مشاوره قبل از ازدواج

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

مشاوره قبل از ازدواج

مشاوره قبل از ازدواج

با بهترین متخصصان و مشاورین

۰۲۱-۶۶۰۸۱۲۰۰

زندگی زناشویی موفق، شاد و پر انرژی، مرهون عوامل و مسائل زیادی است. یکی از مهم ترین و موثرترین اقدامات جهت کسب این موفقیت، شرکت در جلسات مشاوره قبل از ازدواج است. اهمیت مشاوره ازدواج تلفنی، حضوری و حتی آنلاین، در طول زندگی زناشویی و رویارویی با مسائل و مشکلات آن، مشخص می شود.

شاید تصور می کنید قدیمی تر ها بدون استفاده از علم روانشناسی و حضور در جلسات مشاوره، زندگی های بادوام تری داشته اند. همینطور است! اما آیا واقعا می توان زندگی امروزی را با زندگی پدربزرگ و مادربزرگ ها مقایسه کرد؟ اگر فکر می کنید مشاوره قبل از ازدواج یک پدیده نو ظهور است و نمی تواند تاثیر به سزایی در زندگی زناشویی بگذارد، توصیه می کنیم تا پایان مقاله، با ما همراه باشید.

ضرورت مشاوره پیش از ازدواج

وظایف و فعالیت های مشاور در طول جلسات

فاکتورهای انتخاب یک مشاور حرفه‌ای و متخصص

سوالات مطرح شده در جلسه مشاوره

مزایای مشاوره ازدواج تلفنی

تست روانشناسی ازدواج

آیا مراجعه به مشاور به تنهایی ممکن است؟

جمع بندی

 

چرا مشاوره قبل از ازدواج؟

مسلم است که دوران کوتاه پیش از ازدواج، برای شناخت زوجین از یکدیگر کوتاه است. این دوران، برای اغلب زوجین توام با عشق و هیجان سپری می شود. از این رو زمانی که شما می بایست به شناخت درستی از یکدیگر برسید، با احساسات هیجانی و غیر منطقی روبرو می شوید. همین عامل موجب می شود تا برخی مسائل ریز و درشت، برخی اختلافات فرهنگی و حتی شخصیتی را نادیده بگیرید.

در نتیجه طبیعی است که شما نمی توانید به یک شناخت درست و اصولی از نامزدتان برسید. اما زمانی که مشاور، زوجین را با تست های روانشناسی و شخصیتی مختلف آزمایش می کند، می تواند به چکیده ای مناسب از اطلاعات فردی شخص برسد. همچنین یک مشاور مجرب می تواند صحت شناخت و باورهای شما را بررسی کند. اینکه چقدر اطلاعات و درک شما از طرف مقابل درست بوده و چه میزان از آن نیاز به اصلاح دارد.

به طور قطع، مشورت با یک مشاور و روانشناس، می تواند به خلق یک زندگی با دوام و پایدار، کمک شایانی می کند. همچنین علم روانشناسی به شما کمک می کند میزان تفاهم و سازگاریتان را بسنجید. تا بفهمید دقیقا با چه انسانی روبرو هستید و در آینده با چه مشکلاتی روبرو می شوید. از این رو شبیه به یک واکسن عمل می کند. واکسنی برای پیشگیری از طلاق!

مشاوره ازدواج تلفنی و یا حضوری چگونه کمکتان می کند؟

در دنیای امروز، روابط، مسائل و مشکلات آنقدر پیچیده و گنگ هستند که بدون شک بدون انجام مداخلات علمی، نمی توان آن ها را رفع نمود. تا دیروز اگر زوجین بر اثر فقر، حفظ آبرو و یا وابستگی های اجتماعی و اقتصادی، بر مشکلات زناشویی خود سرپوش می گذاشتند، اما امروزه به شکل متفاوتی عمل می کنند.

زوج جوان تحمل سختی ها را ندارند و همانطور که شتاب زده در مسیر ازدواج قدم گذاشته اند، مسیر طلاق را نیز طی می کنند. در ابتدا بهتر است با مزایای حضور در جلسات مشاوره قبل از ازدواج، آشنا شوید.

