفتار فرد را بهبود می بخشد. درمان داروئی باعث کاهش تقاضای نیاز به مصرف دوباره ماده مخدر، محدود کردن بروز بیماری های عفونی پس از ترک و پیشگیری از بروز بیماری های روحی برای فرد می شود. درمان داروئی شامل استفاده از بوپرنورفین، نالترکسون، یا متادون است.
  • ترک هروئین به صورت تدریجی: در این روش فرد اقدام به کاهش میزان مصرف در هر وعده و طولانی کردن زمان میان دو وعده مصرف می کند. همچنین استفاده از داروهای کاهنده حساسیت نسبت به مصرف دوباره هروئین مثل متادون یا بوپرنورفین نیز در نظر گرفته می شود.
  • ترک حمایتی هروئین با روش روانشناختی: روش ترک هروئین با استفاده از درمان های روان شناختی و روان درمانی با کمک متخصصان و مشاوران ترک اعتیاد انجام شده و منجر به ایجاد رفتارهای عاقلانه و گسترش حمایت های اجتماعی، روانی و روحی از فرد درگیر به اعتیاد به هروئین می شود.
  • بستری برای ترک اعتیاد به هروئین: روش دیگری که برای رهایی از مصرف هروئین وجود دارد، بستری در مراکز ترک اعتیاد تحت نظر تیم درمانی است. این مراکز معمولاً فضای مناسبی را برای ترک ایمن و کمک به فرد در روند بازسازی جسمی و روانی فراهم می کند.

ترک هروئین

در نوا مشاور بخوانید: ترک هروئین در خانه 

پارامترهای موثر برای ترک تضمینی هروئین

ترک هروئین نیازمند صبر و پشتکار است و نیاز به مدت زمان طولانی دارد. به همین دلیل، مهم است که نکات و پارامترهای مهم در این زمان را که از سوی متخصصان و مشاوران و با حمایت خانواده و محیط اطراف انجام می شود آموخت تا با موفقیت و با سرعت و سهولت بیشتری از اعتیاد به هروئین رهایی یافت. از جمله مهمترین پارامترهای ترک تضمینی هروئین موارد زیر است:

  • مشاوره روان شناختی: مشاوره فردی یا گروهی با متخصصان حوزه اعتیاد می تواند به فرد کمک کند تا روند ترک هروئین را بهتر مدیریت کند و مهارتهای موثری برای مقابله با مصرف دوباره پس از ترک را آموخته و اجرا کند.
  • مداخله های اجتماعی: حمایت اطرافیان که معمولا شامل خانواده و افراد نزدیک و دوستان می شود، می تواند در ترک هروئین و حفظ تعهد به درمان مؤثر باشد.
  • مدیریت استرس: یادگیری روش های مدیریت استرس و اضطراب می تواند از بازگشت به مصرف هروئین جلوگیری کند و فرد را برای مواجهه با موقعیت های سخت و وسوسه انگیز آماده سازد.
  • برنامه های تنظیم زندگی: بهبود سبک زندگی، تغذیه مناسب، فعالیت های بدنی و اجتناب از محیط های ترغیب کننده به مصرف هروئین می تواند روند ترک را تسهیل کند.

مراحل ترک اعتیاد به هروئین

مراحل ترک اعتیاد به هروئین بستگی مستقیمی به ویژگی های هر فرد و میزان مصرف هروئین در او دارد. این مراحل ممکن است برای هر فرد متفاوت باشند و زمانبندی آن ها نیز متغیر باشد. با این حال، به طور کلی، مراحل ترک اعتیاد به هروئین عبارتند از:

