آیا ممکن است با یکبار مصرف مواد معتاد شد؟

آیا امکان اعتیاد با یکبار مصرف مواد وجود دارد؟

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

آیا ممکن است با یکبار مصرف مواد معتاد شد؟

اعتیاد با یک بار مصرف مواد حقیقت تلخی است که در کمین افراد ناآگاه است. یکی از پاسخ‌های رایجی که می توان به سوال آیا مصرف یک بار مواد، اعتیاد آور است؟ داد این است که موادمخدر به دلیل وابستگی‌های جسمی و روحی که برای فرد ایجاد می‌کند سبب گرایش و درگیر شدن فرد می شود بطوریکه رهایی از عوارض اعتیاد به موادمخدر به یک رویا بدل می شود و با گذشت زمان بیشتر در اعتیاد خود غرق می شود. 

در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با جوانب اعتیاد با یک بار مصرف مواد و چگونگی انجام آن آشنا کنیم و پیرامون دلایل ایجاد وابستگی، نوع و شدت آن ها اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم.

معرفی مواد مخدر و بروز اعتیاد

مواد مخدر روانگردان‌هایی هستند که سبب تغییر حالات روحی و جسمی در فرد پس از استفاده می شوند. متناسب با نوع ماده مخدر و میزان مصرف هر فرد، تاثیرات این مواد متفاوت است. برخی از مواد مخدر به دلیل داشتن ماهیت سنتی، دارای عوارض کمتری به نسبت مواد مخدر صنعتی هستند؛همچنین میزان تاثیر گذاری آنان بر روی گیرنده‌های عصبی مغز نیز می تواند به دلیل خلوص و یا ترکیب آنان با موادشیمیایی از قبیل مرفین‌ها و مسکن‌ها متفاوت باشد. در زیر می توانید دیگر ویژگی های مواد مخدر و نشانه های بروز اعتیاد در افراد را بواسطه مصرف آنان مشاهده فرمایید:

  • تاثیرات روحی برخی از مواد مخدر به نسبت آسیب های جسمی بیشتر و شدیدتر است.
  • به دلیل وجود مواد روان گردان در مواد مخدر، ایجاد وابستگی به مصرف دوباره آن رخ می دهد.
  • قطع مصرف مواد مخدر می تواند سبب پریشانی و درد های جسمی در افراد شود.
  • با مصرف مواد مخدر تغییرات جسمی و بیماری های زیادی برای فرد به دلیل بر هم خوردن نظم طبیعی مغز و اندام ها ایجاد می شود.

اعتیاد به موادمخدر می تواند از یک هیجان کوچک و تست یکبار مواد حاصل شود.

دلیل بروز اعتیاد با یک بار مصرف مواد

میزان اعتیاد آوری موادمخدر به نسبت نوع هر ماده متفاوت است. برخی از مواد مخدر با یک بار مصرف کردن سریعا فرد را دستخوش وابستگی های شدید قرار می دهند. این مواد عمدتا دارای عناصری هستند که تاثیرات مستقیم بر روی گیرنده های عصبی مغز می گذارند و سبب افزایش میزان سروتونین در بدن فرد می شوند. با کاهش تاثیر گذاری مواد مخدر مصرف شده، سروتونین به تدریج کم می شود و همین امر سبب گرایش فرد برای جایگزین کردن شادی با استرس ناشی از اتمام تاثیر ماده مخدر می شود. از دیگر دلایل بروز اعتیاد با یک بار مصرف مواد موارد زیر است:

  • تاثیرات شدید مواد مخدری همچون هروئین و کوکائین و مورفین های شیمیایی سبب وابستگی و اعتیاد شدید افراد به این مواد می شوند.
  • قرار گرفتن در محیط نامناسب و نا امن می تواند فرد را مستعد استفاده و مصرف متوالی در یک بازه زمانی کوتاه و بروز اعتیاد در آن کند.
  • تصورات غلط پیرامون عدم اعتیاد آوری برخی از مواد مخدر جدید و صنعتی سبب وابستگی سریع پس از مصرف افراد می شود.
  • سرخوشی و شادی پس از مصرف در افراد سبب وابستگی های شدید به تجربه دوباره و دائمی مواد مصرف این روانگردان ها می شود.

در بلاگ نوا مشاور بخوانید: روش‌های ترک اعتیاد به مواد مخدر چیست؟

پاسخ به سوال آیا مصرف یک بار مواد اعتیاد آور است؟

در پاسخ به این سوال بهتر است روند تاثیرگذاری مواد مخدر از زمان مصرف بر روی جسم و ذهن را مورد بررسی قرار دهیم تا به درک شفافی از این موضوع برسیم. به طور کلی با ورود مواد مخدر به بدن که عمدتا از طریق دخانی،تزریقی و خوراکی است، مراحل زیر در بدن فرد ایجاد می شود:

  • گیرنده های عصبی مغز با دریافت پیام ترشح دوپامین و سروتونین، اقدام به ترشح بیش تر و غیر منطقی تر این مواد در بدن می کنند.
  • سرخوشی های شدید متناسب با نوع ماده مخدر مصرف شده در فرد ایجاد می شود.
  • سروتونین و دوپامین به مدت زمان مشخصی بر اساس ویژگی های ماده مخدر در بدن می مانند.
  • پس از کاهش تاثیر گذاری مواد مخدر بر روی گیرنده های عصبی، ترشح سروتونین و دوپامین کنترل و محدود می شود.
  • با کاهش این دو هورمون در بدن، درد ها و استرس ها مجددا باز می گردند.
  • فرد برای تجربه دوباره شادی اقدام به مصرف مجدد مواد مخدر و سرکوب گری گیرنده های انتقال دهنده حالات روحی و دردهای جسمی می کند.
  • کاهش اثر مواد مخدر با زیاد کردن میزان مصرف و کاهش فواصل زمانی سبب وابستگی بیشتر و شدید تر می شود.
  • اعتیاد در فرد بواسطه وابستگی به ماده مخدر برای تجربه شادی و کاهش درد ایجاد می شود.