1. بدون دخالت راهنمایی می‌کند

اساسا یک مشاور و روانشناس، به عنوان نگاه سوم به رابطه شما می نگرد. بنابراین بدون اینکه احساساتی شود و یا شما را قضاوت کند، پیش بینی خود را نسبت به ازدواج شما بیان می کند. در نهایت این شما هستید که تصمیم می گیرید.

او هیچوقت حکم نمی کند که شما ازدواج کنید و یا خیر. بلکه دشواری های مسیر ازدواج را برایتان بازگو می کند و نقاط ضعف و قوت شخصیتی شما را بیان می کند. و در آخر شما را برای تصمیم گیری تنها می گذارد. این تمام آن چیزی است که در طول جلسات مشاوره رخ می دهد.

2. به شما مهارت می آموزد

شما طی جلسات مشاوره قبل از ازدواج تلفنی و یا حضوری، یاد می گیرید که چگونه نقاط قوت خود را تقویت و نقاط ضعفی که باعث تخریب زندگی زناشویی می شود را کنار بگذارید. مهارت آموزی، مهم ترین بخش یک جلسه مشاوره پیش از ازدواج است. حتی اگر آشنایی شما با نامزدتان به ازدواج ختم نشود، جلسات مشاوره قبل از ازدواج، عیب و ایراد شما را رو می کند. از این رو نسبت به خودتان و موضوع ازدواج، دیدگاه واقع بینانه تری پیدا می کنید.

3. می فهمید از ازدواج چه می خواهید

اینکه بدانید هدف و انتظار شما از ازدواج چیست، بسیار حائز اهمیت است. بیان این توقعات و خواسته ها در جلسات مشاوره قبل از ازدواج، به طور ویژه ای می تواند موجب شناخت زوجین از یکدیگر می شود. مثلا خوب است درباره میزان صمیمت جنسی خود صحبت کنید و یا درباره انجام کارها در خانه و بیرون از آن، به یک دیدگاه مشترک برسید.

4. در مورد مسائل مالی، تصمیم می گیرد

اساسا یکی از دلایل شکست ازدواج، همین مسئله پول و مادیات است. برای مثال فردی را تصور کنید که میزان توقعات مالی او بالاست و بدون اینکه نسبت به منابع مالی همسر خود اطلاعات درستی داشته باشد، با او ازدواج می کند. طبیعی است که این موضوع می تواند زمینه اختلافات زناشویی را فراهم آورد. همچنین نحوه خرج کردن پول و یا عادت های پس انداز، می تواند در زندگی زناشویی، تاثیر بسزایی داشته باشد.

همواره به خاطر داشته باشید که این مسئله به قدری مهم است که حتی اگر دسترسی به مشاوران ازدواج  حضوری نداشته باشید، می بایست آن را در طول چند جلسه مشاوره ازدواج تلفنی، رفع کنید. پس سرسری با آن برخورد نکنید.

5. تعارض های احتمالی و تکنیک حل آنان را یاد می گیرید

هیچ انسانی کامل نیست. حتی می توان گفت هیچ انسانی نسبت به خود شناخت کاملی ندارد. از این رو اگر تصور می کند از سیر تا پیاز زندگی و خلقیات نامزدتان را می دانید و او را یک همسر ایده آل و همه چیز تمام می پندارید، باید بدانید که سخت در اشتباهید!

در این زمینه تست های روانشناسی به کمکتان می آید. کافیست آن را امتحان کنید و ببینید چقدر نامزدتان با آنچه که فکر می کردید فاصله دارد. با این وجود متوجه می شوید که به چه میزان احتمال تعارض و جنگ بینتان وجود دارد.

در کنار این، مشاوره ازدواج آنلاین، تلفنی و یا حضوری، نحوه مواجه شدن با مشکلات را نیز به شما یاد می دهند. هیچ  زندگی مشترکی از خطر اختلافات، مشاجرات و یا تعارضات در امان نیست. از این رو بهتر است قبل از وقوع آنان، مدیریت بحران را یاد گرفته تا مشکلات را گسترده تر نکنید.