  • قطع مصرف هروئین: این مرحله اولین اقدام برای ترک هروئین است و شامل قطع مصرف و یا کاهش میزان مصرف ماده مخدر هروئین می شود.
  • فاز اولیه ترک: این فاز به طور معمول 6 تا 12 ساعت پس از قطع مصرف هروئین شروع می شود. در این مرحله، علائم ناخوشایندی مانند آبریزش بینی، عطسه، تعریق، درد عضلانی و اضطراب ظاهر می شود.
  • فاز دوم ترک: این مرحله معمولاً بین 1 تا 3 روز پس از قطع مصرف هروئین آغاز می شود. در این مرحله، علائم ترک شدید تر شده و شامل تهوع، استفراغ، اسهال، خواب غیرعادی، تب، اضطراب شدید و عدم توانایی در تمرکز است.
  • فاز ترک کاهشی: این مرحله معمولاً بین 4 تا 7 روز پس از قطع مصرف هروئین است و در آن علائم ترک کمتر شده و فرد معتاد ممکن است احساس بهتری در این مرحله داشته باشد.
  • فاز بازسازی و بهبودی: این مرحله بعد از چند هفته از قطع مصرف هروئین آغاز می شود. در این مرحله، بدن فرد به مرور زمان به وضعیت عادی بازمی گردد و علائم ترک کاملاً کاهش می یابند.

ترک هروئین

شایع ترین علائم ترک هروئین

ترک همواره با علائم و نشانه های مختلفی همراه است. بروز مشکلات روحی و جسمی در جریان ترک این ماده مخدر، در هر فرد با شدت و نوع متفاوتی ظاهر می شود. از شایع ترین علائم ترک هروئین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بروز حالات روحی نامناسب مانند افسردگی شدید، اضطراب، عصبانیت و تحمل نداشتن
  • بروز مشکلات خواب مانند بی خوابی، خواب غیرعادی و تعداد ساعات خواب کمتر از حد معمول
  • احساس خستگی و کمبود انرژی، ناتوانی و افت توانایی جسمی
  • بروز درد در عضله ها و تورم در عضلات، درد استخوان ها و احساس ورم
  • بروز اختلالات گوارشی مانند تهوع، استفراغ، اسهال یا یبوست
  • افزایش ترشحات بینی و بروز عطسه و خلط بینی
  • مشکلات پوستی مانند پوست خشک و بی رنگ، پوست پررنگ و تعریق شدید
  • احساس نیاز به مصرف دوباره هروئین در طول روز

در این مقاله سعی کردیم تا شما عزیزان را با جوانب ترک هروئین آشنا کنیم و پیرامون انواع روش های ترک این ماده مخدر به همراه علائم ناشی از عدم مصرف، اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید و یا تمایل دارید تحت نظر متخصصان و مشاوران ما در مرکز نوا مشاور اقدام به ترک این ماده مخدر کنید می توانید با شماره های درج شده تماس حاصل فرمایید. نوا مشاور پایگاه امن و اطلاع رسان دقیقی است که شما را در بازیابی سلامتی و توانمندی خود پس از ترک انواع مخدر حمایت کرده و بهترین و سریعترین روش های ترک مواد مخدر را به شما معرفی می کند.

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

ترک هروئین؛ روش‌ها و مراحل ترک اعتیاد به هروئین

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

1 دیدگاه دربارهٔ «ترک هروئین؛ روش‌ها و مراحل ترک اعتیاد به هروئین»

  1. باسلام خدمت کارشناسان محترم نوا مشاور
    من چند مدتی است که تغییراتی در رفتار پسرم از جمله بی قراری و بی خوابی در روز و شب
    و قرمز شدن چشم ها و میل زیاد به مصرف تلکل مشاهده میکنم
    اگه بتونید در این‌ مورد راهنمایی و جهت درمان احتمالی و مشاوره روانشناسی در صورت لزوم مداوای ایشان خانوادهای را از مشکل برهانید کمال تشکر را خواهم داشت
    و‌همچنین تشکر ویژه از شما برای اینکه فرد الوده ای را به جامعه برگردانید
    خدمت بزرگی و انسانیت خوبی در حق بشریت کردید 🙏🏻

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

آخرین مقالات

پیمایش به بالا
Call Now Buttonتماس با مرکز مشاوره