شرایط اعتیاد با یکبار مصرف مواد مخدر

همانطور که در قسمت قبل نیز به آن اشاره کردیم، تاثیرات شدید برخی از مواد مخدر و میزان مصرف بیشتر از حد نرمال و منطقی آن سبب می شود تا اعتیاد در همان بار اول ایجاد شود. بسیاری از کسانی که پس از یکبار استفاده از مواد مخدر به آن وابستگی شدید پیدا کرده اند معمولا پس از یک برهه سخت از زندگی، ساعاتی مملو از شادی و آرامش را بواسطه مصرف مواد مخدر تجربه کرده اند و فارغ از آسیب ها و عوارض بسیار خطرناک آن، تمایل به تجربه دائمی و فرار از موقعیت های نامطلوب کنونی با مصرف این مواد مخدر داشته باشند.

پس عدم برخورداری از آرامش و شادی از راه‌های درست و عدم پیروی از سبک زندگی مطلوب و سالم می تواند زمینه های ایجاد مصرف مواد مخدر را در فرد برای رسیدن به شادی ایجاد کند و ماندگاری فرد در این شرایط نامطلوب، سبب وابستگی دائمی او به مصرف مواد مخدر می شود.

دلایل ایجاد اعتیاد در افراد

عوامل و علل زیادی می توانند سبب وابستگی فرد به مصرف مواد مخدر و گرفتار شدن در دام اعتیاد شود. تا زمانی که این علل و عوامل بر طرف نشوند، زمینه های مصرف دوباره در فرد وجود خواهند داشت. از جمله شرایط اعتیاد با یکبار مصرف مواد مخدر موارد زیر است:

  • مشکلات روحی و روانی
  • درد های جسمی
  • نداشتن اطلاعات کافی پیرامون مواد مخدر
  • نظریات خرافی پیرامون عدم وابستگی به مواد مخدر با یکبار استفاده
  • شکست ها و عدم رسیدن به موفقیت ها
  • از دست دادن عزیزان
  • نواقص جسمانی

برای رهایی از دام اعتیاد مشاوره ترک اعتیاد می تواند بسیار موثر باشد حضور و راهنمایی فردی آگاه، باتجربه که بدون هرگونه قضاوت شما را در تصمیم به ترک یاری کند گام موثری در رهایی از اعتیاد است. چنانچه در دام اعتیاد گرفتارید و به دنبال راهی برای ترک هستید بهتر است با مشاوران مرکز نوا مشاور تماس بگیرید. مشاوران ما در تمام ساعات شبانه روز همراه شما هستند.

  • آیا امکان اعتیاد به مواد مخدر تنها در یک بار استفاده از آن وجود دارد؟
  • چه عواملی زمینه ساز اعتیاد به مواد مخدر هستند؟
  • دلایل بروز اعتیاد با یکبار مصرف مواد چیست؟

برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره خانواده، افسردگی، زناشویی با نوا مشاور تماس بگیرید.

 

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

آیا ممکن است با یکبار مصرف مواد معتاد شد؟

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

2 دیدگاه دربارهٔ «آیا ممکن است با یکبار مصرف مواد معتاد شد؟»

  1. عرض سلام و خسته نباشید شاید به نظر ساده بیاد من حدود یک سال هست آخر هفته ها تفریحی استامینوفن کدئین دو برگ استفاده میکنم اوایل هیچ علایم در طول هفته به من دست نمی‌داد از شروع سال جدید صبح ها موقع بیدار شدن بیقرار وبا تپش قلب هستم به غیر از همین آخر هفته ها و شنبه اشتها ندارم همش احساس اظطراب و ترس دارم می‌خوام از این هفته این کار رو دیگه ادامه ندم از طرفی نگران اینکه اگر ادامه بدم کل هفته زجر میکشم از طرفی هم نگران اینکه نکنه احساس کسب سر خوشی منو باز به سمت خودش بکشه و حس شرطی شدن و روانی که پیدا کردم از ذهنم پاک نشه به نظر شما چقدر طول می‌کشه بهبود پیدا کنم از از بین نرفتن میل روانی خیلی میترسم آیا درست میشه

    1. علی داداش اولا اصلا ترس به خودت راه نده مشکلی که داری زیاد بزرگ نیس ولی ادامه بدی صددرصد بز گتر خواهد شد جون اعتیاد یک بیماری پیش رونده هست برادر تنها راه ترک اعتیاد شرکت در جلسات انجمن معتادان گمنام هست از فردا در جلسه حضور داشته باش داداش موضوع مرگ و زندگیه جلسات در همه شهر ها وجود دارد حتما حتما جدی باش براد ر اگر پیشنهادم را جدی نگیری دیر یا زود یک هروئینی گارتن خواب خواهی شد بدون شک حقیقت تلخه ولی واقعیت همینه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

آخرین مقالات

پیمایش به بالا
Call Now Buttonتماس با مرکز مشاوره