ویژگی های یک مشاور ازدواج خوب

در دنیای امروز، روابط، مسائل و مشکلات آنقدر پیچیده و گنگ هستند که بدون شک بدون انجام مداخلات علمی، نمی توان آن ها را رفع نمود. تا دیروز اگر زوجین بر اثر فقر، حفظ آبرو و یا وابستگی های اجتماعی و اقتصادی، بر مشکلات زناشویی خود سرپوش می گذاشتند، اما امروزه به شکل متفاوتی عمل می کنند.

زوج جوان تحمل سختی ها را ندارند و همانطور که شتاب زده در مسیر ازدواج قدم گذاشته اند، مسیر طلاق را نیز طی می کنند. در ابتدا بهتر است با مزایای حضور در جلسات مشاوره قبل از ازدواج، آشنا شوید.

1. آن ها دارای تحصیلات مرتبط هستند

همواره دقت داشته باشید مشاور انتخابی شما، تحصیلات مرتبطی با این موضوع داشته باشد. مشاورینی که تحصیلات روانشناسی را به صورت آکادمیک فرا آموخته اند و آموزش های لازم را در این خصوص دیده اند، گزینه بهتری برای انتخاب هستند.

2. شنونده های خوبی هستند

یک مشاور حاذق و کار بلد، شنونده خوبی است. او به خوبی به حرف های شما گوش می دهد و پیش از این که اقدام به راهنمایی کند، از ریز جزئیات مطلع می شود.

3. نصیحت نمی کند

شما برای شنیدن پند و نصیحت به مشاوره قبل از ازدواج مراجعه نمی کنید. از این رو او نیز به جای نصیحت کردن، با انجام تست های روانشناسی، نکات مهم شخصیتی زوجین را اعلام می کند. تا بتوانید تصمیم بهتری نسبت به انتخاب خود بگیرید.

4. با شما همراهی می کنید.

در تعامل با یک مشاوره خوب، احساس می کنید در حال قدم زدن با دوست صمیمی خود هستید. او فضا را طوری طراحی می کند که شما بدون ترس از قضاوت، صحبت کنید و در نهایت تصمیم خود را بگیرید.

5. هیچگاه به جای شما تصمیم نمی گیرید.

مشاورین خوب، هیچگاه خوب و بد را برای شما دیکته نمی کنند. او تمام آنچه که از شخصیت و روحیات شما و نامزدتان درک می کند را ابلاغ می کند. اما تصمیم گیرنده نهایی شما خواهید بود. او این فرصت را به شما می دهد و هیچگاه به شما نمی گوید ازدواج بکنید و یا نکنید!

به چه سؤالاتی باید پاسخ دهم؟

اساسا یک منطق و فرضیه خاص بر پرسشنامه های مشاوره قبل از ازدواج حاکم است. مشاور در نظر دارد نقاط ضعف و قوت شخصیتی زوجین را با برخی سوالات محک بزند و بر همین اساس میزان تفاهم و اشتراک آنان را تخمین بزند.

درباره نحوه برقراری رابطه از شما پرسیده می شود.

انسان ها در نحوه برقراری ارتباط با یکدیگر متفاوت عمل می کنند. برخی در اصطلاح سریع جوش می خورند و برخی دیگر دیرجوشند. بهتر است بدانید شریک زندگی شما در برقراری ارتباط چگونه عمل می کند. در این خصوص سوالاتی از این قبیل می توانند تعیین کننده باشند.

  • آیا تاکنون برای برقراری ارتباط زمان کافی داشته اید؟
  • آیا علایق مشترک یکدیگر را کشف کرده اید؟
  • در مسائل اعتقادی و ارزشی تفاهم دارید؟

اختلافات زناشویی را چگونه مدیریت خواهید کرد؟

توانایی حل مسائل و مشکلات می بایست در طول جلسات مشاوره ازدواج تلفنی و یا حضوری سنجیده شوید. افرادی که مشکلات را با روش های مخربی همچون تهدید کردن، داد زدن و یا قهر کردن حل می کنند، در این زمان شناخته می شوند.

1. میزان توجه زوجین به مسائل مالی پرسیده می شود.

در این زمینه مشاور، میزان اهمیت پول و مادیات را می سنجد. در مواردی که زوجین نسبت به یکدیگر اختلاف مالی و طبقاتی دارند، میزان اهمیت موضوع مشخص می شود. خصوصیاتی نظیر خساست و ولخرجی نیز جواب به اینگونه پرسش ها، کشف می شوند.

2. توقع و حساسیت زوجین نسبت به مسائل جنسی چگونه است؟

لازم است بدانید که همسر آینده شما نسبت به مسائل جنسی روشن فکر است و یا از پرداخت به آنان ابا دارد. مشاور با پرسش چند سوال، می فهمد که آیا زوجین می توانند احساسات جنسی خود را بیان کنند یا خیر؟ حتی طبع جنسی و رویکرد آنان نسبت به مسائل جنسی نیز مشخص می شود.

3. حد و حدود ارتباط با خانواده و دوستان مشخص می شود.

در طول جلسات مشاوره قبل از ازدواج، می توان افراد رفیق باز و غیر مستقل را شناخت. لازم است مشخص شود فرد پس از آغاز زندگی مشترک، به کدام طرف تمایل دارد. دوستان و یا همسرش؟

4. درباره مسائل مذهبی و عقیدتی باید پاسخگو باشید.

دیدگاه زوجین نسبت به مسائل مذهبی، به طور موثری می تواند زندگی زناشویی را تحت شعاع قرار دهد. از این رو لازم است که طرفین نسبت به اینگونه مسائل اشتراک لازم را داشته باشند. باید مشخص شود که:

  • آیا طرفین مناسک مذهبی را انجام می‌دهند؟
  • آیا موافقید کودکانتان را با تربیت های مذهبی بزرگ کنید؟
  • آیا نسبت به عقاید مذهبی یکدیگر حساسید؟

در آخر، مشاور سعی می کند مسائل کوچک عاطفی و برنامه ریزی هایی نظیر زمان بچه دار شدن و تعداد آنان را مشخص کند. پاسخ به این قبیل سوالات، به طور موثری مسیر انتخاب همسر را برای شما هموار می کند.

مشاوره قبل از ازدواج تلفنی چه مزیتی دارد؟

واضح است! زمانی که دسترسی به یک مشاوره مجرب نداشته باشید، جلسات مشاوره تلفنی، می تواند کارساز باشید.

همچنین در حالتی که فرصت و وقت کافی برای شرکت در جلسات مشاوره را نداشته باشید، مشاوره ازدواج آنلاین و یا تلفنی می توانند شما را یاری کنید.

فراموش نکنید هیچ بهانه ای، مانند تداخل ساعت کاری و جلسات مشاوره و یا مشکلات مربوط به رفت و آمد، نباید شما را از شرکت در جلسات مشاوره پیش از ازدواج منصرف کند.
چرا که تنها با یک تماس در طول روز می توانید با یک مشاوره ازدواج تلفنی ارتباط بگیرید و راهنمایی های لازم را بدون کم و کسری دریافت کنید.

تست روانشناسی ازدواج

تست و سوالاتی که مشاوران در طول جلسات مشاوره قبل از ازدواج از شما می پرسند، متفاوت است. اما در یک نگاه کلی می توان گفت این تست ها شامل 5 مرحله است. سه مرحله اول اغلب جنبه شخصیت شناسی دارند. به همین خاطر هر فردی می تواند فارغ از اینکه در پروسه ازدواج باشد، با انجام این سه مرحله، به یک شناخت کلی از شخصیت خود برسد. ابتلا به امراض روانی و اختلالات شخصیتی در این سه تست مشخص می شود و می تواند از بسیاری از مشکلات روحی و روانی پرده بردارد.

در ادامه و طی دو مرحله، واکنش فرد نسبت به ابعاد مختلف زندگی سنجیده می شود. در نهایت مشاور شما می تواند با تکیه بر همین تست ها، شما را از دو راهی انتخاب، نجات دهد. هر تردیدی که در دل دارید و نسبت به آن هوشیار نیستند و یا حتی نمی توانید آن را به طور عیان بیان کنید، می تواند در طول جلسات مشاوره مطرح شود. در این حالت به تمام تردیدها خاتمه می دهید و مهم ترین بله زندگی خود را اعلام می کنید.

فراموش نکنید صداقت شما در کلام و رفتار، کمک زیادی به زندگی مشترکتان می کند. کافیست تسلیم مشاور شوید و در پاسخ به سوالات او، واضح و شفاف برخورد کنید. همچنین در هنگام ابراز نظرات و انتقادات خود، جانب انصاف را رعایت کنید.

آیا میتوان تنهایی به مشاوره ازدواج رجوع کرد؟

اساسا برگزاری جلسات مشاوره با حضور هر دو زوجین، متداول تر است. کیفیت جلسات در این حالت بهتر و بیشتر خواهد بود. اما اگر شرایط حضور همزمان در جلسات مشاوره قبل از ازدواج را نداشتید، می توانید تنهایی برای انجام مشاوره مراجعه کنید.

اگر نامزدتان تمایلی برای شرکت در جلسات مشاوره نداشت، سعی کنید دلیل عدم حضور او را کشف کنید. اگر او حاضر نیست در کنار شما در این جلسات حضور پیدا کند، بدون شک علت خاصی برای خود دارد. این دلایل می تواند چراغ هشداردهنده ای از وجود یک مشکل فکری، روحی و شخصیتی برای شما باشد.

در هر صورت توصیه می کنیم مسیر را برای داشتن جلسات مشاوره هموار کنید. اگر نامزد شما وقت کافی برای حضور در جلسات مشاوره حضوری را ندارد و یا ساعات برگزرای جلسات با کار و تحصیل او همپوشانی دارد، می توانید گزینه های دیگری همچون مشاوره ازدواج تلفنی و یا آنلاین را انتخاب کنید.

توصیه می کنیم زمانی که یک مشاوره را برای تعامل انتخاب کردید، هر دو زوج تحت نظر او جلسات خود را برگزار کنید. مشورت با دو مشاور مختلف، موجب بروز برخی تناقضات و تفاوت ها در تصمیم گیری برای ازدواج خواهد شد.

اعتماد و رضایت مراجعین نوا مشاور

سخن پایانی

جلسات مشاوره ازدواج تلفنی، دقیقا مشابه به مراجعات حضوری برگزار می شود. پس نگران نباشید!

توصیه می کنیم در انتخاب همسر، عجله نکنید. صبور باشید تا این امر در بستر جلسات مشاوره و روانشناسی محقق شود.

ازدواج یک تولد اختیاری است و شما می بایست بهترین انتخاب را داشته باشید. کافیست درصد موفقیت و ریسک ازدواجتان را در طول جلسات مشاوره بسنجید و متوجه تناقضات و مشکلات شوید. سپس با دید باز، انتخاب کنید.

در صورتی که نیاز به مشاوره و صحبت با متخصصین نوا مشاور را داشتید، می‌توانید با تلفن‌های مجموعه تماس بگیرید.

شماره

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با نوا مشاور تماس بگیر

مشاوره قبل از ازدواج

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

1 دیدگاه دربارهٔ «مشاوره قبل از ازدواج»

  1. سلام خدا قوت
    واقعا خیلی خیلی ممنون و سپاسگذارم که وقتتون رو برای هدایت و برداشتن بار غم همنوعتون صرف میکنید و به همنوعتون کمک میکنید،عجرتون با خداوند بزرگ الهی که هیچوقت تو طی کردن راه زندگیتون به مشکل بر نخورید و اگه خوردید قطعا خدای مهربون کمکتون میکنه…با آرزوی موفقیت و سربلندیه ایرانو ایرانی یا حق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما میتوانید با تکمیل فرم زیر، منتظر تماس همکاران ما باشید!

آخرین مقالات

پیمایش به بالا
Call Now Buttonتماس با مرکز مشاوره